Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
8 juni 2012

Jonge ondernemers strijden om titel ‘Studentenbedrijf van het jaar’

Zomaar een idee: een tas maken van de groene bekleding van treinbanken. Of een boek ontwerpen waarin u uw wensen voor de periode na uw dood kunt vastleggen. Tijdens de finale van ‘Studentenbedrijf van het jaar’ vandaag worden de beste ideeën van jonge ondernemers van MBO- en HBO-instellingen bekroond.

Lees verder »  Reageer »
7 juni 2012

Debiteurenbeheer ondergeschoven kindje bij ondernemers

Ondanks dat ze in toenemende mate worden geconfronteerd met omzetdaling en verlies van inkomsten, kiezen ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in veel gevallen nog steeds niet voor een solide debiteurenbeheer. Hierdoor belandt een substantieel gedeelte van hen financieel in de gevarenzone.

Lees verder »  Reageer »
7 juni 2012

Loonstijging vlakt af

In mei overeengekomen nieuwe cao’s kennen een loonstijging van 1,74 procent. Dat is net iets hoger dan het gemiddelde van alle cao’s van 2012 (1,66 procent), maar lager dan het stijgingspercentage van april (1,79 procent). Het lijkt er op dat de stijging van de cao-lonen afvlakt en stabiliseert rond 1,7 procent op twaalfmaandsbasis.

Lees verder »  Reageer »
7 juni 2012

Ojah, veelzijdig alternatief voor vlees, wint innovatieprijs

Maandag 4 juni presenteerden Syntens, Octrooicentrum Nederland, Mercedes Benz en NRC Handelsblad voor de zevende keer de ranglijst met 100 concrete innovaties die het Nederlandse Midden- en Kleinbedrijf heeft gerealiseerd. De hoogste notering in de MKB Innovatie Top 100 was voor Ojah.

Lees verder »  Reageer »
7 juni 2012

Zuiniger én krachtiger: nieuwe V8 in de Audi A8

Audi introduceert een nieuwe 4.0 liter V8 in de A8 ter vervanging van de 4.2 FSI. De nieuwe motor is zowel krachtiger als zuiniger dus een win-win-situatie wat ons betreft.

Lees verder »  Reageer »
6 juni 2012

'Familiebedrijven gegijzeld door tradities'

Nederlandse bestuurders van familiebedrijven worstelen zichtbaar met hun rol in het familiebedrijf. De cultuur van hun bedrijf ligt stevig verankerd in familiewaarden. Deze worden van generatie op generatie doorgegeven en vormen het fundament van de op continuïteit gerichte bedrijfsvoering.

Lees verder »  Reageer »
6 juni 2012

Invloed op werktijden medewerkers nog altijd hot issue

Er bestaat grote diversiteit in de manier waarop organisaties hun personeel inzetten. Verschil in bedrijfstijden, arbeidstijdregelingen, beschikbaarheid van personeel, fluctuaties in het werkaanbod, vergrijzing: slechts een greep uit de vele factoren die invloed hebben op het proces van personeelsplanning.

Lees verder »  Reageer »
6 juni 2012

Download gratis de handleiding Cookiewet

DDMA publiceerde gisteren een uitgebreide handleiding Cookiewet. In deze handleiding wordt de juridische materie naar de Nederlandse beroepspraktijk vertaald. Aan de hand van diverse voorbeelden en een stappenplan wordt u geïnformeerd over de wijzigingen die respectievelijk begin juni en per 1 januari 2013 in de bedrijfsvoering moeten zijn aangepast.

Lees verder »  Reageer »
6 juni 2012

Tekort aan technici obstakel voor toekomstige ontwikkeling industrie

Ruim 60 procent van de ondernemers in de industriële sector verwacht de komende jaren problemen met het vinden van personeel. Ruim de helft van de industriële bedrijven zoekt haar personeel deels in het buitenland.

Lees verder »  Reageer »
6 juni 2012

McLaren MP4-12C krijgt kosteloos 25 pk extra

Het Britse McLaren heeft een update klaarstaan die 25 pk toevoegt aan de MP4-12C. De update zal op alle bestaande exemplaren worden toegepast en de eigenaar helemaal niets kosten.

Lees verder »  Reageer »
5 juni 2012

Zelfstandige onderschat risico van arbeidsongeschiktheid

Slechts 38 procent van alle zelfstandig ondernemers heeft een arbeids-ongeschiktheidsverzekering. Voor bijna zeven van de tien onverzekerde zzp'ers is een verzekering te duur.

Lees verder »  1 reactie »
5 juni 2012

Lean vermindert verspilling maar leidt te vaak tot verspilde moeite

Kostenbesparing is de meest voor de hand liggende reden om Lean, een methode die efficiencyverbetering voor organisaties belooft, in te voeren. Uit onderzoek van &samhoud blijkt echter dat juist Lean-projecten met kostenbesparing als enige doelstelling, gedoemd zijn te mislukken.

Lees verder »  1 reactie »
5 juni 2012

Mkb laat in Rusland goud geld liggen

De Russische economie groeit al jaren. Toch zijn de media voornamelijk negatief over Rusland. Dat is jammer, want al is het geen walhalla, het mkb kan goed geld verdienen in het Rusland achter de krantenkoppen, aldus de bilaterale organisatie Venster naar Rusland.

Lees verder »  Reageer »
5 juni 2012

Mercedes SLS AMG GT is nóg sneller

Voor wie de SLS AMG nog niet snel genoeg was biedt Mercedes nu soelaas. De AMG-ingenieurs hebben in de machtige V8 namelijk 20 extra paarden gevonden waardoor het asfalt nu nog sneller onder je door schiet.

Lees verder »  Reageer »
343  344  345  346   ... 357
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs