Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Onbekendheid en financiering grootste obstakels bij bedrijfsovername

10 mei 2011 - Uit onderzoek van Maurice de Hond blijkt dat twaalf procent van de Nederlandse bevolking met de gedachte speelt voor zich zelf te beginnen, en zestien procent dat al heeft gedaan. Slechts een kwart van deze actieve of potentiële ondernemers heeft echter de overname van een bestaand bedrijf overwogen.

De belangrijkste belemmeringen die ondernemers ervaren bij bedrijfsovername zijn het verkrijgen van financiering en onwetendheid over hoe te handelen. Eerder onderzoek van Lex van Teeffelen toonde bovendien aan dat de ondersteuning door de markt bij bedrijfsovername vaak tekort schiet. 

Bedrijfsovernemers succesvoller dan starters
In de komende jaren zullen steeds meer bedrijven van babyboomers ter overname worden aangeboden. Uit eerder onderzoek bleek al dat bedrijfsovernemers succesvoller zijn dan starters voor wat betreft overlevingskans en groeipotentieel. Na vijf jaar is 96 procent van de overnemers nog actief, tegenover 50 procent van de starters. Tweederde van de overnemers is zo succesvol dat ze omzetstijging realiseren, het klantenbestand vergroten en de winstgevendheid verbeteren.
In 2010 registreerde de Kamer van Koophandel 123.000 starters. Dit zijn allemaal potentiële kandidaten voor bedrijfsovernames. 

KvK Overnamedag

De Kamer van Koophandel organiseert op 16 mei aanstaande de Overnamedag op twaalf locaties in het land. Wie interesse of plannen heeft voor de aankoop of verkoop van een bedrijf kan er terecht voor informatie en advies, workshops, presentaties en netwerkbijeenkomsten.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.