Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Personeel
2 januari 2017

Foute loonstrook kost bedrijfsleven 150 miljoen

Eén op de vijf loonstroken over de maand januari klopt niet. Dit kost het bedrijfsleven circa 150 miljoen euro over een heel jaar. Dat blijkt uit cijfers van Timeflex. Om bedrijven te helpen deze hoge kosten te reduceren, vindt in januari voor de derde achtereenvolgende keer de actie kloptmijnloon.nl plaats.
Lees verder »   Reageer »
29 december 2016

Arbodienst aanbesteden: hoe doet u dat effectief?

In de publieke sector denken veel organisaties nogal eens dat zij arbodienstverlening moeten aanbesteden met dikke documenten. Jammer, want er zijn echt betere wegen naar de beste arbo-oplossing, ziet Arbokiezer. Wat gaat er mis? En hoe kan het anders?
Lees verder »   Reageer »
28 december 2016

Meer sollicitaties via mobiel in 2017

Monsterboard verwacht dat solliciteren via mobiele apparaten toeneemt in 2017. Millennials  vormen over een paar jaar het grootste deel van de werkende beroepsbevolking en zij verwachten dat zij alles via hun mobiel kunnen regelen.
Lees verder »   7 reacties »
23 december 2016

Toename resourcing als strategische keuze

Nederlandse bedrijven hebben de behoefte om in een veranderende kandidatenmarkt (schaarste) inzicht en zekerheid te krijgen in de beschikbare capaciteit van gekwalificeerde professionals.
Lees verder »   Reageer »
22 december 2016

Benader uw (toekomstige) werknemer als klant

Unit4 onderzocht samen met Reed Business Information de stand van zaken onder Nederlandse HR-professionals op het gebied van automatisering. Uit dit Nationaal HR Onderzoek 2016 kwamen een aantal aandachtsgebieden naar voren, zoals: automatisering van de HR-afdeling.
Lees verder »   Reageer »
16 december 2016

Het Nieuwe Werken: do or don't?

Wanneer een bedrijf moet bezuinigen, geven werkgevers de voorkeur aan bezuinigen op mobiliteit, blijkt uit onderzoek van Human Capital Group. Daarnaast lijkt besparen op huisvesting ook een aantrekkelijker middel om kosten te drukken.
Lees verder »   Reageer »
14 december 2016

Forse stijging mbo-vacatures

Het aantal mbo-vacatures is sterk aan het toenemen. In de periode maart tot en met augustus van dit jaar ontstonden 207.600 vacatures op mbo-niveau, negen procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.
Lees verder »   Reageer »
14 december 2016

Economisch herstel wordt zichtbaar in cao’s

Het economische herstel wordt zichtbaar in nieuwe cao’s. De in november afgesloten cao’s kennen een gemiddelde loonafspraak van 1,74 procent – beduidend boven het jaargemiddelde van 1,50 procent.
Lees verder »   Reageer »
9 december 2016

Ontslagvergoedingen meer dan gehalveerd na invoering WWZ

De op 1 juli 2015 ingevoerde Wet Werk en Zekerheid (WWZ) heeft onder meer ten doel de ontslagkosten voor werkgevers te verlagen. Die kosten bestaan grotendeels uit de ontslagvergoedingen die aan de ontslagen werknemers moeten worden betaald.
Lees verder »   Reageer »
5 december 2016

Werkgever geen interesse in goedkoopste arbodienst

Slechts tien euro per medewerker! Bij ons gratis aansluiting! Arbodiensten stunten volop met lage prijzen. Maar waarom? Uit onderzoek van Arbokiezer onder 570 werkgevers blijkt dat werkgevers de prijs niet zo interessant vinden.
Lees verder »   Reageer »
2 december 2016

Drie goede redenen om uw salarisadministratie uit te besteden

Unit4 onderzocht samen met Reed Business Information de stand van zaken onder Nederlandse HR-professionals op het gebied van automatisering. Uit dit Nationaal HR Onderzoek 2016 kwamen een aantal aandachtsgebieden naar voren.
Lees verder »   Reageer »
22 november 2016

Weinig kennis bij werkgevers over sociale verzekeringsregelingen

Vier op de tien Nederlandse organisaties heeft geen idee op welke sociale regelingen en subsidies zij een beroep kunnen doen voor hun werknemers. Zij weten niet welke regelingen beschikbaar zijn bij gemeenten en overheid en wanneer zij voor hun werknemers recht hebben op deze regelingen.
Lees verder »   Reageer »
21 november 2016

Zeven tips voor een optimale samenwerking met een stagiair

Bedrijven profiteren vaak niet maximaal van de kennis die een stagiair in huis heeft. Hays geeft zeven tips voor een optimale samenwerking met een stagiair. Zo haalt u voor beide partijen het meeste uit de meewerk- of afstudeerperiode.
Lees verder »   Reageer »
16 november 2016

Bedrijven worstelen met toenemend aantal flexwerkers

Onderzoek van EY onder grote Amerikaanse bedrijven laat zien dat het aantal flexwerkers (Giggers) de komende jaren blijft toenemen en dat bedrijven worstelen met het inpassen van deze groeiende groep flexwerkers in hun organisatie. Maar zowel bedrijven als flexwerkers zien ook de voordelen. 
Lees verder »   Reageer »
8  9  10  11   ... 46
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs