Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
9 november 2017
 

Black Friday definitief doorgebroken bij Nederlandse webshops

 
 

Black Friday is definitief over komen waaien vanuit de Verenigde Staten. Op vrijdag 24 november, de eerste vrijdag na Thanksgiving, zorgen zowel grote als kleine webshops en winkels online en offline voor enorme aanbiedingen.

De trend heeft Nederland de afgelopen jaren voorzichtig bereikt, maar is nu definitief doorgebroken.
"De afgelopen jaren waren het vooral kleine webshops die meededen. Dit jaar zien we dat ook de grote webwinkels hun acties al klaar hebben. Wij zien het vooral aan onze promoties," aldus Maaike van der Ploeg van BlackFriday-Online.nl.

Psychologisch prettig moment
"Black Friday komt op een, voor Nederland, psychologisch prettig moment. Net voor de dure decembermaand, waarin Sinterklaas, Kerst en de jaarwisseling kostbare momenten zijn. Aankopen met grote korting compenseren alvast voor de dure momenten die nog komen gaan, zodat we ons daar minder schuldig over hoeven te voelen," aldus Patrick Wessels van Consumentenpsycholoog.nl. Grote en kleine (web)winkels volgen elkaar en kunnen niet achterblijven om de consument aan te spreken.

Rijke historie
Black Friday kent een rijke historie, die teruggaat tot in 1965 in Philadelphia. Het verwijst naar de enorme drukte in de stad destijds en er gaan geruchten dat dit jaarlijks het moment was waarop retailers winst begonnen te maken. Ze schreven vanaf dat moment ‘zwarte’ cijfers. Meer recent is het een aanduiding geworden van de enorme aanbiedingen net na Thanksgiving en voor de dure decembermaand. Sommige Amerikaanse winkels openen al om 03:00 uur ´s nachts hun deuren om de toeloop aan te kunnen.
In Amerika zijn de meeste werkenden vrij op Black Friday, zodat ze de kans hebben te profiteren van de aanbiedingen. In Nederland zijn we nog niet zo ver. Dankzij de online aanbiedingen door zowel grote als kleine (web)winkels is het ook hier goed mogelijk om gebruik te maken van de kortingen.
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Knibble Black Friday  |   | 
21-11-2017
 | 
14:27 uur
De black friday gekte komt nu ook echt op gang in Nederland. Dit jaar zie je daarbij dat de meeste grote webshops de black friday aanbiedingen al deze gehele week aanbieden in plaats van alleen op de dag zelf. Wel een mooie ontwikkeling, voor degene die voor een mooi prijs nog december inkopen willen doen.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs