Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Wie wordt de Global Student Entrepreneur 2017?

31 januari 2017 - Studenten die een onderneming runnen, kunnen zich tot 20 februari inschrijven voor de Global Student Entrepreneur Awards 2017(GSEA-NL). Dit  is de grootste  internationale prijs voor studenten die naast hun studie een eigen onderneming runnen.

Het is het initiatief van de Entrepreneurs’ Organization die hiermee studenten die ondernemer willen worden, wereldwijd ondersteunt.
 
Nederlandse voorronde
De Nederlandse voorronde voor deze internationale prijs wordt op 10 maart 2017 in de A’DAM Toren in Amsterdam gehouden. Tijdens deze bijeenkomst kunnen de studentenondernemers hun onderneming pitchen voor een jury van ervaren ondernemers en scale-ups en geeft keynote spreker Duncan Sutterheim een presentatie over ondernemerschap.
 
Gerichte feedback
Alle studentenondernemers die uitgenodigd worden voor deze voorronde krijgen direct – zowel online als op schrift - feedback, gerichte adviezen en mogelijk leads van de aanwezige ondernemers. Ook is het voor hen mogelijk om ervaringen te delen met deze ondernemers. Alle deelnemers komen in aanmerking voor coaching-/mentorsessies, pitch-trainingen, team-assessments of internet-hostingspakketten die ter beschikking gesteld worden door ondernemers die aangesloten zijn de bij de Entrepreneurs’ Organization Nederland.  Bovendien komen studentondernemers die op het moment van inschrijving al een jaaromzet van € 250.000 of meer behalen, in aanmerking voor een één van de 10 vouchers voor het Accelerator -programma van de Entrepreneurs’ Organization Nederland, het grootste non-profit groeiprogramma van Nederland.
 
Beste Studenten-ondernemer
 
De winnaar van deze Nederlandse voorronde mag zich de beste studenten-ondernemer van Nederland noemen, krijgt een investeringsbedrag van 10.000 euro - ter beschikking gesteld door de ondernemers van de Entrepreneurs’ Organization Nederland - en wordt afgevaardigd naar de internationale finale die van 27 t/m 29 april wordt gehouden in Frankfurt. Hier pitchen 50 studentondernemers uit 50 verschillende landen en wordt bepaald wie zich de Global Student Entrepreneur 2017 mag noemen en wie het prijzengeld van 5.000, 10.000 en 20.000 dollarmee naar huis mag nemen.
 
Criteria
Studenten die zich willen inschrijven voor deze prijs, moeten als student bij een MBO- of HBO-opleiding of bij een Universiteit ingeschreven staan en hun onderneming moet al minimaal zes maanden actief zijn. De onderneming moet daarnaast minimaal 500 euro aan inkomsten gegenereerd hebben of 1.000 euro aan investeringen binnen hebben gehaald. Meer informatie over deze prijs, de inschrijvingsprocedure en de jurycriteria staat op gsea.nl
Het is de derde keer dat deze Global Student Entrepreneur Award wordt gehouden. In 2015 werd deze prijs gewonnen door de Nederlander Steinar Henskes, eigenaar van de Bird Control Group, die met diervriendelijke lasers vogels op vliegvelden en in de landbouw verjaagt. In 2016 werd Nederland vertegenwoordigd door Gonzalo Fernandez van het bedrijf BeCiclos, een onderneming die zich richt op het ver-marketen van Nederlandse fietsen. In 2016 namen wereldwijd meer dan 1.700 studentenondernemers deel aan deze awards.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.