Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Personeel
19 oktober 2016

Complimenten zijn de smeerolie van de onderneming

Waardering is de belangrijkste aanjager voor prestaties van medewerkers. Toch lijkt het geven van die waardering voor veel ondernemers een aandachtspunt. Dit blijkt uit onderzoek dat Markteffect - in opdracht van New Heroes – uitvoerde onder ruim 500 respondenten.
Lees verder »   Reageer »
17 oktober 2016

De zes belangrijkste HR-wetswijzigingen voor 2017

Tijdens Prinsjesdag zijn de kabinetsplannen voor 2017 bekendgemaakt. Echter weet de Nederlandse bevolking vaak niet goed wat voor gevolgen de maatregelen hebben op hun persoonlijke situatie. Zeven  procent vindt het de taak van de werkgever hier duidelijkheid over te scheppen.
Lees verder »   Reageer »
11 oktober 2016

AWVN: ‘Duizenden nieuwe banen scheppen’

Werkgevers willen zo snel mogelijk de honderdduizenden banen realiseren die volgens onderzoek mogelijk zijn. Daartoe moet dit of het volgende kabinet snel werk maken van fiscale maatregelen om dergelijke banen te scheppen.
Lees verder »   Reageer »
6 oktober 2016

Nieuwe arbowet jaagt werkgevers op kosten

De Tweede Kamer is op 13 september akkoord gegaan met een aantal belangrijke wijzigingen van de Arbowet. Uit onderzoek van HR Navigator onder arbodiensten blijkt dat 62 procent de veranderingen goed tot zeer goed vinden voor werkend Nederland.
Lees verder »   1 reactie »
4 oktober 2016

Personeel met schulden kosten kapitalen

Last van stress, gevoeliger voor diefstal en fraude, een lagere productiviteit en hoger ziekteverzuim. Geldzorgen hebben een grote invloed op mensen en daarmee ook op hun werk.
Lees verder »   Reageer »
28 september 2016

Wet werk en zekerheid staat vaste banen in de weg

UNETO-VNI vindt dat het kabinet de Wet werk en zekerheid zo snel mogelijk moet aanpassen. Als gevolg van de wet krijgen steeds minder technische vakmensen een vast contract. "Ondernemers durven nauwelijks nog vaste dienstverbanden aan te gaan," zegt voorzitter Titia Siertsema van de rancheorganisatie.
Lees verder »   Reageer »
27 september 2016

Deskundig personeel verdient hoogste prioriteit in retail en zakelijke dienstverlening

Consumenten vinden dat de deskundigheid van winkelpersoneel tekortschiet. Zo vindt 53 procent dat bouwmarkten moeten investeren in de professionaliteit van hun medewerkers. 41 procent zegt dat elektronicawinkels hiervan werk moeten maken en 38 procent stelt dat in sportwinkels te weinig servicegericht personeel rondloopt.
Lees verder »   Reageer »
27 september 2016

Aantal ontslagprocedures bijna gehalveerd na invoering WWZ

1 juli 2015 is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) ingevoerd. De WWZ heeft onder meer ten doel het ontslagrecht te vereenvoudigen waardoor minder ontslagzaken bij het UWV of de kantonrechter belanden. Is de wetgever geslaagd in dit doel? Wat heeft de WWZ na een jaar opgeleverd? Edwin van Jaarsveld van Ontslagspecialist licht toe.
Lees verder »   Reageer »
13 september 2016

Werkgevers niet van plan vaderschapsverlof te verlengen

Hoewel de discussie rondom het verhogen van het aantal vaderschapsverlofdagen voortduurt, blijken Nederlandse werkgevers zich hier niet of nauwelijks mee bezig te houden. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van Mercer.
Lees verder »   Reageer »
8 september 2016

Grote verschillen UWV-premies raken duizenden werkgevers

Duizenden werkgevers worden flink in hun portemonnee geraakt als gevolg van forse stijgingen in de UWV-premies voor de Ziektewet en WGA. Hoewel de premies gemiddeld genomen ongeveer gelijk blijven, zijn de sectorale en individuele verschillen groot. Zo stijgt de premie in de elektrotechnische industrie met meer dan 50 procent.
Lees verder »   1 reactie »
5 september 2016

Enorme tijdsdruk voor overstap WGA

Aon roept werkgevers die eigenrisicodrager willen blijven voor de WGA op om vooral zorgvuldig te werk te gaan. Hoewel er een enorme tijdsdruk is om op tijd de private WGA-verzekering te verlengen, is het juist nu zaak goed te letten op verzekeringsvoorwaarden.
Lees verder »   Reageer »
2 september 2016

'Meer uitzenduren: cijfers CBS passen binnen trend rond Wet DBA'

Deze week maakte het CBS bekend dat het aantal uitzenduren in langlopende contracten, zoals detachering en payrolling, in het tweede kwartaal met 3,1 procent steeg ten opzichte van het eerste kwartaal dit jaar: cijfers die passen bij een trend, zegt Stephan Persoon, directeur van Agium.
Lees verder »   1 reactie »
1 september 2016

Kwart bedrijven heeft moeite met vinden stagiair

Een op de vier bedrijven heeft moeite met het vinden van een goede stagiair. Dat blijkt uit de jaarlijkse Nationale Stagemonitor 2016, een onderzoek van StudentenBureau. Met name mkb-bedrijven worstelen met dit issue, omdat ze zich te weinig kunnen verplaatsen in jongeren.
Lees verder »   Reageer »
29 augustus 2016

Duurzame inzetbaarheid? Zorg voor bevlogen werknemers

Minder verzuim, meer flexibiliteit en een hogere productiviteit. Voor vele ondernemers klinkt dit als muziek in de oren. Deze zaken liggen binnen handbereik door te investeren in duurzame inzetbaarheid van het personeel.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 40
ADVERTORIAL
Frank van Marwijk, Michel Hoetmer, Asha Kalijan, Jan Vermeiren, Johanna Kroon en André de Waal. Lees de gratis artikelen van deze management best-seller auteurs op Managersonline.nl. Plus: handige checklists en het laatste managementnieuws!
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Moed tonen op je werk, thuis en op straat is niet vanzelfsprekend. We horen regelmatig over de gevolgen van risicomijdend gedrag. In dit boek lees je over situaties waar moed is getoond ondanks risico's. Waar keuzes werden gemaakt die niet de makkelijkste, maar wel goed waren. Waar werd volgehouden ondanks tegenstand en tegenslag. Wat valt daarvan te leren?
Lees verderMeer boeken
ADVERTORIAL
Word nu abonnee van Brisk Magazine en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists en voorbeelddocumenten voor ondernemers. Klik hier om u te registreren.
BRISK-INDEX
AEX index: 512.62 0.61 %
Brisk-index: 203.64 0.72 %
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Crown van ge 5.42  0.4 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs