Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

(Piep)jonge ondernemers strijden om Ondernemersprijs

20 juni 2011 - Afgelopen woensdag vond de finale plaats van de Egeria Jonge Ondernemersprijs. Uit 130 ingezonden ondernemingsplannen koos Egeria, in drie verschillende leeftijdscategorieën, zes finalisten. De ondernemingen die in de prijzen vielen, blonken stuk voor stuk uit in creativiteit en haalbaarheid.

De jonge ondernemers, variërend in leeftijd van acht tot 25 jaar, presenteerden hun idee voor een jury, die vervolgens de winnaars bekend maakte en de beste jonge ondernemers een geldprijs toebedeelde ter ondersteuning van hun onderneming. 

Sport, cultuur en knetterzeep
Het beste ondernemingsplan in de categorie 18 t/m 25 jaar was van Andreas Stam. Deze jonge ondernemer heeft het bedrijf Sportomatic opgezet. Zijn doel is om een Sportomatic, een verkoopautomaat gevuld met sport- en verzorgingsproducten zoals sporttape, blaarpleisters, spierbalsem, douchegel en paracetamol, te plaatsen bij alle grote sportclubs in Nederland. Andreas kreeg 8.000 euro ter ondersteuning van zijn onderneming. De tweede en derde plaats in deze categorie gingen naar Marjolein Theunissen met haar concept Shop CultuurBewust en de heren en dame van 'Knetter': het bedrijf dat knetterzeep voor kinderen op de markt heeft gebracht. 

Kleding, yoghurt en consults
De tweede categorie waarin prijzen werden vergeven was die van ondernemers tussen de dertien en zeventien jaar. In deze categorie werden prijzen uitgedeeld aan de oprichtster van de website 'meer voor je kleedgeld', Berry Fresh, een nog op te zetten frozen yoghurt store in Rotterdam en I-consult, het concept van een veertienjarige ondernemer voor online huisartsenconsults. 

Apps, bedplassen en dierenhotel
Ook de allerjongste ondernemers van ons land werden bij de prijs niet vergeten. In de prijzen vielen de twaalfjarige Lilian, die met haar bedrijfje Lilli Games apps voor leeftijdsgenoten wil maken en de elfjarige Karen die haar oplossing voor bedplassers presenteerde. De allerjongste ondernemer die in de prijzen viel was de achtjarige Lux. Zij wist de jury in te pakken en 200 euro in de wacht te slepen om haar eigen dierenhotel in Amsterdam op te zetten.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.