Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
9 januari 2018

Zzp'er steeds minder snel uitbetaald

Het duurt steeds langer voor de zzp'er zijn geld ontvangt van de opdrachtgever. Ten opzichte van vorig jaar moeten zzp'ers gemiddeld 7,2 procent langer op hun geld wachten (26,9 dagen versus 28,9 dagen).
Lees verder »   Reageer »
8 januari 2018

Bijwerken dossier kost zorgmedewerker gemiddeld een dagdeel per week

Het bijwerken van het zorgdossier kost medewerkers uit de jeugd-, gehandicapten-, ouderen-, thuis- en geestelijke gezondheidszorg gemiddeld een dagdeel per week. Dit gaat ten koste van de tijd die zorgverleners kunnen besteden aan de zorg en aandacht voor cliënten.
Lees verder »   Reageer »
3 januari 2018

Ondernemer voorziet meer concurrentie in 2018

Ruim een op de vijf ondernemers (23 procent) verwacht in 2018 meer concurrentie. Vooral mkb’ers vrezen daarvoor. Maar liefst 42 procent van de ondernemers maakt zich zorgen over het meekomen met trends en ontwikkelingen in hun vakgebied.
Lees verder »   Reageer »
2 januari 2018

Werknemers laten vertrouwelijke documenten slingeren

Het laten rondslingeren van vertrouwelijke documenten is meer regel dan uitzondering, blijkt uit onderzoek van Fellowes. Maar liefst 41 procent van het kantoorpersoneel verliest belangrijke papieren of laat deze onbeheerd achter.
Lees verder »   Reageer »
2 januari 2018

Eindhoven populairste stad buiten Randstad voor ondernemers

Eindhoven volgt de Randstad op de voet als het gaat om een ideaal vestigingsklimaat voor bv’s. Dat blijkt uit het jaarverslag van Firm24. 63 procent van alle oprichtingen vond nog plaats in de vier grote steden.
Lees verder »   Reageer »
28 december 2017

Tips voor het zakelijk gebruik van uw auto

Volgens de laatste cijfers van het CBS is het aantal zelfstandig ondernemers in Nederland in Q3 van 2017 enigszins afgenomen ten opzichte van het kwartaal daarvoor.Er was natuurlijk verloop door faillissementen en doordat vooral ZZP’ers weer in loondienst gingen werken.
Lees verder »   1 reactie »
28 december 2017

Loondoorbetaling bij ziekte: wordt het MKB het kind van de rekening?

Het regeerakkoord van Rutte III lijkt lief voor het MKB. Een kortere loondoorbetalingsplicht bij ziekte (van twee naar één jaar), vervolgens een UWV die de re-integratiebegeleiding overneemt.
Lees verder »   Reageer »
27 december 2017

In 2018 wordt alles intelligenter, ook de onderneming zelf

In 2018 wordt alles slimmer. Tenminste, als u alle trendwatchers mag geloven: kunstmatige intelligentie, zelfsturende auto’s en drones, cryptocurrencies en Internet of Things hebben met elkaar gemeen dat technologie weer een stukje slimmer wordt.
Lees verder »   Reageer »
27 december 2017

Bedrijven hebben geen back-upplan in geval van nood

Maar liefst 41 procent van de bedrijven heeft geen actieplan in het geval de werknemers om welke reden dan ook uit het kantoor of bedrijfspand moeten. Denk hierbij aan brand- of waterschade.
Lees verder »   Reageer »
22 december 2017

Niet uren maar resultaat en competenties tellen bij aansturing zp’ers

De aansturing van zelfstandig professionals zou minder op uren gericht moeten zijn. Output en competenties behoren daarentegen centraal te staan bij managers. Dit blijkt uit het trendonderzoek van FastFlex over het managen van zelfstandig professionals.
Lees verder »   Reageer »
22 december 2017

Vijftien tips om financieel gezond te worden en te blijven

Het is voor ondernemers soms lastig om het hoofd boven water te houden en het is niet altijd even makkelijk te achterhalen waar het aan ligt in de organisatie. Dit artikel bevat vijftien tips van Dirk Jan van Arragon om als ondernemer financieel gezond te worden én te blijven.
Lees verder »   Reageer »
22 december 2017

Ondernemer verkiest klant boven kalkoen tijdens kerstdiner

Ruim een op de drie ondernemers (34 procent) schuift bij het kerstdiner met liefde de kalkoen opzij voor een zakelijk telefoontje. Vier op de tien (41 procent) vindt het kerstdiner belangrijker en negeert oproepen van klanten tijdens de maaltijd.
Lees verder »   Reageer »
21 december 2017

Ondernemers zien realisatie van plannen met vertrouwen tegemoet

De meerderheid van de ondernemers ziet de realisatie van hun plannen en ambities met vertrouwen tegemoet. Bijna 80 procent beoordeelt de kans van slagen met een rapportcijfer zeven of hoger.
Lees verder »   Reageer »
18 december 2017

Geld verdienen tijdens de feestdagen met vijf simpele energietips

Ondernemers denken vaak nog dat duurzaam ondernemen vooral geld kost. Rob van der Rijt van Klimaatplein.com helpt dit misverstand graag de wereld uit met direct toepasbare tips om energie te besparen.
Lees verder »   1 reactie »
6  7  8  9   ... 183
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken