Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
4 januari 2011

Dierentuinen redelijk tevreden over 2010

In 2010 trokken de vijftien dierentuinen die lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) een kleine 9,8 miljoen bezoekers getrokken. Dat is ongeveer zeven procent minder dan in 2009. Toch zijn de dierentuinen niet ontevreden: de abonnementhouders kwamen vaker en ook het bedrijfsleven wist de dierentuin te vinden.
Lees verder »   Reageer »
4 januari 2011

Steeds meer kantoren staan leeg

Van alle bijna 47 miljoen vierkante meter kantoorruimte in Nederland staat ruim 6,5 miljoen vierkante meter leeg. Dat is bijna veertien procent van alle kantoorpanden. Dat blijkt uit berekeningen van vastgoedadviseur DTZ Zadelhoff.
Lees verder »   Reageer »
3 januari 2011

ZZP-er sluit 2010 positief af

De ZZP-markt zit duidelijk weer in de lift. Niet alleen het aantal ZZP-ers is gestegen, volgens de Yoxa Interim Monitor geeft bijna de helft van de hoogopgeleide ZZP-ers aan volledig bezet te zijn met opdrachten. Een jaar geleden was dit nog 38,5 procent.
Lees verder »   Reageer »
3 januari 2011

Autoverkopers sluiten 2010 lachend af

De autoverkopers kunnen met een brede glimlach terugkijken op 2010. Afgelopen jaar herstelde de verkoop van nieuwe personenauto's zich ongekend snel. Volgens de meest recente gegevens zijn er bijna 482.000 auto’s verkocht: een kwart meer dan in 2009.
Lees verder »   Reageer »
3 januari 2011

Rotterdamse haven heeft crisis achter zich gelaten

Uit de jaarcijfers van de Rotterdamse haven blijkt dat er in 2010 een recordaantal goederen afgehandeld is. Daarmee heeft de haven zich onverwacht goed hersteld van de crisis. De overslag in Rotterdam steeg met 11,1 procent ten opzichte van 2009.
Lees verder »   Reageer »
30 december 2010

Gezocht: rasondernemer om Hermans op te volgen

MKB-Nederland richt zich in zijn zoektocht naar een opvolger van voorzitter Loek Hermans op rasondernemers. Hermans was doorgewinterd in de politiek, nu is het volgens de ondernemersvereniging weer tijd voor een echt ondernemersgeluid.
Lees verder »   1 reactie »
30 december 2010

ZZP Netwerk: Minister Kamp laat VVD-verkiezingsbelofte aan ZZPíers vallen

Minister Kamp van Sociale Zaken laat een belangrijke verkiezingsbelofte aan ZZP’ers vallen. Een werkloze zou volgens hem nu een half jaar de kans moeten krijgen om zijn onderneming op te starten mét behoud van een WW-uitkering.
Lees verder »   Reageer »
29 december 2010

Minder bedrijven over de kop in 2010

Er gingen in 2010 weer minder bedrijven failliet, al zijn er grote verschillen tussen de provincies. In Friesland en Flevoland is de afname van het aantal bedrijven dat over de kop ging het grootst. Zeeland laat nog een flinke stijging zien.
Lees verder »   Reageer »
29 december 2010

Meer ondernemers in de creatieve sector

De creatieve industrie groeit in rap tempo. Op dit moment zijn in Nederland ruim 43.000 bedrijven creatief bezig, dat is vijf procent van het Nederlandse bedrijfsleven. Tussen 2006 en 2009 groeide deze industrie met ruim negentien procent. De media- en entertainmentindustrie groeide zelfs met 22 procent.
Lees verder »   Reageer »
28 december 2010

Top vier goede voornemens in het bedrijfsleven

Nederlandse bedrijven zijn in 2011 weer van plan om meer gebruik te maken van prestatiebeloningen. Met het oog op de optimistische economische vooruitzichten kunnen goed presterende medewerkers zo in het nieuwe jaar een extra beloning tegemoet zien.
Lees verder »   Reageer »
28 december 2010

Alle hefbruggen keuren meest veilige optie

Het gisteren door de Arbeidsinspectie uitgebrachte rapport 'Garages in beeld' geeft inzicht in de veiligheid van personeel bij 1.060 werkplaatsen en garages in Nederland. Hieruit bleek dat van de geconstateerde overtredingen er zo'n 38 procent samenhingen met hefbruggen.
Lees verder »   Reageer »
27 december 2010

Ondernemers gaan 2011 optimistisch in

De meeste ondernemers gaan 2011 optimistisch in. De stemming is de laatste maand flink verbeterd. Het producentenvertrouwen kwam uit op 2,5 tegen 0,3 in november, zo meldt het CBS. Het vertrouwen is sinds het begin van de crisis niet zo groot geweest.
Lees verder »   Reageer »
27 december 2010

Cursus: Hoe overleef ik als ZZP-er?

Veel zzp-ers in oprichting stellen zichzelf deze vraag. Ze kunnen de risico’s en consequenties van een aanstaand ZZP-schap niet goed overzien, zijn bang voor financiële malaise en worstelen met een goede voorbereiding op hun start.
Lees verder »   Reageer »
23 december 2010

TV-makers boos om afschaffing aftiteling

Makers, cast en crew van films en tv-programma's zijn boos omdat de publieke omroep de aftiteling vanaf 1 januari afschaft. De beroepsverenigingen van de programmamakers hebben hierover een bezorgde brief gestuurd aan de Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).
Lees verder »   Reageer »
175  176  177  178   ... 183
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken