Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
9 februari 2018
 

Duitse ondernemers optimistisch

 
 

Duitse werkgeversorganisatie verwacht bnp van 2,7 en 600.000 extra banen

Duitse ondernemers beoordelen hun huidige situatie beter dan ooit tevoren. Vooral bedrijven uit de bouw, industrie, handel en dienstverleningen zijn uiterst tevreden met de huidige staat van de economie. Zij profiteren van een sterke wereldhandel en hogere investeringsuitgaven.

Ook de exportverwachtingen van Duitse bedrijven zijn weer verbeterd. Dit resulteert in een verwacht bnp in 2018 van 2,7 en 600.000 extra banen. Dit zijn resultaten uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van de Duitse werkgeversorganisatie DIHK (Deutscher Industrie- und Handelskammertag).
 
Meer investeringen
De groei van werkgelegenheid en koopkracht heeft een positief effect op de Duitse economie. Bedrijven investeren dan ook sterker dan in het verleden. Ook de verwachtingen voor de export zijn weer gestegen. Vooral de industrie kijkt positief naar de toekomst. Voor de export wordt daarom een stijging van 6,5 procent ten opzichte van 2017 verwacht, maar ook de import zal met 7,0 procent stijgen.
 Bedrijven zijn daardoor ook bereid om in het komende jaar nog verder te investeren. Vooral de industrie, bouw en dienstverlenende sector willen door investeringen hun capaciteiten laten groeien. Zij willen daarmee producten en processen innoveren en verder inspelen op de digitalisering.  
 
Nederlandse bedrijven profiteren
"Van deze positieve situatie en deze verwachtingen zullen ook Nederlandse bedrijven profiteren," aldus Günter Gülker, directeur van de Duits-Nederlandse Handelskamer in Den Haag. "De Duits-Nederlandse handel is vorig jaar al sterk gegroeid en het potentieel om dit nog verder uit te bouwen is aanwezig. Duitse bedrijven zoeken sterke partners en die vinden zij ook vaak in Nederland."
 
Werkgelegenheid
Ook op de werkgelegenheid in Duitsland heeft dit een positief effect. Voor 2018 wordt een daling van het werkloosheidscijfer tot 2,39 miljoen verwacht en 600.000 extra aantal banen. De enige belemmering voor het groeiend aantal banen is het toenemend tekort aan vakkrachten.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs