Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
11 mei 2017
 

Nieuwe deelnemers Betaalme. nu

 
 

Opnieuw hebben vijf grote bedrijven zich aangesloten bij Betaalme.nu, het initiatief dat ernaar streeft dat rekeningen van leveranciers uit het MKB binnen 30 dagen worden betaald.

De nieuwe deelnemers zijn a.s.r. , SAP, de Kamer van Koophandel (KvK), de  Volksbank, en Waterleiding Maatschappij Limburg (WML). Inmiddels doen 45 grote afnemers mee aan het initiatief. "Ik heb veel waardering voor de partijen die zich bij Betaalme.nu hebben aangesloten en roep andere grote bedrijven op dit voorbeeld te volgen," zegt minister Kamp van Economische Zaken. "Vooral bij mkb-bedrijven zorgt een betalingsachterstand voor tegenvallers. Daarom zet de overheid zich in voor het bevorderen van kortere betaaltermijnen via Betaalme.nu. Dat stimuleert economische groei en de werkgelegenheid. Bovendien laten bedrijven zo zien dat ze maatschappelijk verantwoord ondernemen."

Transparantie
‚ÄčUit de laatste rapportage aan Betaalme.nu blijkt dat de grote afnemers die aan het initiatief deelnemen in 2016 voor 170.000 leveranciers uit het MKB een betaaltermijn hebben gehanteerd van maximaal 30 dagen. Dit betrof 1,6 miljard euro aan facturen. De grote afnemers die meedoen slagen er bovendien steeds beter in om hun kleinere leveranciers meer transparantie te bieden over hun betalingen, en om aan hun toegezegde verbeteringen te voldoen, zo blijkt uit de rapportage.

Ondernemersleven vergemakkelijken
"Onze missie is om het leven van ondernemers makkelijker te maken. Bij deze missie hoort dan ook dat de Kamer vlot en binnen de gestelde termijn van 30 dagen haar leveranciers betaalt," zegt Henk ten Cate, CFO van de KvK:  "a.s.r. wil ondernemers graag helpen," stelt ook Jos Baeten, CEO van a.s.r. "Dat doen we met op maat gesneden verzekeringen, maar bijvoorbeeld ook via ons crowdfundingplatform Doorgaan.nl. Het is voor ons dan ook een logische stap om het initiatief Betaalme.nu te omarmen en betalingen aan onze leveranciers per direct uit te voeren zodra deze de juiste goedkeuringen hebben. Wij willen de ondernemers waar wij zaken mee doen niet nodeloos lang op hun geld laten wachten. Ook op deze manier steken wij het midden- en kleinbedrijf een helpende hand toe."

Maatschappelijk verantwoord betalen
Gaston Wijler, hoofd Inkoop en Financiën van WML: "Zoals een goede drinkwatervoorziening essentieel is voor de volksgezondheid, het welzijn en de welvaart van onze samenleving, is maatschappelijk verantwoord ondernemen voor ons bedrijf geen speeltje of hobby, maar een vanzelfsprekende en noodzakelijke manier van werken. Daar hoort voor ons ook een fatsoenlijk betaalgedrag bij. We bieden onze leveranciers een betaaltermijn van uiterlijk 30 dagen. We hopen dat goed voorbeeld goed doet volgen. Vanzelfsprekend én noodzakelijk!"
"Als marktleider in bedrijfssoftware en zakelijke netwerken weten we bij SAP als geen ander hoe belangrijk snelle, efficiënte en accurate uitwisseling van informatie tussen marktpartijen is voor een optimaal lopende business," zegt CFO Harald Winkler van SAP. "Daarom bieden we onze volledige steun aan Betaalme.nu bij het streven naar snellere betaling of financiering van facturen van leveranciers in Nederland, om hen te helpen aan meer liquiditeit."

Over Betaalme.nu
Betaalme.nu is een non-commercieel initiatief dat erop is gericht om makkelijker toegang tot liquiditeit voor het MKB te realiseren door kapitaal vrij te maken dat in openstaande facturen opgesloten zit. Het doel is om binnen vijf jaar met 500 van de grootste bedrijven in Nederland 2,5 miljard aan extra liquiditeit vrij te maken. De grote bedrijven die deelnemen stellen een manifest op waarin ze aangeven hoe ze de verwerking van facturen zodanig inrichten dat hun leveranciers uit het MKB sneller hun geld krijgen. Daarnaast beloven ze om regelmatig over de voortgang te rapporteren. Betaalme.nu, dat in november 2015 is gelanceerd, wordt gesteund door het ministerie van Economische Zaken in de vorm van subsidie.
De 45 deelnemers van Betaalme.nu zijn: HEINEKEN Nederland, Randstad, Jumbo, FrieslandCampina, KPN, NS, TomTom, Rabobank, ING, ABN Amro, PGGM, Schiphol, Havenbedrijf Amsterdam, ABP, APG, Cargill, Achmea, Enexis, Gasunie, Nederlandse Energiemaatschappij, ISS, Van Oers United, USG People, PostNL, Rijk Zwaan, Koninklijke Philips Nederland, Shell, ProRail, NAM, HVC, Wereldhave, de Gemeente Rotterdam, Olympia, Vion, Unilever Nederland, Basiq Dental, Van Lanschot, NIBC Bank, Royal Cosun, Intrum Justitia, KvK, a.s.r., de Volksbank, SAP en Waterleiding Maatschappij Limburg. De manifesten waarin de bedrijven aangeven hoe ze hun deelname in de praktijk brengen, staan op de website van Betaalme.nu.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs