Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Commercieel
4 januari 2018

Autoverkoop 2017 plust 8,4 procent

Conform de prognose van BOVAG en RAI Vereniging (415.000) is de verkoop van nieuwe auto's in 2017 opgekrabbeld. Werd in 2016 nog een dieptepunt bereikt met 382.514 registraties, in 2017 stopte de teller bij 414.538 exemplaren, een stijging van 8,4 procent.
Lees verder »   Reageer »
29 december 2017

Consumenten eisen betere bescherming tegen kopen van namaakproducten

86 procent van de consumenten wereldwijd vindt dat ze beter beschermd moeten worden door merkeigenaren tegen het kopen van namaakproducten. Alhoewel er veel online wordt gewinkeld, vreest bijna de helft van de consumenten (45 procent) dat ze tijdens de feestdagen de dupe worden van oplichters.
Lees verder »   Reageer »
20 december 2017

Vier op de tien boeren krijgen geen persoonlijk advies van leverancier

38 procent van de Nederlandse boeren geeft aan dat zij geen persoonlijke aanbiedingen en advies op maat krijgen van hun leveranciers. Dat terwijl advies dat is toegespitst op de individuele situatie van de boer veel voordelen oplevert.
Lees verder »   Reageer »
13 december 2017

Vijf trends op het gebied van klantervaring in 2018

De detailhandel ontwikkelt zich sneller dan ooit. Klanten verwachten een snelle en geïntegreerde omni-channel ervaring en winkeliers die dit niet bieden lopen deze klanten mis. Maar hoe zorgt u voor de beste klantervaring? Het antwoord is simpel: door het gebruik van technologie.
Lees verder »   1 reactie »
1 december 2017

Betere customer experience belangrijker dan nieuwe inkomstenstromen

87 procent van de 300 ondervraagde bedrijven wereldwijd stelt dat e-commerce oplossingen een sterke customer experience moeten kunnen bieden. Hiermee krijgt dit zelfs een hogere prioriteit dan het genereren van nieuw omzet.
Lees verder »   Reageer »
28 november 2017

Webshop orders schieten door het dak met de feestdagen

De e-commerce piek staat weer voor de deur met feestdagen als Sinterklaas en Kerst. Verzendtool SendCloud, voorspelt op basis van data dat maandag 18 december 2017 de drukste dag wordt voor het verzenden van pakketten.
Lees verder »   Reageer »
24 november 2017

Kwart jongeren ziet winkelstraten net zo lief verdwijnen

23 procent van de jongeren heeft er geen enkel probleem mee als winkelstraten zouden verdwijnen en er alleen nog maar webshops bestaan. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl, gehouden onder 1.115 Nederlanders naar online shoppen.
Lees verder »   Reageer »
15 november 2017

Modemerken laten kansen liggen bij bezorging

Modemerken laten nog kansen liggen bij de bezorging van orders, met name in hun aanbod aan bezorgopties. Zo wordt bezorging op dezelfde dag en levering op zondag nog niet breed aangeboden. Dit blijkt uit een rapport van Paazl. 
Lees verder »   Reageer »
13 november 2017

Golf van e-factureren stimuleert groei Nederlandse e-commerce

Volgens een nieuw rapport van Worldpay, neemt Nederland naar verwachting de komende vijf jaar de gedeelde eerste plaats in van de snelst groeiende e-commercemarkt in Europa.
Lees verder »   Reageer »
9 november 2017

Black Friday definitief doorgebroken bij Nederlandse webshops

Black Friday is definitief over komen waaien vanuit de Verenigde Staten. Op vrijdag 24 november, de eerste vrijdag na Thanksgiving, zorgen zowel grote als kleine webshops en winkels online en offline voor enorme aanbiedingen.
Lees verder »   1 reactie »
7 november 2017

Centraal klantbeeld voorlopig utopie in retailsector

Slechts acht procent van de retailers heeft een centraal klantbeeld, terwijl het belang hiervan door vrijwel alle retailers wordt onderschreven. 79 procent geeft aan dat er hard aan wordt gewerkt, maar dat er nog geen sprake is van een volledig centraal klantbeeld.
Lees verder »   Reageer »
24 oktober 2017

Merken scoren krappe voldoende op inrichting merkmanagement

Organisaties zien het merk als één van hun meest waardevolle eigendommen, maar handelen hier in de meeste gevallen nog niet naar. Dit  is één van de belangrijkste conclusies uit  de Brand Performance Study, een onderzoek naar de effecten van merkmanagement op de prestatie van merken.
Lees verder »   Reageer »
23 oktober 2017

Voorspelling: Black Friday wordt drukste online shopping-dag ooit in VS

Salesforce verwacht dat Black Friday de drukste online shopping-dag ooit zal worden in de Verenigde Staten, waarmee het voor het tweede jaar op rij Cyber Monday van de troon stoot als drukste online-shopping dag.
Lees verder »   1 reactie »
18 oktober 2017

Ook in zakelijke retail is muziek goed voor de klantbeleving

Dat muziek een aangenaam gevoel opwekt bij klanten in kledingzaken en supermarkten is een bekend gegeven, maar ook in de meer ‘zakelijke en serieuze’ retail heeft muziek een duidelijke positieve invloed op de klantbeleving.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 31
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs