Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
22 november 2017
 

Ruim een derde van de start- en scale-ups flirt met beursgang

 
 

37 procent van de ondernemers met een start- of scale-up flirt met het idee om zijn bedrijf binnen een jaar op de beurs te brengen. Dit blijkt uit een onderzoek van Teamleader. 45 procent van deze ondernemers geeft aan dat zij zich het komende jaar daadwerkelijk gaan verloven met een beursgang.

Naast deze ambitie staat ook een andere ingrijpende verandering op de planning. De helft van deze ondernemers ziet zichzelf binnen een jaar een flinke investering doen om zijn bedrijf een stap verder te brengen. De bedrijven die inmiddels al langer dan tien jaar bestaan zijn minder ambitieus op deze vlakken. Slechts tien procent van hen heeft weleens nagedacht over een beursgang en nog geen kwart van deze ondernemers (24 procent) wil binnen een jaar een grootschalige investering doen.

Ambities blijven, maar worden met de jaren minder
Uit het onderzoek kan geconcludeerd worden dat naarmate bedrijven langer bestaan, de ambities van ondernemers afnemen. Waar de startende zakenman of -vrouw droomt van het doel om zijn of haar eigen bedrijf op de beurs te brengen, weet ruim de helft van de ondernemers met bedrijven die al meer dan tien jaar bestaan (52 procent) niet wat zijn volgende stap wordt. De rest van deze ondernemers is wel concreet als het om zijn ambities gaat. Van hen werkt 48 procent het komende jaar aan een nieuwe merkidentiteit en de uitbreiding van hun vestigingen.
Een opvallend resultaat, aldus Jeroen de Wit, CEO van Teamleader: "Het lijkt erop dat hoe langer een onderneming bestaat, hoe kleiner de ambities worden. Dit zou niet zo moeten zijn. Wanneer een ondernemer al heel wat jaren meegaat en inmiddels veel ervaring heeft opgedaan, weet hij precies hoe de ondernemerswereld in elkaar steekt. Juist deze kennis kan worden gebruikt om een bedrijf verder te laten groeien, ook als deze al meer dan tien jaar bestaat. Als ondernemer is het altijd belangrijk om de tijd te nemen om een strategische visie op de toekomst te ontwikkelen én te behouden."

 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs