Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Personeel
20 september 2017

VNO-NCW wil werkloosheid gedeeltelijke arbeidsongeschikten halveren

Als het aan VNO-NCW ligt wordt de werkloosheid onder gedeeltelijk arbeidsongeschikten met de helft teruggebracht. Dat zei directielid Guusje Dolsma tegen onderzoeksprogramma De Monitor (KRO-NCRV).
Lees verder »   Reageer »
15 september 2017

Stijging cao-afspraken stabiliseert in augustus

De stijging van de loonafspraken in het cao-overleg is in augustus gestabiliseerd. In eerdere maanden van 2017 liep de gemiddelde loonafspraak voortdurend op. De gemiddelde loonstijging van 1,82 procent die in augustus werd overeengekomen, ligt nog wel ruim boven het jaargemiddelde van 1,65 procent.
Lees verder »   Reageer »
14 september 2017

Tijd van het keuzekerstpakket is definitief voorbij

Was het een paar jaar geleden nog helemaal hip om medewerkers te verrassen met een kerstcadeaubon, anno 2017 is die tijd echt voorbij. Dat meldt Kerstpakketten.nl na een onderzoek onder 10.000 klanten.
Lees verder »   1 reactie »
8 september 2017

Nieuw meldpunt voor ondernemers bij bureaucratie rond Banenafspraak

Werkgevers die banen scheppen voor mensen met een arbeidsbeperking lopen in de praktijk tegen veel bureaucreatie aan. Vanaf vandaag kunnen zij hun ervaringen melden bij een nieuw meldpunt. Ze kunnen daar terecht met suggesties voor verbeteringen van regelgeving en voor praktische ondersteuning.
Lees verder »   Reageer »
7 september 2017

Een mantelzorger in dienst: welke rol speelt de werkgever?

Nederland kent een groot aantal mantelzorgers. Iemand is mantelzorger wanneer deze persoon gedurende langer dan drie maanden, meer dan acht uur voor iemand zorgt. Vaak gaat het om een partner, kind of (schoon)ouder.
Lees verder »   Reageer »
6 september 2017

UWV-premies arbeidsongeschiktheid stijgen voor duizenden bedrijven

Forse stijgingen in de UWV-premies voor kortdurende ziekte (Ziektewet) en langdurige arbeidsongeschiktheid (WGA) raken duizenden werkgevers in hun portemonnee. Gemiddeld genomen blijven de premies ongeveer gelijk, maar de sectorale en individuele premies verschillen sterk van elkaar.
Lees verder »   Reageer »
1 september 2017

Ondernemers optimistisch: talent is niet schaars

Meer dan de helft van de Nederlandse mkb’ers (53 procent) is van mening dat talent niet schaars is, als u maar weet waar u moet zoeken. Vooral het eigen netwerk en dat van collega’s wordt ingezet om nieuw personeel te werven (59 procent).
Lees verder »   Reageer »
1 september 2017

Werkgever zoekt vooral analytisch talent

Lees verder »   Reageer »
17 augustus 2017

3,7 procent banengroei MKB

Wederom laten vrijwel alle sectoren in het MKB een positieve ontwikkeling zien in werkgelegenheid. De MKB Banenmonitor heeft in het tweede kwartaal van 2017 een gemiddelde groei in het MKB van 3,7 procent waargenomen ten opzichte van het voorgaande jaar en daarmee blijft het MKB zich als banenmotor manifesteren.
Lees verder »   Reageer »
15 augustus 2017

Werknemer krijgt liever schouderklopje dan auto van de zaak

Nederlandse medewerkers ontvangen liever een schouderklopje van hun baas (38 procent) dan een auto van de zaak (elf procent) als het gaat om beloningen. Toch staat een goed basissalaris met stip bovenaan als meest belangrijke beloning voor de medewerkers. Dat blijkt uit onderzoek van Mercer.
Lees verder »   Reageer »
10 augustus 2017

Lonen bedrijven stijgen; overheid blijft achter

De loonafspraken die bedrijven en vakbonden maken, lopen verder op, met name in sectoren waar het economisch goed gaat. De publieke sector – overheid, zorg en onderwijs – blijft ruim achter bij de ontwikkeling in de marktsector.
Lees verder »   Reageer »
7 augustus 2017

Nul-urencontract: de onbekende valkuil onder arbeidsovereenkomsten

Het 0-urencontract is voor veel werkgevers de voor de hand liggende arbeidsovereenkomst om zomerkrachten aan te nemen. Veel flexibiliteit, weinig plichten. Maar dat kan een gevaarlijke misvatting zijn.
Lees verder »   Reageer »
31 juli 2017

Bedrijven kiezen vaker voor flexibele schil

Het aantal flexwerkers dat opdrachtgevers inzetten is het afgelopen kwartaal met acht procent gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2016. Hun omzet is met gemiddeld twee procent gestegen.
Lees verder »   Reageer »
28 juli 2017

Enorme vraag naar vakmensen in de bouw

Er dreigt een tekort aan vakmensen te komen in de bouw, blijkt uit onderzoek van het UWV. Zij verwachten dat er in 2017 nog ongeveer 13.000 banen bijkomen in de bouwsector. Echter hebben werkgevers moeite met het vinden van vaklieden die graag met hun handen willen werken.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 46
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken