Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
9 november 2017
 

Black Friday definitief doorgebroken bij Nederlandse webshops

 
 

Steeds meer webwinkels doen mee aan Black Friday

Black Friday is definitief over komen waaien vanuit de Verenigde Staten. Op vrijdag 24 november, de eerste vrijdag na Thanksgiving, zorgen zowel grote als kleine webshops en winkels online en offline voor enorme aanbiedingen.

De trend heeft Nederland de afgelopen jaren voorzichtig bereikt, maar is nu definitief doorgebroken.
"De afgelopen jaren waren het vooral kleine webshops die meededen. Dit jaar zien we dat ook de grote webwinkels hun acties al klaar hebben. Wij zien het vooral aan onze promoties," aldus Maaike van der Ploeg van BlackFriday-Online.nl.

Psychologisch prettig moment
"Black Friday komt op een, voor Nederland, psychologisch prettig moment. Net voor de dure decembermaand, waarin Sinterklaas, Kerst en de jaarwisseling kostbare momenten zijn. Aankopen met grote korting compenseren alvast voor de dure momenten die nog komen gaan, zodat we ons daar minder schuldig over hoeven te voelen," aldus Patrick Wessels van Consumentenpsycholoog.nl. Grote en kleine (web)winkels volgen elkaar en kunnen niet achterblijven om de consument aan te spreken.

Rijke historie
Black Friday kent een rijke historie, die teruggaat tot in 1965 in Philadelphia. Het verwijst naar de enorme drukte in de stad destijds en er gaan geruchten dat dit jaarlijks het moment was waarop retailers winst begonnen te maken. Ze schreven vanaf dat moment ‘zwarte’ cijfers. Meer recent is het een aanduiding geworden van de enorme aanbiedingen net na Thanksgiving en voor de dure decembermaand. Sommige Amerikaanse winkels openen al om 03:00 uur ´s nachts hun deuren om de toeloop aan te kunnen.
In Amerika zijn de meeste werkenden vrij op Black Friday, zodat ze de kans hebben te profiteren van de aanbiedingen. In Nederland zijn we nog niet zo ver. Dankzij de online aanbiedingen door zowel grote als kleine (web)winkels is het ook hier goed mogelijk om gebruik te maken van de kortingen.
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Knibble Black Friday  |   | 
21-11-2017
 | 
14:27 uur
De black friday gekte komt nu ook echt op gang in Nederland. Dit jaar zie je daarbij dat de meeste grote webshops de black friday aanbiedingen al deze gehele week aanbieden in plaats van alleen op de dag zelf. Wel een mooie ontwikkeling, voor degene die voor een mooi prijs nog december inkopen willen doen.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 246.63 -1.29 %
Stijgers Dalers
Arcadis 19.72  5.1 %
Oci 20.03  5 %
Nutreco 47  3.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Doc data 0.42  -6.7 %
Altice 8.29  -2.7 %
Meer beurs