Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Commercieel
30 juni 2017

Invloed reviews, artikelen en tv slechts tien procent bij keuze voor auto

Er zijn steeds minder jongeren die een auto bezitten en als ze er wel een hebben, kiezen ze steeds vaker voor goedkope modellen en tweedehands auto’s.
Lees verder »   Reageer »
21 juni 2017

Digitale storm: welke retailers zijn de winnaars en verliezers?

Als een cycloon raast digitale disruptie door de retail-sector. Welke landen komen als winnaars tevoorschijn, wie raken steeds verder achterop? De Retail Risk Map van Euler Hermes laat het zien.
Lees verder »   Reageer »
15 juni 2017

Vijf tips om meer omzet uit uw webshop te halen

Het is geen geheim meer dat het belangrijk is om ten opzichte van de concurrenten hogere posities te scoren in Google. Een hogere ranking bij Google (of een andere zoekmachine) betekent immers een grotere kans op traffic en dus conversie.
Lees verder »   Reageer »
13 juni 2017

Online retailtrends: de Big Five als inspiratie

Online shopping platforms zijn de aanjager van grote veranderingen op het gebied van (online) retail en winkelen. Het overvolle online winkellandschap versterkt namelijk de behoefte van de consument aan overzicht, zekerheid en gemak.
Lees verder »   Reageer »
13 juni 2017

Zo wordt u als MKB door de online consument gevonden

Vroeger ging de consument naar een fysieke winkel, kreeg daar advies van de verkoopmedewerker en deed vervolgens een aankoop. Tegenwoordig ziet het koopgedrag van consumenten er heel anders uit.
Lees verder »   Reageer »
8 juni 2017

Een website: veel meer dan alleen een digitaal visitekaartje

Een website wordt wel eens het digitale visitekaartje van een bedrijf genoemd. Online marketing is echter het afgelopen decennium ‘volwassen’ geworden, en houdt intussen heel wat meer in.
Lees verder »   Reageer »
6 juni 2017

Overgrote meerderheid geeft voorkeur aan fysieke winkels

Het overgrote deel van de consumenten geeft nog altijd de voorkeur aan fysieke winkels. De traditionele winkel is nog steeds hét kanaal waar contact wordt gelegd, producten worden getoond, klantenservice wordt geboden, en wijzigingen in prijs, gepersonaliseerde aanbiedingen en promoties worden gecommuniceerd.
Lees verder »   Reageer »
6 juni 2017

Meeste ondernemers hebben gewenste domeinnaam

In Nederland zijn er voor (potentiële) ondernemers nog voldoende domeinnamen beschikbaar. Dit blijkt uit een onderzoek van SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland).
Lees verder »   Reageer »
29 mei 2017

Boost voor duurzame handel met Azië, Afrika en Latijns-Amerika

MVO Nederland introduceert een nieuwe aanpak voor het stimuleren van duurzame handel met opkomende markten. In het programma ‘Omzet met impact’ worden groepen Nederlandse bedrijven gekoppeld aan ondernemers in Azië, Afrika en Latijns-Amerika.
Lees verder »   Reageer »
29 mei 2017

Nederlanders shoppen liever in winkelstraat dan online

De meeste Nederlanders bekijken en kopen hun producten liever in de winkel dan online. Ongeveer een kwart (27 procent) geeft de voorkeur aan online winkelen, terwijl het West-Europese gemiddelde op 40 procent ligt.
Lees verder »   Reageer »
18 mei 2017

Steel het hart van uw klant door klantgericht te ondernemen

Het starten van een bedrijf is hot. Ondernemen wordt gestimuleerd vanuit de overheid en ook het vinden van kapitaal wordt steeds gemakkelijker. Echter, wie een onderneming begint in de 21e eeuw en deze succesvol wil maken, moet één ding altijd in het achterhoofd houden: wees klantgericht.
Lees verder »   1 reactie »
17 mei 2017

Noord-Hollanders meest mobiele kledingshoppers

Zeeuwen hebben het meeste interesse in kledingcollecties uit het nieuwe seizoen. Dit blijkt uit analyse van Winkelstraat.nl, dat tijdens het onderzoek tevens signaleerde dat Noord-Hollanders en Zuid-Hollanders het meeste mobiel shoppen.
Lees verder »   Reageer »
4 mei 2017

Vier tips voor een Moederdag-salesboost

Moederdag (zondag 14 mei) zorgt voor een flinke salesboost. Tenminste, als u het goed doet. Want met welke producten adverteert u? En via welke media, hoelang en vanaf wanneer precies?
Lees verder »   Reageer »
28 april 2017

Online identiteit doorslaggevend bij ZZP opdrachten

Het merendeel van de opdrachtgevers wil weten wat ze in huis halen wanneer ze een ZZP'er inhuren. Hierbij kijken maar liefst vier op de vijf opdrachtgevers naar het online profiel van de desbetreffende ZZP'er.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 30
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs