Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
12 februari 2018
 

De voordelen van ondernemen vanuit huis

 
 

Ondernemen vanuit huis is voordeliger en rustiger

Werken vanuit huis kan voor veel ondernemers goed werken. Het bespaart kosten, u hebt veel vrijheid, u bespaart reistijd en wordt niet afgeleid door andere collega’s. Hieronder bespreekt Femke de Vries van Dik.nl verschillende voordelen over ondernemen vanuit huis.

De Vries: "Ondernemen vanuit huis is ten eerste natuurlijk voordeliger.U hoeft nu vanzelfsprekend geen kantoorruimte meer te betalen, wat honderden euro’s per maand kan schelen. Bovendien bespaart u reiskosten, gezien u nu niet meer dagelijks hoeft te forenzen.
Ten slotte bespaart u ook geld op minder voor de hand liggende zaken, als bijvoorbeeld eten: nu kunt u bijvoorbeeld tijdens de lunch heel eenvoudig een restje van het avondeten van de vorige dag opwarmen, of een boterham smeren in plaats van dagelijks een broodje af te halen bij de dichtstbijzijnde lunchzaak. Denk ook aan het dagelijkse kopje koffie dat u haalde op het station, voordat u de trein instapte. Nu zet u gewoon uw koffiezetapparaat een extra keer aan. Dit zijn kleine bedragen, die bij elkaar maandelijks een groot bedrag kunnen vormen, wat u door vanuit huis te ondernemen dus bespaart.
Als startende ondernemer is het daarom ideaal om vanuit huis te beginnen. Wanneer u merkt dat u bedrijf uit zijn voegen begint te barsten kunt u natuurlijk altijd nog overgaan naar een kantoor buitenshuis."

Uw eigen ritme
De Vries: "Wanneer u vanuit huis werkt kunt u meer uw eigen ritme aanhouden. U bent niet gebonden aan kantoortijden en dat kan voor sommige mensen bevrijdend zijn. Wellicht bent u iemand die ‘s nachts of ‘s ochtend vroeg veel inspiratie heeft. Als ondernemer vanuit huis kunt u aan de slag wanneer u wilt.
Voor een productieve werkweek is het wel verstandig om iedere dag op hetzelfde tijdstip te beginnen met werken en ook aan het eind van de middag uw werkdag af te sluiten. Als ondernemer vanuit huis is het altijd mogelijk om te werken, waar het gevaar in zit om vervolgens geleidelijk aan altijd bezig te zijn met werk. Het is dus verstandig om hier waakzaam voor te zijn. Echter, u bent ook veel flexibeler. Als u een balans tussen werktijd en vrije tijd kunt creëren, dan kunt u de positieve kant van deze flexibiliteit benutten.
Wanneer één van uw kinderen ziek is, bent u nu in staat op te passen. U kunt ook een gezellige lunchafspraak met een vriend of vriendin plannen, dan werkt u vervolgens een ‘s avonds een uurtje langer door. Het fijne is dus dat u zich echt eigen baas zult voelen. Wanneer u gemiddeld een productief werkritme gecreëerd heeft, kunt u nu als welkome uitzondering genieten van de flexibiliteit die vanuit huis werken biedt."

Rust
De Vries: "Dit punt heeft twee kanten, enerzijds kan vanuit huis werken veel rust geven, anderzijds kan het de scheidingslijn tussen werk en privé vager maken, waardoor u het gevoel hebt nooit rust te hebben. Hierdoor kan het moeilijk zijn focus te vinden, gezien er op dezelfde plek verschillende zaken zijn die uw aandacht vragen (denk aan: uw administratie, een klant die belt, de hond die uitgelaten moet worden, uw kind die uit school komt en trek heeft en de was die gedaan moet worden). In dit artikel vindt u tips om werk en privé meer te scheiden. Wanneer u echter deze balans gevonden heeft, kan werken vanuit huis heel veel rust geven. U hebt geen collega’s om u heen die uw aandacht vragen en u kunt uren ongestoord werken op de tijden die voor u goed uitkomen. Deze rust kan voor creatieve beroepen of beroepen waar u erg gefocust moet zijn, een uitkomst zijn om productiever te kunnen werken."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs