Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
3 juli 2017
 

Ondernemers vinden duurzaamheid belangrijk

 
 

Trump die het klimaatakkoord van Parijs opgaf. De top van het Nederlandse bedrijfsleven bezocht Spitsbergen. En de formatiepogingen met Groen links. Klimaat, duurzaamheid en milieu zijn thema’s die de laatste weken niet meer weg zijn te slaan uit het nieuws.

Het lijkt erop dat ook het bedrijfsleven inmiddels klaar is voor duurzame veranderingen, zij riepen de overheid dan ook op om met stevige plannen te komen. 
Maar hoe belangrijk vinden ondernemers duurzaamheid nou echt, in vergelijking tot bedrijfsgroei en winst. Nederland In Bedrijf zocht het uit en vroeg aan ruim 1.000 ondernemers hoe belangrijk zij duurzaamheid vinden. Wat blijkt? Ondernemers vinden duurzaamheid echt belangrijk! Maar liefst drie kwart van de ondernemers geeft aan duurzaamheid belangrijk te vinden. Daarmee komt het onderwerp op plek drie in het onderzoek. Ondernemers vinden allereerst winst belangrijk (82 procent) vervolgens sociale betrokkenheid (80 procent) en op de derde plek komt dan duurzaamheid. 

Vooral jonge ondernemers vinden duurzaamheid belangrijk
Het is bijzonder om te zien dat oudere ondernemers er minder belang hechten aan duurzaamheid dan jongere ondernemers. Zo vindt binnen de groep jongvolwassenen ruim 85 procent duurzaamheid belangrijk terwijl dit bij de 50 plussers maar 67 procent. Dit ligt geheel in lijn met een partij als Groenlinks die ook een zeer jonge achterban heeft. Jonge Nederlanders lijken dus bewuster bezig te zijn met klimaat en duurzaamheid dan ouderen. 
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs