Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
31 augustus 2017

Jongere kiest voor 'flex'

Of het nu gaat om een modelovereenkomst (zzp), payroll, een halfjaarcontract of een contract voor onbepaalde tijd, jongere generaties zijn ruim twee keer zo vaak bereid om mee te gaan in de keuze van de nieuwe werkgever als professionals van generatie X en de Babyboomers  (gemiddeld vijftien procent).
Lees verder »   Reageer »
31 augustus 2017

Gastcolleges verzorgen als ondernemer – vijf keer winst

Ondernemen houdt ook in: vakinhoudelijk up-to-date blijven en kennisdelen. Een manier om hier invulling aan te geven is het verzorgen van gastcolleges binnen het hoger beroepsonderwijs. Beide partijen – student en ondernemer – zijn hierbij gebaat.
Lees verder »   Reageer »
31 augustus 2017

Duurzaam ondernemen in de tuinbranche maakt het verschil

Volgens mooiezonwering.nl zal de tuinbranche de komende drie tot vijf jaar voor een behoorlijke uitdaging staan. Winkels in deze branche zullen zich nog duidelijker moeten onderscheiden ten opzichte van de concurrentie.
Lees verder »   Reageer »
30 augustus 2017

Nederlander ziet onverzekerde zzp’er als bedreiging

Maar liefst 51 procent van de Nederlanders ziet zzp’ers zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) als een bedreiging voor het huidige sociale stelsel. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek in opdracht van Tentoo, onder meer dan 1.000 respondenten in heel Nederland.
Lees verder »   Reageer »
30 augustus 2017

MKB-ondernemers ontevreden met eigen ontwikkeling

Bijna negen op de tien mkb-ondernemers vinden dat ze niet genoeg toekomen aan hun eigen ontwikkeling. Dat blijkt uit een online enquête door MKBServicedesk.nl onder 794 ondernemers naar (bij)scholing binnen hun bedrijf.
Lees verder »   Reageer »
30 augustus 2017

Grote R&D-bedrijven innoveren steeds meer in samenwerking MKB

Bijna de helft van alle R&D-uitgaven van grote bedrijven wordt gedaan in samenwerking met gespecialiseerde MKB-bedrijven, kleine startende innovatieve bedrijven en/of kennisinstellingen en dit belang van samenwerking blijft onverminderd groot.
Lees verder »   Reageer »
29 augustus 2017

Zzp-inkomen minder vaak meegenomen bij hypotheek

Een grote meerderheid van de zzp’ers (88 procent) beschikt over een koophuis. Toch heeft slechts 38 procent van de zzp’ers dit huis gekocht terwijl hij of zij al als zelfstandige actief was.
Lees verder »   Reageer »
28 augustus 2017

'DGA verdient meer steun en trots'

De NCD (Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren) heeft de kabinetsformateur en de onderhandelaars van de vier politieke partijen nadrukkelijke aandacht gevraagd voor de positie van de motor van de Nederlandse economie: de DGA (Directeur Groot Aandeelhouder).
Lees verder »   Reageer »
28 augustus 2017

'Camperbedrijven intimideren klanten'

Bij de NKC zijn meerdere meldingen binnengekomen over camperhandelaren die klanten bedreigen als ze zich via sociale media negatief uitlaten over hun bedrijf. Om duidelijk te krijgen of dit vaker gebeurt, heeft de NKC een meldpunt ingesteld, waar klanten die zoiets hebben meegemaakt hun verhaal kwijt kunnen.
Lees verder »   Reageer »
24 augustus 2017

Daling faillissementen ontwikkelde markten zet door

Atradius voorspelt in haar nieuwste faillissementsvooruitzichten voor 2017 een daling van het aantal faillissementen in ontwikkelde markten met drie procent ten opzichte van 2016. Voor 2018 wordt een verdere daling van twee procent voorzien.
Lees verder »   Reageer »
24 augustus 2017

Aan welke van de zeven social media-zonden maakt u zich schuldig?

De tijd dat likes en reacties gecategoriseerd konden worden als ‘fake internet points’ is anno 2017 definitief voorbij. Hordes social influencers (verzamelnaam voor vloggers, bloggers, YouTubers en andere online actievelingen) verdienen inmiddels een dikke boterham met de berichten die zij plaatsen op verschillende social media platforms.
Lees verder »   Reageer »
22 augustus 2017

Zzp’er genereert omzet tijdens reizen met openbaar vervoer

Zzp’ers die met het openbaar vervoer (OV) reizen, draaien gemiddeld twaalf procent van hun omzet tijdens het werken in het OV. Het kunnen werken tijdens reistijd is voor veel zzp’ers dan ook een belangrijke motivatie om met het OV te reizen. 
Lees verder »   Reageer »
22 augustus 2017

Zuid-Holland luidt de gong voor energie-innovaties

De provincie Zuid-Holland stelt de komende jaren 35 miljoen euro beschikbaar voor bedrijven die actief zijn op het gebied van energie-innovaties. Zo maakte gedeputeerde Han Weber bekend bij de lancering van ENERGIIQ, Energie-innovatiefonds Zuid-Holland, tijdens het jaarevent van InnovationQuarter.
Lees verder »   Reageer »
21 augustus 2017

Zzp’er gaat met een gerust hart op vakantie

Elk jaar gaan zzp’ers zo’n vier weken op vakantie. Dat staat hun werkzaamheden niet in de weg: 93 procent van de zzp’ers geeft aan geen enkel zakelijk risico te zien als zij op vakantie gaan. Daarbij geven acht van de tien zzp’ers aan geen vakantiegeld te sparen.
Lees verder »   Reageer »
6  7  8  9   ... 176
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 248.63 -0.59 %
Stijgers Dalers
Altice 8.75  8 %
Yatra 5.4  6.3 %
Nutreco 47  3.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Doc data 0.45  -4.3 %
Brill kon 34.85  -1.8 %
Meer beurs