Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
3 april 2012

Vliegende auto maakt succesvolle testvluchten

De Nederlandse onderneming PAL-V Europe NV heeft een serie succesvolle testvluchten uitgevoerd met haar vliegende auto: de PAL-V (Personal Air and Land Vehicle). Het gepatenteerde voertuig vliegt in de lucht als een gyrocopter, die opstijgt door een zelf roterende rotor.

Lees verder »  Reageer »
3 april 2012

Aantal lease-auto's licht gestegen in 2011

Het aantal in Nederland geleaste personen- en bestelauto's steeg licht in 2011 en telde eind vorig jaar 683.400 voertuigen, tegen 682.400 eind 2010, een kleine plus van 0,15 procent. De VNA ziet hierin de bevestiging dat leasing ook in deze economisch moeilijke tijden een interessante optie is.

Lees verder »  Reageer »
3 april 2012

Ook geen Rolls-Royce voor Louwman

Opnieuw een tegenvaller voor Louwman Exclusive Cars dat enkele maanden geleden het failliete Hessing overnam. Nadat het eerder het importeurschap van Bentley aan Pon verloor, ziet het nu ook Rolls-Royce aan zich voorbij gaan. Cito Motors uit Eindhoven is door Rolls-Royce aangewezen als de nieuwe importeur voor Nederland.

Lees verder »  Reageer »
2 april 2012

Opdrachten vinden baart zelfstandig professional zorgen

Uit een peiling van HeadFirst onder zelfstandig professionals blijkt dat nieuwe opdrachten vinden voor de zzp’er het grootste struikelblok is. Daarnaast blijkt dat vooral het eigen netwerk wordt ingezet in de zoektocht naar een opdracht.

Lees verder »  Reageer »
2 april 2012

Consument doet nog steeds het liefst boodschappen in de winkel

Uit het onderzoek ‘Supermarkt van de Toekomst’ van het AD blijkt dat de meerderheid van de consumenten liever boodschappen doet in de winkel dan online. Op dit moment geeft veertien procent van de respondenten aan wel eens online boodschappen te hebben besteld. 26 procent is dit van plan te gaan doen wanneer er afhaalpunten komen.

Lees verder »  Reageer »
2 april 2012

Schoonmaakwerkgevers somber na verkennende gesprekken met FNV

De werkgevers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche (OSB) nodigen CNV en FNV uit voor een afrondend formeel CAO overleg. Op initiatief van de werkgevers zijn de afgelopen weken verkennende gesprekken gevoerd om met beide vakbonden (FNV en CNV) tot een acceptabele oplossing te komen.

Lees verder »  Reageer »
30 maart 2012

Veel nieuwe bedrijvigheid begin 2012

Crisis of niet, heel veel Nederlanders zijn het nieuwe jaar begonnen met het laten schrijven van een ondernemingsplan. Van alle freelance opdrachten die zijn verstrekt in 2012 staat het laten schrijven van een business plan op nummer vier, vergeleken met nummer twintig in het laatste kwartaal van 2011.

Lees verder »  Reageer »
30 maart 2012

Oranjekoorts heeft geen effect op Nederlandse export

Deze zomer barst de oranjekoorts weer los in Nederland. Ook in de rest van de wereld is het EK in Polen en Oekraïne het gesprek van de dag. Een kwart van de Nederlandse exporteurs verwacht dan ook dat voetbal deze zomer een belangrijk onderwerp van gesprek is wanneer zij contact hebben met buitenlandse klanten.

Lees verder »  Reageer »
30 maart 2012

Deurwaarders blij met duidelijkheid over incassokosten

De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) is positief over de nieuwe wettelijke regeling die de doorberekening van buitengerechtelijke incassokosten aan schuldenaren aan banden legt. Volgens de KBvG is er daarmee duidelijkheid geschapen die een einde zal maken aan de onterechte en hoge incassokosten die incassobureaus in rekening brengen.

Lees verder »  1 reactie »
29 maart 2012

Op tijd betalen stimuleert economie

Ondernemers krijgen hun rekeningen nog te vaak te laat betaald waardoor ze in financiële problemen komen. Als overheden en bedrijven hun rekeningen vaker op tijd betalen, is dat bovendien een stimulans voor economisch herstel.

Lees verder »  1 reactie »
29 maart 2012

MKB makkelijke prooi voor hackers

Nederlandse mkb-bedrijven denken vaak met antivirus software en nieuwe systemen hun data en klantbestanden goed te beschermen. Maar hackers komen in Nederland makkelijker binnen dan in andere Europese landen.

Lees verder »  Reageer »
29 maart 2012

Minimaal een ton voor superdiesel van BMW

BMW laat weten wat hun 381 pk sterke M Performance diesels moeten kosten. De voordeligste is de M550d Sedan met een vanafprijs van 103.500 euro. De X5 en X6 M50d zijn enkele duizenden euro duurder.

Lees verder »  Reageer »
28 maart 2012

ĎSlim Ondernemení met Traffic Radio

Traffic Radio breidt uit met een speciaal MKB programma voor en door ondernemers. Armand Landman en Marc Dijk houden de luisteraars voortaan tweewekelijks op de hoogte van het laatste nieuws vanuit ondernemersland in het programma ‘Slim Ondernemen’.

Lees verder »  Reageer »
28 maart 2012

1 juli nadert: steeds meer voortijdig beŽindigde leasecontracten

ALD Automotive constateert een stijging in het aantal vragen en verzoeken van klanten rondom het vroegtijdig beëindigen van leasecontracten. Reden hiervoor is de wijziging in de bijtelling die op 1 juli 2012 wordt doorgevoerd.

Lees verder »  Reageer »
356   ... 357
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs