Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Personeel
10 augustus 2017

Lonen bedrijven stijgen; overheid blijft achter

De loonafspraken die bedrijven en vakbonden maken, lopen verder op, met name in sectoren waar het economisch goed gaat. De publieke sector – overheid, zorg en onderwijs – blijft ruim achter bij de ontwikkeling in de marktsector.
Lees verder »   Reageer »
7 augustus 2017

Nul-urencontract: de onbekende valkuil onder arbeidsovereenkomsten

Het 0-urencontract is voor veel werkgevers de voor de hand liggende arbeidsovereenkomst om zomerkrachten aan te nemen. Veel flexibiliteit, weinig plichten. Maar dat kan een gevaarlijke misvatting zijn.
Lees verder »   Reageer »
31 juli 2017

Bedrijven kiezen vaker voor flexibele schil

Het aantal flexwerkers dat opdrachtgevers inzetten is het afgelopen kwartaal met acht procent gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2016. Hun omzet is met gemiddeld twee procent gestegen.
Lees verder »   Reageer »
28 juli 2017

Enorme vraag naar vakmensen in de bouw

Er dreigt een tekort aan vakmensen te komen in de bouw, blijkt uit onderzoek van het UWV. Zij verwachten dat er in 2017 nog ongeveer 13.000 banen bijkomen in de bouwsector. Echter hebben werkgevers moeite met het vinden van vaklieden die graag met hun handen willen werken.
Lees verder »   Reageer »
24 juli 2017

Populariteit van MKB als werkgever houdt aan

LinkedIn ziet een stijging van negentien procent ten opzichte van vorig jaar in het aantal leden dat op het platform aangeeft te werken voor een MKB met minder dan 200 medewerkers. Bedrijven groter dan dat zien juist een daling in medewerkers.
Lees verder »   Reageer »
21 juli 2017

Werkgever bezorgd om toenemende keuzevrijheid nieuw pensioenstelsel

Met het nieuwe kabinet op komst staat Nederland een ingrijpende herziening van het pensioenstelsel te wachten.
Lees verder »   Reageer »
17 juli 2017

Snelle vacaturegroei cloud computing, maar beveiliging blijft achter

Het vacatureaanbod voor cloud computingbanen is in de afgelopen drie jaar sterk toegenomen. Met een gemiddelde groei van 5,7 procent per maand steeg het aanbod bijna twee keer zo snel als dat van de gehele vacaturemarkt voor ICT-banen.
Lees verder »   Reageer »
13 juli 2017

Verbeter de werkgeversdienstverlening door publiek-private samenwerking

De nieuwe cijfers over de banenafspraak zijn positief, eind 2016 zijn in totaal 22.554 banen gecreëerd ten opzichte van de nulmeting. Private intermediairs spelen een stevige rol in het bereiken van dit resultaat.
Lees verder »   Reageer »
12 juli 2017

Veel nieuwe werknemers in transport en logistiek

Sectorinstituut Transport en Logistiek volgt in de ‘Sectormonitor' ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in transport en logistiek. Opvallend in het eerste kwartaal van 2017 is de hoge instroom in vergelijking met voorafgaande jaren; 8.410 nieuwe werknemers (6.337 in 2016-Q1).
Lees verder »   Reageer »
11 juli 2017

Cao-overleg 2017: veel gemiste kansen

Het cao-overleg van 2017 kenmerkt zich vooral door gemiste kansen. Dat stelt AWVN aan het einde van de eerste helft van het ‘cao-jaar’ 2017.  De werkgeversvereniging ziet aan de onderhandelingstafel veel energie weglekken in discussies over lonen.
Lees verder »   Reageer »
7 juli 2017

Bedrijfsleven presteert boven verwachting bij invulling Banenafspraak

MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland zijn verheugd dat het bedrijfsleven ondanks allerlei uitvoeringsproblemen voor het tweede jaar op rij op ruimschoots het aantal banen voor de doelgroep Banenafspraak heeft gehaald.
Lees verder »   Reageer »
6 juli 2017

Overvloed aan regelingen kost werkgever 77.000 euro

Grotere werkgevers laten veel geld liggen als gevolg van het fors gegroeide aantal sociale regelingen. Het aanbod aan subsidies en sociale verzekeringspremies is dusdanig groot, dat bijna de helft (49 procent) van de bedrijven met meer dan 250 medewerkers niet alle mogelijkheden benut.
Lees verder »   Reageer »
4 juli 2017

Vakmensen moeilijk te vinden

De economie trekt verder aan en het vinden van personeel wordt moeilijker. Zo is er veel vraag naar vakmensen, zoals onderhoudsmonteur, elektricien en loodgieter. Maar steeds minder mensen kiezen ervoor om handmatig werk te doen.
Lees verder »   Reageer »
29 juni 2017

Kwaliteit horeca keldert door personeelstekort

Kwaliteitsrestaurants die halffabricaten van de groothandel serveren. Gasten die weglopen doordat zij lang moeten wachten. De kwaliteit van de horeca keldert door een groeiend personeelstekort vanwege uitgeklede arbeidsvoorwaarden.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 44
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Goede beveiliging verkleint risico autodiefstal met 75 procent
Met een goed, door vakmensen ingebouwd beveiligingssysteem kunnen autobezitters het risico op diefstal van hun vervoermiddel met bijna 75 procent verkleinen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 268.57 2.04 %
Stijgers Dalers
Doc data 0.5  4.2 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Unilever 47.79  -2.9 %
Sligro food 38.89  -1.8 %
Meer beurs