Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Personeel
29 november 2017

Traditioneel kerstpakket blijft populair

Wilt u als ondernemer uw medewerkers graag extra belonen voor het harde werk van het afgelopen jaar? Hoewel er soms geruchten de ronde doen dat het ouderwets en niet meer van deze tijd zou zijn wordt een kerstpakket toch nog steeds erg gewaardeerd door medewerkers.
Lees verder »   Reageer »
27 november 2017

Ouder winkelpersoneel beter voor klant én omzet

Met het oog op de komende feestdagen zouden winkeliers niet op zoek moeten gaan naar jong tijdelijk winkelpersoneel maar juist oudere verkopers moeten aannemen: die leveren aantoonbaar meer omzet op.
Lees verder »   Reageer »
22 november 2017

Mkb-ondernemer stoeit met invullen vacatures

Ondernemend Nederland heeft moeite om geschikte kandidaten te vinden voor vacatures. Hierdoor blijven ondernemers zelf teveel nodig in de dagelijkse praktijk van hun bedrijf. Bovendien blijkt de huidige teambezetting in bedrijven niet optimaal; zeker één op de vier werknemers zou niet opnieuw worden aangenomen.
Lees verder »   Reageer »
14 november 2017

Steeds meer werkgevers pakken stress op de werkvloer aan

Het aantal werkgevers dat beleid heeft om werkstress aan te pakken, neemt toe. Dat blijkt uit cijfers van TNO. Tegelijkertijd zijn ook de kosten en de duur van het verzuim door werkstress gestegen. In totaal hebben werknemers in 2016 ruim zeven miljoen dagen verzuimd wegens werkstress.
Lees verder »   1 reactie »
8 november 2017

Productiever werken in de zorgsector

De zorgsector is in Nederland een van de grootste sectoren qua werkgelegenheid en budget. Na jaren van steeds groeiende uitgaven is er vooral sinds de economische crises echter hard aan de rem getrokken. De afgelopen jaren is de jaarlijkse groei van gemiddeld 6,5 procent teruggebracht tot 1,3 procent.
Lees verder »   Reageer »
2 november 2017

Helft mkb worstelt met vinden juiste kandidaat

Het aantal verantwoordelijken voor HR binnen het mkb, dat moeite heeft om geschikt personeel te vinden, is het afgelopen jaar significant gestegen: van 34 procent naar 44 procent. Met name ervaren professionals zijn moeilijk te vinden.
Lees verder »   Reageer »
12 oktober 2017

Schone handen houden werknemers gezond

Vanaf deze week ligt bij veel mensen de oproep voor de griepprik weer op de mat. De koudere seizoenen beginnen en brengen onvermijdelijk verkoudheden en griepvirussen met zich mee. In een open kantooromgeving kunnen deze virussen zich snel verspreiden.
Lees verder »   Reageer »
11 oktober 2017

Werkgeversvoorman wil meer investeren in personeel

Nederlandse werkgevers zijn zeer bezorgd over de arbeidsmarkt, zowel op korte als op lange termijn. Bedrijven moeten daarom op strategisch niveau veel zwaarder inzetten op ontwikkeling van het personeelsbeleid en van de eigen bedrijfsinterne arbeidsmarkt.
Lees verder »   Reageer »
4 oktober 2017

Levensbrede aanpak arbeidsparticipatie is effectiever

Een betere organisatie van de arbeidsparticipatie van mensen met een beperking en van chronisch zieken leidt tot minder uitval, een hogere productiviteit en dus meer rendement voor werkgevers.
Lees verder »   Reageer »
28 september 2017

De vijf favoriete kerstpakketthema’s van 2017

Al in de negentiende eeuw gaven boeren hun knechten in december een kerstpakket als blijk van waardering, meestal een mand met eten en drinken. Tegenwoordig zijn de meeste foodpakketten themagericht en bevatten ze – naast eten – ook een heus cadeau.
Lees verder »   Reageer »
20 september 2017

VNO-NCW wil werkloosheid gedeeltelijke arbeidsongeschikten halveren

Als het aan VNO-NCW ligt wordt de werkloosheid onder gedeeltelijk arbeidsongeschikten met de helft teruggebracht. Dat zei directielid Guusje Dolsma tegen onderzoeksprogramma De Monitor (KRO-NCRV).
Lees verder »   Reageer »
15 september 2017

Stijging cao-afspraken stabiliseert in augustus

De stijging van de loonafspraken in het cao-overleg is in augustus gestabiliseerd. In eerdere maanden van 2017 liep de gemiddelde loonafspraak voortdurend op. De gemiddelde loonstijging van 1,82 procent die in augustus werd overeengekomen, ligt nog wel ruim boven het jaargemiddelde van 1,65 procent.
Lees verder »   Reageer »
14 september 2017

Tijd van het keuzekerstpakket is definitief voorbij

Was het een paar jaar geleden nog helemaal hip om medewerkers te verrassen met een kerstcadeaubon, anno 2017 is die tijd echt voorbij. Dat meldt Kerstpakketten.nl na een onderzoek onder 10.000 klanten.
Lees verder »   1 reactie »
8 september 2017

Nieuw meldpunt voor ondernemers bij bureaucratie rond Banenafspraak

Werkgevers die banen scheppen voor mensen met een arbeidsbeperking lopen in de praktijk tegen veel bureaucreatie aan. Vanaf vandaag kunnen zij hun ervaringen melden bij een nieuw meldpunt. Ze kunnen daar terecht met suggesties voor verbeteringen van regelgeving en voor praktische ondersteuning.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 45
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs