Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
21 september 2010

Ondernemers willen niet dat overheid bezuinigt op innovatie

In de huidige economische situatie moet er voor miljarden euro’s worden bezuinigd, maar als het aan ondernemers ligt gaat de overheid juist in hen investeren om het tij te keren. Aan de vooravond van Prinsjesdag 2010 vindt tweederde van de ondernemers dat er stimuleringsmaatregelen nodig zijn.
Lees verder »   Reageer »
20 september 2010

Herstel MKB pas weer verwacht in 2011

Ondanks het toegenomen optimisme in het MKB herstelt het MKB dit jaar nog nauwelijks van de gevolgen van de diepe val van de wereldhandel. Met een afzetgroei van 0,5 procent, blijft het MKB flink achter bij de drie procent groei van het grootbedrijf.
Lees verder »   Reageer »
19 september 2010

ZZP-markt trekt verder aan

In het kielzog van de Nederlandse economie trekt ook de ZZP-markt langzaam weer aan, zo blijkt uit de Yoxa Interim Monitor. Eén op de drie ZZP-ers constateert op dit moment een toename van het aantal interim-opdrachten.
Lees verder »   Reageer »
17 september 2010

'Scheepvaart in gevaar door daling vrachtprijzen'

De scheepvaartindustrie is de financiële crisis nog niet te boven. Het merendeel van de belangrijkste spelers in deze industrie verwacht dan ook dat de vrachtprijs het komende jaar verder zal afnemen, waardoor de sector nog verder onder druk komt te staan.
Lees verder »   Reageer »
16 september 2010

Berk: ‘Zet geen hek om Nederland’

Een nieuwe industriepolitiek, waar de Tweede Kamer gisteren een hoorzitting over hield, moet niet leiden tot een hek om Nederland. In fiscaal opzicht is dat soms al het geval, wat ten koste gaat van het vestigingsklimaat van Nederland.
Lees verder »   Reageer »
14 september 2010

Industrie heeft last van internationale concurrentie

Ruim een derde (37 procent) van het bedrijfsleven heeft in de afgelopen twee jaar te maken gehad met globalisering in de kernactiviteiten, zoals productiekrimp door internationale concurrentie en verplaatsting van productie naar lage-lonen landen.
Lees verder »   Reageer »
14 september 2010

OR cruciaal bij veranderprocessen in organisaties

Het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie organiseert op 16 september een seminar over medezeggenschap en organisatievernieuwing. Tijdens dit seminar wordt het eerste exemplaar van het boek 'Medezeggenschap en organisatieontwikkeling; vier scenario’s in de praktijk’ van Van Gorcum uitgereikt.
Lees verder »   Reageer »
13 september 2010

Herstel bedrijfsleven hapert, export trekt aan

Na een krachtig tweede kwartaal hapert het herstel van het Nederlandse bedrijfsleven in het derde kwartaal. Het ondernemersvertrouwen zakt weer terug onder nul. Voornaamste reden is de tegenvallende ontwikkeling in de bouwsector en zijn toeleveranciers.
Lees verder »   Reageer »
13 september 2010

Vijf toeristische ondernemers genomineerd voor VVV innovatieprijs 2010

Tijdens het VVV Jubileumcongres op 30 september in Heerlen staat het ondernemerschap in de vrijetijdseconomie in Nederland centraal. In het Parkstad Theater presenteert de VVV de bezoekers een uitdagend en inspirerend programma.
Lees verder »   Reageer »
10 september 2010

Finalisten Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2010 bekend

De finalisten voor de prestigieuze titel Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2010 zijn bekend. Op dinsdag 7 september zijn op het kasteel van Universiteit Nyenrode tijdens een intensieve Jurydag de vijftien finalisten bekend gemaakt.
Lees verder »   Reageer »
9 september 2010

Kids in bizz groot succes onder topondernemers

De wervingscampagne van Stichting Jong Ondernemen om meer (top)ondernemers voor de klas te krijgen, kan met recht een succes genoemd worden. In totaal droegen bijna 330 begeleiders de afgelopen tijd hun kennis en ervaring op het gebied van ondernemerschap over aan basisschoolleerlingen.
Lees verder »   Reageer »
9 september 2010

Keurmerk ZZP'ers en freelancers

Vanaf 1 september bestaat er een nieuw keurmerk voor zelfstandig werkende professionals. Het keurmerk is belangrijk voor opdrachtgevers en klanten, omdat het hen onder meer de zekerheid biedt dat bij deze ZZP'ers en freelancers aandacht voor verdiensten (profit) hand in hand gaat met respect voor mensen (people) en zorg voor natuur en milieu (planet).
Lees verder »   Reageer »
8 september 2010

Nieuwe test helpt ondernemer in organisatieontwikkeling

SBMC Organisatieadviseurs heeft een groeimodel ontwikkeld voor ondernemers. Het model laat zien dat een ondernemer in het MKB gemiddeld vijf stappen doormaakt in de ontwikkeling van zijn organisatie. Om het model concreet te maken is er ook een test ontwikkeld die laat zien in welke fase de onderneming zich ten aanzien van diverse disciplines bevindt.
Lees verder »   Reageer »
7 september 2010

MVO Nederland organiseert marktplaats voor betrokken ondernemers

Hoe kunnen bedrijven zinvol bijdragen aan maatschappelijke initiatieven en daar zelf ook van profiteren? Daar gaat het om tijdens Wereldz 2010. De tweede editie van het evenement staat in het teken van bedrijven en gemeenten.
Lees verder »   Reageer »
175   ... 176
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 186.61 -0.43 %
Stijgers Dalers
Nedap 41.27  5.1 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Altice 8.1  -12.1 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Air france - 10.98  -4 %
Meer beurs