Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Personeel
7 november 2016

Achter de schermen bij het kerstpakket

Het kerstpakket is de traditionele jaarlijkse beloning voor bewezen diensten. In december neemt het merendeel van de Nederlanders het kerstpakket graag weer in ontvangst: het blijft toch altijd een verrassing wat er in zo’n doos zit.
Lees verder »   Reageer »
2 november 2016

Mkb’ers hebben moeite met het vinden van personeel

Het is voor Nederlandse midden- en kleinbedrijven niet makkelijk om personeel te vinden. Circa een derde (34 procent) heeft hier zelfs veel tot zeer veel moeite mee.
Lees verder »   1 reactie »
1 november 2016

Mkb’er ziet sollicitatiegesprek als date

Meer dan driekwart van de Nederlandse ondernemers (80 procent) is het erover eens: een sollicitatiegesprek lijkt op een date, waarbij het gevoel vertelt of de klik er is.
Lees verder »   Reageer »
28 oktober 2016

Meer mogelijkheden mantelzorg

Werknemers krijgen van hun werkgevers steeds meer mogelijkheden om mantelzorgtaken uit te voeren. Een derde van de ondernemingen biedt inmiddels extra verlof bovenop de wettelijke mogelijkheden. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van drie jaar geleden.
Lees verder »   Reageer »
25 oktober 2016

Vijf tips om van medewerkers merkambassadeurs te maken

Ieder bedrijf verdient zijn eigen George Clooney: een persoonlijkheid die bekend en geliefd is bij een groot publiek en daardoor een merk vertrouwen en autoriteit geeft. En die George Clooney hoeft niet per sé een beroemdheid uit de A-categorie te zijn.
Lees verder »   Reageer »
19 oktober 2016

Complimenten zijn de smeerolie van de onderneming

Waardering is de belangrijkste aanjager voor prestaties van medewerkers. Toch lijkt het geven van die waardering voor veel ondernemers een aandachtspunt. Dit blijkt uit onderzoek dat Markteffect - in opdracht van New Heroes – uitvoerde onder ruim 500 respondenten.
Lees verder »   Reageer »
17 oktober 2016

De zes belangrijkste HR-wetswijzigingen voor 2017

Tijdens Prinsjesdag zijn de kabinetsplannen voor 2017 bekendgemaakt. Echter weet de Nederlandse bevolking vaak niet goed wat voor gevolgen de maatregelen hebben op hun persoonlijke situatie. Zeven  procent vindt het de taak van de werkgever hier duidelijkheid over te scheppen.
Lees verder »   Reageer »
11 oktober 2016

AWVN: ‘Duizenden nieuwe banen scheppen’

Werkgevers willen zo snel mogelijk de honderdduizenden banen realiseren die volgens onderzoek mogelijk zijn. Daartoe moet dit of het volgende kabinet snel werk maken van fiscale maatregelen om dergelijke banen te scheppen.
Lees verder »   Reageer »
6 oktober 2016

Nieuwe arbowet jaagt werkgevers op kosten

De Tweede Kamer is op 13 september akkoord gegaan met een aantal belangrijke wijzigingen van de Arbowet. Uit onderzoek van HR Navigator onder arbodiensten blijkt dat 62 procent de veranderingen goed tot zeer goed vinden voor werkend Nederland.
Lees verder »   1 reactie »
4 oktober 2016

Personeel met schulden kosten kapitalen

Last van stress, gevoeliger voor diefstal en fraude, een lagere productiviteit en hoger ziekteverzuim. Geldzorgen hebben een grote invloed op mensen en daarmee ook op hun werk.
Lees verder »   Reageer »
28 september 2016

Wet werk en zekerheid staat vaste banen in de weg

UNETO-VNI vindt dat het kabinet de Wet werk en zekerheid zo snel mogelijk moet aanpassen. Als gevolg van de wet krijgen steeds minder technische vakmensen een vast contract. "Ondernemers durven nauwelijks nog vaste dienstverbanden aan te gaan," zegt voorzitter Titia Siertsema van de rancheorganisatie.
Lees verder »   Reageer »
27 september 2016

Deskundig personeel verdient hoogste prioriteit in retail en zakelijke dienstverlening

Consumenten vinden dat de deskundigheid van winkelpersoneel tekortschiet. Zo vindt 53 procent dat bouwmarkten moeten investeren in de professionaliteit van hun medewerkers. 41 procent zegt dat elektronicawinkels hiervan werk moeten maken en 38 procent stelt dat in sportwinkels te weinig servicegericht personeel rondloopt.
Lees verder »   Reageer »
27 september 2016

Aantal ontslagprocedures bijna gehalveerd na invoering WWZ

1 juli 2015 is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) ingevoerd. De WWZ heeft onder meer ten doel het ontslagrecht te vereenvoudigen waardoor minder ontslagzaken bij het UWV of de kantonrechter belanden. Is de wetgever geslaagd in dit doel? Wat heeft de WWZ na een jaar opgeleverd? Edwin van Jaarsveld van Ontslagspecialist licht toe.
Lees verder »   Reageer »
13 september 2016

Werkgevers niet van plan vaderschapsverlof te verlengen

Hoewel de discussie rondom het verhogen van het aantal vaderschapsverlofdagen voortduurt, blijken Nederlandse werkgevers zich hier niet of nauwelijks mee bezig te houden. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van Mercer.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 41
ADVERTORIAL
Frank van Marwijk, Michel Hoetmer, Asha Kalijan, Jan Vermeiren, Johanna Kroon en André de Waal. Lees de gratis artikelen van deze management best-seller auteurs op Managersonline.nl. Plus: handige checklists en het laatste managementnieuws!
Dankzij Dogdrones is overlast van hondenpoep verleden tijd
Tinki.nl, de vergelijkingssite voor hondenliefhebbers, heeft samen met Space53, het internationale testcentrum voor drones, twee dogdrones ontwikkeld die de overlast van hondenpoep moeten terugdringen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek.
Lees verderMeer boeken
ADVERTORIAL
Word nu abonnee van Brisk Magazine en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists en voorbeelddocumenten voor ondernemers. Klik hier om u te registreren.
BRISK-INDEX
AEX index: 521.13 -0.15 %
Brisk-index: 206.10 0.60 %
Stijgers Dalers
Stern groep 24.5  4.5 %
Nutreco 47  3.9 %
BE semicondu 47.96  3.5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Gemalto 51.42  -7.2 %
KAS bank 10.9  -3.6 %
Meer beurs