Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
7 juli 2017
 

Bedrijfsleven presteert boven verwachting bij invulling Banenafspraak

 
 

MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland zijn verheugd dat het bedrijfsleven ondanks allerlei uitvoeringsproblemen voor het tweede jaar op rij op ruimschoots het aantal banen voor de doelgroep Banenafspraak heeft gehaald.


Zij betreuren het echter dat staatssecretaris Klijnsma van SZW voor overheidswerkgevers een quotumheffing in gang gaat zetten omdat zij niet aan de doelstelling hebben voldaan.
Uit de cijfers van de zogenoemde tweemeting, die de staatssecretaris naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, blijkt dat er eind 2016 in totaal 22.554 banen voor de doelgroep Banenafspraak zijn ontstaan. Daarmee is meer dan voldaan aan de totale doelstelling van 20.500 extra banen in het tweede jaar.

Boven verwachting
Werkgevers in de marktsector hebben  boven verwachting gepresteerd. Zij hebben in 2016 bijna 5.000 banen méér gecreëerd dan de doelstelling van 14.000 (18.957). "Werkgevers hebben veel aandacht voor de doelgroep Banenafspraak. Het is goed dat de inspanningen van individuele werkgevers en hun organisaties zijn terug te zien in deze goede voortgangscijfers," aldus de ondernemersorganisaties.
Zij tekenen daarbij aan dat werkgevers bij de invulling van de Banenafspraak nog altijd tegen uitvoeringsproblemen aanlopen. Uit het recent gepresenteerde tien punten plan van ‘Op naar de 100.000 banen’,  het project van de drie centrale ondernemersorganisaties, blijkt dat de bureaucratie groot is. Werkgevers ondervinden daarbij hinder van het feit dat te weinig kandidaten op basis van hun kennen en kunnen in beeld zijn bij gemeenten en UWV en dat regelingen niet eenduidig worden toegepast. "Werkgevers verdienen een compliment dat zij het desondanks zo goed hebben gedaan."

Quotum voor overheid
Bij de overheid is de teller in 2016 blijven steken op 3.597 extra banen. Dat hadden er 6.500 moeten zijn. MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland betreuren het dat de staatssecretaris voor de sector overheid nu het traject inzet dat nodig is voor de activering van een quotumheffing. De ondernemersorganisaties hebben van meet af aan aangegeven geen voorstander te zijn van het quotum. Deze negatieve prikkel draagt niet bij aan extra banen. "De aandacht moet juist uitgaan naar het oplossen van de problemen die er zijn in de uitvoering, niet naar het opleggen van sancties."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs