Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Verkoop gebruikte ICT-apparatuur stijgt flink

19 mei 2017 - Bedrijven en consumenten stappen steeds vaker over op gebruikte ICT-apparatuur. Ze doen dit vanwege de positieve impact op het milieu, omdat ze er geld mee besparen en omdat ze inzien dat gebruikte apparatuur niet onderdoet voor nieuwe.

Zo steeg de verkoop van gebruikte hardware als pc’s, notebooks en schermen in 2016 met 23 procent. Nieuwe trend is het gebruik van refurbished laptops en tablets in het voortgezet onderwijs.
Dat blijkt uit de jaarcijfers 2016 van Infotheek Group. Circulaire ICT raakt steeds meer ingeburgerd en deze ontwikkeling zorgt derhalve voor spectaculaire groei.

Goedkoper dan nieuw
Circulaire IT staat volgens Infotheek Group steeds hoger op de agenda: "Circulaire IT heeft een positieve impact op de economie, innovatie, milieu en de lokale arbeidsmarkt," aldus Jordy Kool, CEO van Infotheek Group. "Zowel bij consumenten als op de zakelijke markt zien we steeds vaker dat klanten beseffen waar de winst zit: niet alleen in de portemonnee, maar ook in de bijdrage die ze aan de circulaire economie leveren," vertelt Kool. "Daarnaast vindt men het steeds vaker minder belangrijk om op het meest recente model van een pc, laptop of tablet te werken."

Ouder model
De grootste groei vond plaats bij pc's en laptops (39 procent) en netwerkproducten (67 procent). Ook gebruikte Apple-producten als iPhones en Macbooks werden in 2016 veel meer verkocht. Reden hiervoor is de gunstige prijs-kwaliteitverhouding en de bewustwording dat gebruikte apparatuur net zo goed is als nieuwe. Daarnaast is er steeds minder verschil tussen een nieuw type computer, tablet of telefoon en zijn voorganger, waardoor het aantrekkelijker wordt een gebruikt ouder model aan te schaffen. Tevens worden steeds meer gegevens in de cloud opgeslagen, waardoor er minder fysieke opslagruimte op locatie nodig is. Vanwege de hoge kwaliteit van deze producten is de status van het product - nieuw of gebruikt - minder relevant geworden.
In 2017 verwacht Infotheek een sterke toename in de verkoop van laptops en tablets voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Het computerlokaal van vroeger bestaat niet meer en leerlingen moeten tegenwoordig steeds vaker zelf voor een laptop of tablet zorgen. Voor veel ouders is dit een kostbare uitgave.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.