Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
11 oktober 2017
 

Werkgeversvoorman wil meer investeren in personeel

 
 

Nederlandse werkgevers zijn zeer bezorgd over de arbeidsmarkt, zowel op korte als op lange termijn. Bedrijven moeten daarom op strategisch niveau veel zwaarder inzetten op ontwikkeling van het personeelsbeleid en van de eigen bedrijfsinterne arbeidsmarkt.

Dat kan onder meer door een veel zwaardere invulling van HR in raden van bestuur en raden van commissarissen dan nu bij veel ondernemingen het geval is.
Die oproep deed algemeen directeur Harry van de Kraats van werkgeversvereniging AWVN tijdens het AWVN-jaarcongres 2017 in Rotterdam.
 
Investeren in personeel is bittere noodzaak
Volgens Van de Kraats, die verwijst naar een aantal AWVN-enquêtes onder het bedrijfsleven,  is het bittere noodzaak voor ondernemingen om zelf te investeren in opleidingen, weerbaarheid en inzetbaarheid van werkenden. "Anders wordt de huidige conjuncturele krapte vanzelf structureel. En dan kan het werk niet meer gedaan worden."
 Hij benadrukt dat het in eerste instantie vooral om focus gaat: aandacht voor het lange-termijnvraagstuk op het vlak van personeel. "Het geldvraagstuk - binnen een onderneming, binnen een bedrijfstak of op nationaal niveau - komt dan vanzelf op de goede manier aan de orde."
 
Verzwaren van HR
Het verzwaren van de HR-post in directies past volgens Van de Kraats in de trend dat steeds meer ondernemingen nadrukkelijk streven naar toegevoegde maatschappelijke waarde, op bijvoorbeeld milieugebied, maar ook op het vlak van inclusief werkgeven of het vermijden van kinderarbeid. Van de Kraats:  "Ondernemingen zullen steeds meer worden beoordeeld op creatie van maatschappelijke waarde naast financiële waarde – door anderen, maar ook door zichzelf. Om mee te tellen in die wereld is het noodzakelijk dat naast de vaak sterk ontwikkelde financiële en juridische functie de mens- en maatschappijgerichte functie binnen het ondernemingsbestuur sterker wordt."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken