Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
22 december 2017

Niet uren maar resultaat en competenties tellen bij aansturing zp’ers

De aansturing van zelfstandig professionals zou minder op uren gericht moeten zijn. Output en competenties behoren daarentegen centraal te staan bij managers. Dit blijkt uit het trendonderzoek van FastFlex over het managen van zelfstandig professionals.
Lees verder »   Reageer »
22 december 2017

Vijftien tips om financieel gezond te worden en te blijven

Het is voor ondernemers soms lastig om het hoofd boven water te houden en het is niet altijd even makkelijk te achterhalen waar het aan ligt in de organisatie. Dit artikel bevat vijftien tips van Dirk Jan van Arragon om als ondernemer financieel gezond te worden én te blijven.
Lees verder »   Reageer »
22 december 2017

Ondernemer verkiest klant boven kalkoen tijdens kerstdiner

Ruim een op de drie ondernemers (34 procent) schuift bij het kerstdiner met liefde de kalkoen opzij voor een zakelijk telefoontje. Vier op de tien (41 procent) vindt het kerstdiner belangrijker en negeert oproepen van klanten tijdens de maaltijd.
Lees verder »   Reageer »
21 december 2017

Ondernemers zien realisatie van plannen met vertrouwen tegemoet

De meerderheid van de ondernemers ziet de realisatie van hun plannen en ambities met vertrouwen tegemoet. Bijna 80 procent beoordeelt de kans van slagen met een rapportcijfer zeven of hoger.
Lees verder »   Reageer »
18 december 2017

Geld verdienen tijdens de feestdagen met vijf simpele energietips

Ondernemers denken vaak nog dat duurzaam ondernemen vooral geld kost. Rob van der Rijt van Klimaatplein.com helpt dit misverstand graag de wereld uit met direct toepasbare tips om energie te besparen.
Lees verder »   1 reactie »
14 december 2017

Vijf tips om een exponentieel groeiende organisatie te bouwen

Gedreven door globalisatie en de komst van nieuwe technologieën is het bedrijven als Airbnb, Uber en Tesla gelukt om binnen één jaar te groeien tot een waarde van een miljard of meer. Dit zorgde voor een nieuw begrip op de markt: de exponentieel groeiende organisatie.
Lees verder »   Reageer »
14 december 2017

Ontwikkeling Nederlandse faillissementen volatieler dan in omringende landen

Nederland kent in verhouding tot omliggende landen relatief grote schommelingen in faillissementen. Zo lag de volatiliteit in het aantal faillissementen in Nederland tussen 2008 en 2017 twee keer zo hoog als in België, tweeënhalf keer zo hoog als in Duitsland en meer dan drie keer zo hoog als in Oostenrijk en Frankrijk.
Lees verder »   Reageer »
14 december 2017

Zzp’er wil zich thuis voelen bij opdrachtgever

Zelfstandig ondernemers gaan het steeds belangrijker vinden om zich thuis te voelen bij een opdrachtgever. Zo wordt de werksfeer door zzp’ers als een van de belangrijkste aspecten bij een opdrachtgever gezien.
Lees verder »   Reageer »
12 december 2017

Investeren kunt u leren

"Ondernemers weten alles over hun product of dienst, maar geld ophalen is een vak apart," aldus ondernemer en investeerder Chris Thomas. Om dit proces te vergemakkelijken ziet hij een grote toekomst voor equity-crowdfunding.
Lees verder »   Reageer »
11 december 2017

Zp’er niet bang om achter te lopen op concurrentie

Zelfstandige professionals (zp’ers) volgen het liefst een opleiding binnen het eigen vakgebied (70 procent). Persoonlijke ontwikkeling, oftewel de ontwikkeling van soft skills, en ondernemersvaardigheden zijn minder populair.
Lees verder »   Reageer »
11 december 2017

Mkb positief over 2018; naast groei toch enkele zorgen

Uit onderzoek van Reaal blijkt dat ruim de helft van de ondernemers, uit het midden- en kleinbedrijf (mkb), verwacht dat de Nederlandse economie in 2018 zal verbeteren (53 procent). Ruim een derde verwacht dat het ongeveer hetzelfde zal blijven (35 procent).
Lees verder »   Reageer »
7 december 2017

Meer IT’ers starten eigen bedrijf

Steeds meer professionals die in Nederland in de technologie software sector werken starten hun eigen bedrijf. Dat blijkt uit een analyse van geanonimiseerde data van de meer dan zeven miljoen LinkedIn-profielen die Nederland telt.
Lees verder »   Reageer »
7 december 2017

Starten als ZZP'er in de zorg: hier moet u aan denken

De gezondheidszorg heeft de afgelopen decennia een grote ontwikkeling doorgemaakt. Eerder werden cliënten die verzorging of verpleging nodig hadden vaak in een verzorgings- of verpleegtehuis opgenomen. Nu blijven cliënten vaker zelfstandig wonen, en krijgen zorg of verpleging aan huis. 
Lees verder »   Reageer »
4 december 2017

Tips om een autowerkplaats veilig in te richten

Ook de autobranche in Nederland heeft onder de crises te lijden gehad, door onder andere het uitstellen van de aanschaf van een andere of nieuwe auto, en uitstel van het onderhoud. Bij autoservicebedrijven bijvoorbeeld liep met name tussen 2011 en 2015 de omzet sterk terug.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 179
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs