Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Weblog
 
Door: John Welzen, 05 augustus 2015, 00:00 uur

Persoonlijk online klantcontact werkt!

 

Door de enorme verbeteringen van ons digitale netwerk en de daarmee gepaard gaande toename van de internetsnelheid groeien de online klantcontacten in een rap tempo. Daar waar email en bellen veelal lange wachttijden en soms irritatie met zich meebrengen, bieden chat en video communicatie een snel en betaalbaar alternatief.

U kent het wel, het lange wachten om eindelijk verbonden te zijn met iemand van het call center. Een email sturen, zeker naar een grotere organisatie, doen we (bijna) niet meer, uit angst dat we ergens op een onbekende "niet beantwoorden"stapel terecht komen. Om deze klantonvriendelijke benadering te veranderen zijn steeds meer organisaties en bedrijven zich bewust van het feit dat het anders moet. Maar hoe? In veel gevallen kan een live chat button pima dienst doen. Tegenover de snelle beantwoording, want dat is een absolute must, staat wel een onpersoonlijke benadering omdat je alleen maar met elkaar typt. Handig, dat zeker, maar persoonlijk? Niet dus.

Door de enorme verbeteringen van ons digitale netwerk beschikt vrijwel iedereen in ons land over een goedeverbinding op het web. Oké, er zijn soms mensen die klagen over trage verbindingen, maar daar is genoeg tegen te doen.   De uitspraak "een beeld zegt meer dan 1000 woorden" is algemeen bekend. Vandaar dat steeds meer bedrijven en organisaties erover nadenken om ook online video communicatie in te zetten voor direct klantcontact én voor effectieve interne communicatie. En dat werkt! Steeds meer mensen zijn gewend aan het spreken via de webcam (Skypen) en begrijpen dat je online over de hele wereld via beeld en geluid kunt communiceren. Dus waarom niet met een bedrijf of organisatie? Hier ligt een enorme groeimarkt voor bedrijven. En niet alleen de bestaande klanten met hun wensen en vragen, maar ook prospects. Via slimme oplossingen zoals bijvoorbeeld zoemeurope kan je in een handomdraai je scherm delen en met één tot wel 100 video's inloggen. Via de Cloud software, die draait op alle devices, ben je altijd persoonlijk en snel bereikbaar waardoor de service of businesskansen stijgen.
  
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
Over de auteur:
John Welzen is oprichter en CEO van Zoemeurope.eu

Hij is een specialist op het gebied van interactieve internet communicatie in de meest brede zin van het woord. Van vergaderen en leren via internet, tot en met live webinar en videoconferencing. Daarnaast heeft hij in het verleden naast ondernemerschap ook veel ervaring opgedaan in leidinggevende en commerciële functies.

Met zijn blog wil hij zijn kennis en ervaringen delen met ondernemers, maar deze ook triggeren om goede discussies op gang te krijgen. Dat zal op de diverse terreinen van het ondernemerschap plaatsvinden. Van businessplan tot social media en van financiering tot live internet communicatie.
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

 

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
 
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 239.14 -4.29 %
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Arcadis 19.45  3.6 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Altice 8.18  -4 %
Advanced met 38.69  -1.9 %
Meer beurs