Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
11 oktober 2017
 

Werkgeversvoorman wil meer investeren in personeel

 
 

Nederlandse werkgevers zijn zeer bezorgd over de arbeidsmarkt, zowel op korte als op lange termijn. Bedrijven moeten daarom op strategisch niveau veel zwaarder inzetten op ontwikkeling van het personeelsbeleid en van de eigen bedrijfsinterne arbeidsmarkt.

Dat kan onder meer door een veel zwaardere invulling van HR in raden van bestuur en raden van commissarissen dan nu bij veel ondernemingen het geval is.
Die oproep deed algemeen directeur Harry van de Kraats van werkgeversvereniging AWVN tijdens het AWVN-jaarcongres 2017 in Rotterdam.
 
Investeren in personeel is bittere noodzaak
Volgens Van de Kraats, die verwijst naar een aantal AWVN-enquêtes onder het bedrijfsleven,  is het bittere noodzaak voor ondernemingen om zelf te investeren in opleidingen, weerbaarheid en inzetbaarheid van werkenden. "Anders wordt de huidige conjuncturele krapte vanzelf structureel. En dan kan het werk niet meer gedaan worden."
 Hij benadrukt dat het in eerste instantie vooral om focus gaat: aandacht voor het lange-termijnvraagstuk op het vlak van personeel. "Het geldvraagstuk - binnen een onderneming, binnen een bedrijfstak of op nationaal niveau - komt dan vanzelf op de goede manier aan de orde."
 
Verzwaren van HR
Het verzwaren van de HR-post in directies past volgens Van de Kraats in de trend dat steeds meer ondernemingen nadrukkelijk streven naar toegevoegde maatschappelijke waarde, op bijvoorbeeld milieugebied, maar ook op het vlak van inclusief werkgeven of het vermijden van kinderarbeid. Van de Kraats:  "Ondernemingen zullen steeds meer worden beoordeeld op creatie van maatschappelijke waarde naast financiële waarde – door anderen, maar ook door zichzelf. Om mee te tellen in die wereld is het noodzakelijk dat naast de vaak sterk ontwikkelde financiële en juridische functie de mens- en maatschappijgerichte functie binnen het ondernemingsbestuur sterker wordt."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs