Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
ICT/Telecom
22 juni 2011

Consumenten weten via social media meer dan winkelpersoneel

Door de opkomst van online en social media-kanalen zijn consumenten beter geïnformeerd dan menig winkelmedewerker. De meeste klanten lopen een winkel binnen met recensies, beoordelingen, prijsvergelijkingen en gedetailleerde productinformatie. Slechts 35 procent van de retailers geeft zijn personeel toegang tot dit soort informatie in de winkel.
Lees verder »   Reageer »
15 juni 2011

Social Media: een kwestie van doen

De tweets tijdens de dag gaven het al aan: het Customer Service Seminar zorgde voor inspiratie en stof tot nadenken. En dat was precies wat de organisatoren Accenture’s CRM serviceline en Tele’Train op 26 mei 2011 in Maarssen wilden bereiken. Zij brachten een aantal sprekers bij elkaar die elk op hun eigen manier de eerste stappen gezet hebben op het gebied van Social Media en klantcontact.
Lees verder »   Reageer »
10 juni 2011

Bedrijfsleven loopt achter beveiligingsfeiten aan

Ruim 73 procent van de zakelijke netwerkapparatuur bevat minimaal één bekende beveiligingskwetsbaarheid. Dit is bijna het dubbele van de 38 procent in 2009. Deze schokkende cijfers komen naar voren uit het Network Barometer Report 2011 van Dimension Data.
Lees verder »   Reageer »
6 juni 2011

MKB is niet bang voor dataverlies

Als meest waarschijnlijke oorzaak van dataverlies noemen Nederlandse bedrijven computerstoringen (27 procent), menselijke fouten (33 procent) en rampen als brand en overstroming (eveneens 33 procent). Andere oorzaken van dataverlies worden in ons land nauwelijks gevreesd, denk aan aanvallen door hackers of diefstal (bijvoorbeeld door ex-medewerkers).
Lees verder »   Reageer »
30 mei 2011

Bedrijven overvallen door ontwikkelingen mobiele telefonie

Meer dan 60 procent van de Nederlandse bedrijven is niet of onvolledig voorbereid op de razendsnelle ontwikkelingen in de mobiele telefonie. Zo´n 50 procent van de bedrijven heeft geen telecombeleid of lange termijn strategie en bij 30 procent van de bedrijven is het zelfs onbekend welke afdeling hier verantwoordelijk voor is.
Lees verder »   Reageer »
25 mei 2011

Ondernemer moet nu aan de slag om online geld te verdienen

Ondernemers in het mkb scoren gemiddeld een 5,2 met hun website. Dit concludeert MKB Servicedesk op basis van een scan van ruim 1.500 websites. Ondernemers moeten dus aan de slag met hun website om te kunnen profiteren van de enorme verwachte groei van de online bestedingen.
Lees verder »   Reageer »
19 mei 2011

Vrouwelijke ondernemer kan niet meer zonder social media

Social media zijn niet meer weg te denken uit het leven van de Nederlandse zakenvrouw. Het is een uitstekend middel om te acquireren en voor het onderhouden van haar zakelijke netwerk zijn social media zelfs onmisbaar.
Lees verder »   Reageer »
22 april 2011

Ondernemer doet het goed op sociale media

Een derde van de ondernemers die aanwezig zijn op sociale media, doet dit met een omzetdoelstelling in hun achterhoofd. 60 procent van deze ondernemers realiseert deze doelstelling ook daadwerkelijk en zag de omzet met gemiddeld twaalf procent stijgen dankzij sociale media.
Lees verder »   Reageer »
20 april 2011

MKB opereert steeds vaker in de cloud

Maar liefst 41 procent van de Nederlandse MKB-bedrijven maakt gebruik van cloud computing. Dit blijkt uit Europees onderzoek van VMware Inc. Op Europees niveau ligt het percentage van MKB-bedrijven dat al een deel van hun infrastructuur of applicaties in de cloud heeft staan, rond de 60 procent.
Lees verder »   Reageer »
15 april 2011

Drie tips om uw pc te beschermen tegen uw kinderen

Eén op de vijf ondernemers laat zijn kinderen weleens spelen op de zakelijke computer. En dat gaat nogal eens mis: in ruim vijftien procent van die keren brengt het kind schade toe aan de computer.
Lees verder »   Reageer »
22 maart 2011

Ondernemers zijn fervente online shoppers

Ondernemers blijken buitengewoon actieve internetshoppers te zijn. 77 procent van hen doet vaak online inkopen. Dat komt naar voren uit een poll van Ondernemer.nl.
Lees verder »   Reageer »
14 maart 2011

Nu ook mobiel parkeren met uw smartphone

U gebruikt uw smartphone al om te bellen, mailen en navigeren. En nu kunt u er ook mee parkeren. Dankzij de Park-line app. U installeert de app, start hem op zodra u parkeert, bevestigt de parkeerzone en staat direct betaald geparkeerd. Bij terugkomst stopt u de parkeeractie met één druk op de knop.
Lees verder »   Reageer »
28 februari 2011

Ondernemer voelt steeds meer voor het nieuwe werken

Het animo onder ondernemers voor flexibel en mobiel werken is gedurende het afgelopen anderhalf jaar vrijwel verdubbeld van 8,4 procent naar 16,6 procent. Deze stijging wordt mede gedreven door de eigen, persoonlijke ervaring van directeuren, eigenaren en beslissers met mobiele technologie.
Lees verder »   2 reacties »
18 februari 2011

Acht tips voor het kiezen van uw nieuwe hostingprovider

Het klinkt makkelijker dan het is, de juiste hostingprovider vinden. Maar ja, of het nu gaat om dedicated servers, colocatie of cloud-diensten, het inrichten van een kwalitatief hoogwaardige internet infrastructuur is voor de meeste bedrijven inmiddels aan de orde van de dag.
Lees verder »   Reageer »
28  29  30   ... 31
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken