Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Te weinig mkb’ers investeren in toekomst van medewerkers

3 januari 2017 - Het ontbreken van doorgroeimogelijkheden (33 procent) is volgens mkb-professionals de belangrijkste reden dat medewerkers uit dienst gaan, naast pensionering. Tegelijkertijd geeft slechts zestien procent aan te willen investeren in doorgroeimogelijkheden en het toekomstperspectief van medewerkers.

Binnen het MKB ligt de nadruk namelijk meer op persoonlijke ontwikkeling in de vorm van opleidingen, training en coaching (53 procent) en arbeidsvoorwaarden (48 procent). Deze gegevens blijken uit de jaarlijkse MKB Marktmonitor van Unique in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction onder 1.559 mkb’ers.

Grootste uitdaging van 2017
Aan de mkb-professionals is ook gevraagd waar hun grootste personele uitdaging ligt dit jaar. Het vinden van kwalitatief goede medewerkers (49 procent) blijkt voor de meeste mkb’ers bovenaan de lijst te staan. Op de voet gevolgd door de borging van kennis en kunde binnen de organisatie (45 procent). Op de derde plek staat de medewerkerstevredenheid (30 procent).

Blijf uw mensen prikkelen
Loes Dingemans, algemeen directeur bij Unique: "Wanneer we aan ontwikkeling denken, wordt vaak aan opleidingen en training gedacht, maar doorgroeien is ook een vorm van ontwikkeling voor medewerkers. Op een bepaald punt in een carrière ontbreekt de uitdaging van een functie. Het is dan de taak van de werkgever om medewerkers te blijven prikkelen. Daag werknemers uit door meer waardering te tonen, verantwoordelijkheid en vooral vertrouwen te geven. Alleen dan weet u als organisatie, dat u er alles aan gedaan hebt om iedere medewerker vooruit te helpen."
 

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Arno

11-01-2017 14:46  |  

Een probleem in echt wat kleinere bedrijven is dat er toch gewoon minder mogelijkheid is door te groeien.

Wat dan een goede optie is, is om bepaalde personeelsleden echt inzicht te geven in het beleid en de strategie en ze daar over mee te laten praten.

Verantwoordelijkheid en vertrouwen geven dus zoals in het artikel staat, maar vooral ook mensen betrekken.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.