Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Personeel
11 november 2016

Transitievergoeding wint snel terrein

De transitievergoeding is steeds vaker het uitgangspunt bij bedrijfsreorganisaties. Bijna de helft van de in 2016 afgesloten sociale plannen gaat reeds uit van de nieuwe wettelijke ontslagvergoeding.
Lees verder »   Reageer »
9 november 2016

Vijf tips voor effectieve recruitment in het mkb

Mkb’ers vinden het moeilijk om geschikt personeel te vinden, zo blijkt uit recent onderzoek van Indeed, uitgevoerd door TeamVier. Een van de grootste uitdagingen is daarbij het vinden van werknemers met de beste kwalificaties.
Lees verder »   Reageer »
8 november 2016

Werkgever beknibbelt op lunchvergoeding

Een kwart van de Nederlanders wordt door de werkgever gecompenseerd voor de lunchkosten. Dit is negen procent minder dan het gemiddelde van de onderzochte landen in Europa.
Lees verder »   Reageer »
7 november 2016

Achter de schermen bij het kerstpakket

Het kerstpakket is de traditionele jaarlijkse beloning voor bewezen diensten. In december neemt het merendeel van de Nederlanders het kerstpakket graag weer in ontvangst: het blijft toch altijd een verrassing wat er in zo’n doos zit.
Lees verder »   Reageer »
2 november 2016

Mkb’ers hebben moeite met het vinden van personeel

Het is voor Nederlandse midden- en kleinbedrijven niet makkelijk om personeel te vinden. Circa een derde (34 procent) heeft hier zelfs veel tot zeer veel moeite mee.
Lees verder »   1 reactie »
1 november 2016

Mkb’er ziet sollicitatiegesprek als date

Meer dan driekwart van de Nederlandse ondernemers (80 procent) is het erover eens: een sollicitatiegesprek lijkt op een date, waarbij het gevoel vertelt of de klik er is.
Lees verder »   Reageer »
28 oktober 2016

Meer mogelijkheden mantelzorg

Werknemers krijgen van hun werkgevers steeds meer mogelijkheden om mantelzorgtaken uit te voeren. Een derde van de ondernemingen biedt inmiddels extra verlof bovenop de wettelijke mogelijkheden. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van drie jaar geleden.
Lees verder »   Reageer »
25 oktober 2016

Vijf tips om van medewerkers merkambassadeurs te maken

Ieder bedrijf verdient zijn eigen George Clooney: een persoonlijkheid die bekend en geliefd is bij een groot publiek en daardoor een merk vertrouwen en autoriteit geeft. En die George Clooney hoeft niet per sé een beroemdheid uit de A-categorie te zijn.
Lees verder »   Reageer »
19 oktober 2016

Complimenten zijn de smeerolie van de onderneming

Waardering is de belangrijkste aanjager voor prestaties van medewerkers. Toch lijkt het geven van die waardering voor veel ondernemers een aandachtspunt. Dit blijkt uit onderzoek dat Markteffect - in opdracht van New Heroes – uitvoerde onder ruim 500 respondenten.
Lees verder »   Reageer »
17 oktober 2016

De zes belangrijkste HR-wetswijzigingen voor 2017

Tijdens Prinsjesdag zijn de kabinetsplannen voor 2017 bekendgemaakt. Echter weet de Nederlandse bevolking vaak niet goed wat voor gevolgen de maatregelen hebben op hun persoonlijke situatie. Zeven  procent vindt het de taak van de werkgever hier duidelijkheid over te scheppen.
Lees verder »   1 reactie »
11 oktober 2016

AWVN: ‘Duizenden nieuwe banen scheppen’

Werkgevers willen zo snel mogelijk de honderdduizenden banen realiseren die volgens onderzoek mogelijk zijn. Daartoe moet dit of het volgende kabinet snel werk maken van fiscale maatregelen om dergelijke banen te scheppen.
Lees verder »   Reageer »
6 oktober 2016

Nieuwe arbowet jaagt werkgevers op kosten

De Tweede Kamer is op 13 september akkoord gegaan met een aantal belangrijke wijzigingen van de Arbowet. Uit onderzoek van HR Navigator onder arbodiensten blijkt dat 62 procent de veranderingen goed tot zeer goed vinden voor werkend Nederland.
Lees verder »   1 reactie »
4 oktober 2016

Personeel met schulden kosten kapitalen

Last van stress, gevoeliger voor diefstal en fraude, een lagere productiviteit en hoger ziekteverzuim. Geldzorgen hebben een grote invloed op mensen en daarmee ook op hun werk.
Lees verder »   Reageer »
28 september 2016

Wet werk en zekerheid staat vaste banen in de weg

UNETO-VNI vindt dat het kabinet de Wet werk en zekerheid zo snel mogelijk moet aanpassen. Als gevolg van de wet krijgen steeds minder technische vakmensen een vast contract. "Ondernemers durven nauwelijks nog vaste dienstverbanden aan te gaan," zegt voorzitter Titia Siertsema van de rancheorganisatie.
Lees verder »   Reageer »
8  9  10  11   ... 45
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs