Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
30 maart 2018

Tips voor de perfecte zakelijke outfit

Succesvol ondernemen, er zijn talloze ‘formules’ voor te vinden. Online kunt u vele lijstjes vinden met tips die, volgens de schrijvers althans, zouden moeten leiden tot een geslaagd en groeiend bedrijf.
Lees verder »   Reageer »
30 maart 2018

Consument heeft geen idee welke bedrijven over persoonsgegevens beschikken

88 procent van de consumenten heeft geen idee wie of welk bedrijf beschikt over hun persoonlijke data. Ondanks de geringe kennis van welke bedrijven over hun persoonsgegevens beschikken, vertrouwt bijna tweederde van de Nederlanders erop dat hun data veilig is bij de bedrijven die deze in hun bezit hebben.
Lees verder »   1 reactie »
30 maart 2018

Tarieven interim professionals in de lift

Opdrachtgevers zijn bereid steeds meer te betalen voor interim professionals. De tariefindicatie die ze bij hun opdrachten meegeven steeg tussen 2016 en 2017 in sommige gevallen tot wel vijftien procent.
Lees verder »   Reageer »
29 maart 2018

Voorkom bodemverontreiniging bij uw bedrijf

Vandaag de dag wordt er steeds meer aandacht besteed aan duurzaam ondernemen en de gevolgen van het menselijk handelen op het milieu. Het is dan ook niet voor niets dat de overheid steeds strengere eisen stelt aan bedrijven om het milieu te beschermen.
Lees verder »   Reageer »
27 maart 2018

Nederlander bereidt zich niet voor op gerobotiseerde toekomst

Ruim 40 procent van de Nederlanders ziet robotisering als een serieuze bedreiging van hun functie. Zij denken dat robots hen (gedeeltelijk) gaan vervangen. Dit blijkt uit een onafhankelijk onderzoek van Tentoo onder bijna 1.500 Nederlanders.
Lees verder »   Reageer »
27 maart 2018

Twee studenten uit Schoonhoven uitgeroepen tot Nederlandse student-ondernemers. 2018

George Brandenburg en Sander Peltenburg uit Schoonhoven zijn uitgeroepen tot de Nederlandse student-ondernemers van het jaar 2018. Hun onderneming verwerkt krekels tot producten die passen in een Westers dieet. Hun paradepaardje is de Krekelburger.
Lees verder »   Reageer »
26 maart 2018

Utrecht uitgeroepen tot beste zzp-gemeente van Nederland

De Nederlandse zzp'er geeft zijn gemeente gemiddeld een 6,7. Van de vier grootste steden blijkt de zzp'er in Utrecht het meest tevreden: de Domstad wordt gemiddeld met een 7,4 beoordeeld.
Lees verder »   Reageer »
23 maart 2018

Aantrekkende economie dwingt ondernemers tot het kiezen van de juiste groeistrategie

Het bedrijfsleven groeit met gemiddeld 283 bedrijven per dag. Deze expansie zorgt voor steeds meer commerciële kansen, maar dwingt ondernemers tegelijkertijd tot het kiezen van de juiste groeistrategie.
Lees verder »   Reageer »
22 maart 2018

Single versus serieondernemer: de opvallendste verschillen

‘Single of ‘serie’: elk type ondernemer heeft zo z’n eigen uitdagingen, plannen en verwachtingen, zo blijkt uit het onderzoek ‘Ondernemend Nederland’ van Van Lanschot. "Steeds meer ondernemers komen nu op een kantelpunt van: ‘Blijf ik alles zelf doen of ga ik de dagelijkse leiding uit handen geven?"’
Lees verder »   Reageer »
22 maart 2018

MKB nog lang niet klaar voor privacywet

Hoewel de deadline van 25 mei nadert, voldoet 80 tot 90 procent van de Nederlandse en Belgische MKB-bedrijven nog steeds niet aan de strenge regels van privacywet AVG, die dan van kracht worden.
Lees verder »   Reageer »
20 maart 2018

‘Lokale economie vaak blinde vlek in partijprogramma’s’

De lokale economie in steden en dorpen komt er bekaaid af na de gemeenteraadsverkiezingen. Er is vaak nauwelijks ambitie om banengroei binnen de gemeentegrenzen te stimuleren en onnodige hindernissen voor het bedrijfsleven weg te nemen.
Lees verder »   Reageer »
20 maart 2018

Acute psychische vermoeidheid treft één op de tien ondernemers

Op basis van de grootschalige driejaarlijkse werkbaarheidsmeting bij 12.000 werknemers en 2.700 zelfstandige ondernemers brengt de SERV-Stichting Innovatie & Arbeid nieuwe cijfers uit over acute psychische vermoeidheid in Vlaanderen (meting 2016).
Lees verder »   Reageer »
19 maart 2018

Duitsland vierde op wereldranglijst van protectionisme

Uit onderzoek van de researchafdeling van Euler Hermes blijkt dat Duitsland wereldwijd op de vierde plaats staat op de lijst van landen die de meeste protectionistische maatregelen hanteren. Vierde na de VS, India en Rusland.
Lees verder »   Reageer »
16 maart 2018

Rol van techniek wordt groter dan ooit

De toekomstverkenning Connect2025 laat zien dat de rol van de techniek in de komende zeven jaar groter zal zijn dan ooit tevoren. De energietransitie, circulaire economie, verstedelijking en digitalisering zullen de samenleving ingrijpend veranderen.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 183
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken