Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
16 december 2010

MKB moet in beweging komen voor meer omzet

Het MKB is teveel bezig om de crisis te overleven en richt zich te weinig op de toekomst. Verschillende branches merken dat de vraag stabiliseert en bespeuren weer omzetstijging. Deze vroegcyclische branches vergeten echter om vooruit te kijken, anticiperen niet op de omgeving en verliezen onnodig marktaandeel.
Lees verder »   Reageer »
13 december 2010

Overheid compenseert ondernemer bij late betaling

Ondernemers ontvangen een schadeloosstelling als de overheid hun rekening niet op tijd betaalt. Overheden die niet binnen 30 dagen hun facturen voldoen, moeten een vertragingsrente van acht procent betalen (was: zeven procent).
Lees verder »   Reageer »
13 december 2010

Zorg juist nu voor tijdige betaling

Bedrijven moeten juist nu een extra inspanning doen om openstaande rekeningen te innen. Het VCMB waarschuwt ondernemingen dat betalingen als gevolg van Kerst en Oud & Nieuw een week of langer worden uitgesteld. De vakantieperiode is vaak een excuus om facturen langer te laten liggen.
Lees verder »   Reageer »
10 december 2010

Overheid blijft garant staan voor 'kleine' MKB-lening

De overheid staat ook in 2011 voor 80 procent garant bij ‘kleine’ leningen voor MKB’ers (leningen tot 250.000 euro). Hierdoor blijft het relatief eenvoudig om krediet te krijgen.
Lees verder »   Reageer »
9 december 2010

Belastingdienst loert op faillissementsfraudeurs

De Belastingdienst heeft samen met politie, justitie, de fiscale opsporingsdienst en de Kamer van Koophandel een speciaal team in het leven geroepen dat speurt naar faillissementsfraude.
Lees verder »   Reageer »
8 december 2010

Vastgoed Kooistra levert 40 miljoen op

Het vastgoed van horecamagnaat Sjoerd Kooistra, die eind juni zelfmoord pleegde, is verkocht. Kooistra’s horecapanden en een deel van zijn privébezit zijn overgenomen door twee vastgoedondernemers uit Groningen.
Lees verder »   Reageer »
6 december 2010

U krijgt pas krediet als de bank u mag

Vrijwel iedereen krijgt in zijn leven te maken met kredietverlening, ook ondernemers. Binnen banken wordt al jaren gediscussieerd over de vraag op welke manier kredietaanvragen worden beoordeeld.
Lees verder »   Reageer »
2 december 2010

Late betalingen blijven problemen geven

Het aantal wanbetalers neemt nog steeds en bovendien snel toe. Het totaal aantal openstaande rekeningen steeg vorig kwartaal met een kwart tot 5,7 miljard euro. Vorig jaar in dezelfde periode was dat 4,5 miljard.
Lees verder »   Reageer »
29 november 2010

Kleine zelfstandige tankt goedkoper

De ZZP'er en DGA tankt bewuster in vergelijking tot bedrijven die meerdere tankpassen in gebruik hebben. Dit blijkt uit onderzoek naar het tankgedrag onder de kaarthouders van MKB Brandstof.
Lees verder »   Reageer »
25 november 2010

Nettoloon omhoog? Werkgeverslasten ook!

Alle Nederlandse werknemers zien hun nettoloon stijgen in 2011. Werkgevers worden daarentegen geconfronteerd met hogere lasten door stijgende kosten voor de zorgpremie, de sectorpremie en naar verwachting de pensioenpremie.
Lees verder »   Reageer »
23 november 2010

Ondernemer is 134 uur kwijt aan belasting

Op dit moment neemt Nederland in Europa de tiende plaats in als het gaat om het aantal belastingen, de negende plaats als het gaat om het aantal uren dat besteed wordt aan de naleving van fiscale regels en de veertiende plaats als het gaat om de Total Tax Rate.
Lees verder »   1 reactie »
22 november 2010

Ondernemer heeft te weinig in kas

Nog niet de helft van de ondernemers in het MKB geeft aan voldoende geld in kas te hebben om drie maanden kostendekkend te zijn. En dat is behoorlijk riskant. Een kleine tegenslag kan in dat geval grote en zelfs fatale gevolgen hebben.
Lees verder »   Reageer »
17 november 2010

Evenementenbranche lijdt onder btw-verhoging

De btw-verhoging op podiumkunsten die er aan zit te komen, heeft zeer nadelige gevolgen voor de inkomsten van de commerciële evenementensector en daarmee dus ook voor de overheid.
Lees verder »   Reageer »
17 november 2010

Meer fusies en overnames in financiŽle sector

Fusies en overnames in de financiële dienstverlening laten een opleving zien, nu herstructureringen bij banken plaatsvinden en private equity - voor het eerst sinds het begin van de economische crisis - haar weg naar de sector heeft gevonden.
Lees verder »   Reageer »
47  48   ... 49
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs