Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Personeel
14 december 2016

Forse stijging mbo-vacatures

Het aantal mbo-vacatures is sterk aan het toenemen. In de periode maart tot en met augustus van dit jaar ontstonden 207.600 vacatures op mbo-niveau, negen procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.
Lees verder »   Reageer »
14 december 2016

Economisch herstel wordt zichtbaar in cao’s

Het economische herstel wordt zichtbaar in nieuwe cao’s. De in november afgesloten cao’s kennen een gemiddelde loonafspraak van 1,74 procent – beduidend boven het jaargemiddelde van 1,50 procent.
Lees verder »   Reageer »
9 december 2016

Ontslagvergoedingen meer dan gehalveerd na invoering WWZ

De op 1 juli 2015 ingevoerde Wet Werk en Zekerheid (WWZ) heeft onder meer ten doel de ontslagkosten voor werkgevers te verlagen. Die kosten bestaan grotendeels uit de ontslagvergoedingen die aan de ontslagen werknemers moeten worden betaald.
Lees verder »   Reageer »
5 december 2016

Werkgever geen interesse in goedkoopste arbodienst

Slechts tien euro per medewerker! Bij ons gratis aansluiting! Arbodiensten stunten volop met lage prijzen. Maar waarom? Uit onderzoek van Arbokiezer onder 570 werkgevers blijkt dat werkgevers de prijs niet zo interessant vinden.
Lees verder »   Reageer »
2 december 2016

Drie goede redenen om uw salarisadministratie uit te besteden

Unit4 onderzocht samen met Reed Business Information de stand van zaken onder Nederlandse HR-professionals op het gebied van automatisering. Uit dit Nationaal HR Onderzoek 2016 kwamen een aantal aandachtsgebieden naar voren.
Lees verder »   Reageer »
22 november 2016

Weinig kennis bij werkgevers over sociale verzekeringsregelingen

Vier op de tien Nederlandse organisaties heeft geen idee op welke sociale regelingen en subsidies zij een beroep kunnen doen voor hun werknemers. Zij weten niet welke regelingen beschikbaar zijn bij gemeenten en overheid en wanneer zij voor hun werknemers recht hebben op deze regelingen.
Lees verder »   Reageer »
21 november 2016

Zeven tips voor een optimale samenwerking met een stagiair

Bedrijven profiteren vaak niet maximaal van de kennis die een stagiair in huis heeft. Hays geeft zeven tips voor een optimale samenwerking met een stagiair. Zo haalt u voor beide partijen het meeste uit de meewerk- of afstudeerperiode.
Lees verder »   Reageer »
16 november 2016

Bedrijven worstelen met toenemend aantal flexwerkers

Onderzoek van EY onder grote Amerikaanse bedrijven laat zien dat het aantal flexwerkers (Giggers) de komende jaren blijft toenemen en dat bedrijven worstelen met het inpassen van deze groeiende groep flexwerkers in hun organisatie. Maar zowel bedrijven als flexwerkers zien ook de voordelen. 
Lees verder »   Reageer »
11 november 2016

Transitievergoeding wint snel terrein

De transitievergoeding is steeds vaker het uitgangspunt bij bedrijfsreorganisaties. Bijna de helft van de in 2016 afgesloten sociale plannen gaat reeds uit van de nieuwe wettelijke ontslagvergoeding.
Lees verder »   Reageer »
9 november 2016

Vijf tips voor effectieve recruitment in het mkb

Mkb’ers vinden het moeilijk om geschikt personeel te vinden, zo blijkt uit recent onderzoek van Indeed, uitgevoerd door TeamVier. Een van de grootste uitdagingen is daarbij het vinden van werknemers met de beste kwalificaties.
Lees verder »   Reageer »
8 november 2016

Werkgever beknibbelt op lunchvergoeding

Een kwart van de Nederlanders wordt door de werkgever gecompenseerd voor de lunchkosten. Dit is negen procent minder dan het gemiddelde van de onderzochte landen in Europa.
Lees verder »   Reageer »
7 november 2016

Achter de schermen bij het kerstpakket

Het kerstpakket is de traditionele jaarlijkse beloning voor bewezen diensten. In december neemt het merendeel van de Nederlanders het kerstpakket graag weer in ontvangst: het blijft toch altijd een verrassing wat er in zo’n doos zit.
Lees verder »   Reageer »
2 november 2016

Mkb’ers hebben moeite met het vinden van personeel

Het is voor Nederlandse midden- en kleinbedrijven niet makkelijk om personeel te vinden. Circa een derde (34 procent) heeft hier zelfs veel tot zeer veel moeite mee.
Lees verder »   1 reactie »
1 november 2016

Mkb’er ziet sollicitatiegesprek als date

Meer dan driekwart van de Nederlandse ondernemers (80 procent) is het erover eens: een sollicitatiegesprek lijkt op een date, waarbij het gevoel vertelt of de klik er is.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 41
ADVERTORIAL
Mis deze kans niet en ontdek wat het beste werkt voor úw vacatures in 2017. Maak daarnaast ook nog eens kans op 1 van de 25 boeken van Brechtje de Leij, met extra voorbeelden, praktische tips en meer over de millenial-generatie.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Registeraccountant Stefano Golia versterkt directie Team Nijhuis
Golia studeerde aan het Nyenrode en werkte 12 jaar als adviseur bij diverse ondernemingen via De Jong & Laan accountants.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Van alle innovatieprojecten haalt 80% de markt niet. Is de start van innovatie voor jou persoonlijk ook een zoektocht? Dan ben je niet de enige. Misschien word je tegengehouden door een gebrek aan tijd en middelen. Of je weet niet goed wat de eindklant wil. En veel collega’s schepen je af omdat zij hun nek niet willen uitsteken.
Lees verderMeer boeken
ADVERTORIAL
Word nu abonnee van Brisk Magazine en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists en voorbeelddocumenten voor ondernemers. Klik hier om u te registreren.
BRISK-INDEX
AEX index: 519.50 0.02 %
Brisk-index: 297.48 -3.59 %
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Brunel inter 12.24  3.8 %
Ahold kon 17.09  3.7 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Nn group 30.44  -4 %
Randstad 51.19  -3.6 %
Meer beurs