Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
28 december 2016
 

Meer sollicitaties via mobiel in 2017

 
 

Monsterboard verwacht dat solliciteren via mobiele apparaten toeneemt in 2017. Millennials  vormen over een paar jaar het grootste deel van de werkende beroepsbevolking en zij verwachten dat zij alles via hun mobiel kunnen regelen.

Dit vraagt om belangrijke aanpassingen in branding en werving door werkgevers. Millennials doen steeds meer op hun mobiele telefoon; van bankieren en shoppen tot aan daten en zelfs solliciteren. Als je hier als bedrijf nog niet voldoende op inspeelt, loop je het risico dat je talent misloopt. Niet voor niets zette Monsterboard dit jaar volop in op online recruitment oplossingen zoals programmatic (mobile) advertising en social job advertising op Facebook en Twitter.

Recruiters worden recruitment marketeers
Werkzoekenden van nu willen veel meer zien dan alleen een vacature. 75 procent van de werkzoekenden doet gedegen onderzoek voordat ze solliciteren en meer dan 70 procent van deze groep besteedt zelfs minimaal een uur aan het zoeken naar informatie voordat ze overgaan tot solliciteren. Kandidaten willen voordat ze solliciteren meer te weten komen over een bedrijf, de bedrijfscultuur, de waarden, de visie en de carrièremogelijkheden. Gian Zandonà, Managing director Monsterboard: "Het is voor werkgevers daarom van groot belang dat zij zichzelf online goed presenteren en dat kandidaten meteen kunnen zien wat u als werkgever te bieden hebt. U moet meebewegen met de markt waarin mobiel verkeer steeds meer de norm wordt, uw werken bij-site optimaliseren voor mobiel en zichtbaar zijn op de platforms die uw doelgroep dagelijks bezoekt. Zonder gedoe solliciteren via mobiel is belangrijk om ervoor te zorgen dat mensen niet direct weer afhaken."
 
Belangrijke trends in recruitment in 2017
 

 • Millennial generatie dwingt werkgever om nog meer van zichzelf te laten zien online
 • Mobiel solliciteren wordt makkelijker en gangbaarder voor kandidaten en werkgevers
 • Employer branding wordt onmisbaar onderdeel van de recruitmentstrategie
 • Programmatic advertising verovert de recruitment markt  en helpt werkgevers om talent te bereiken waar het zich ook maar bevindt.
 • De rol van de recruiter verschuift steeds meer naar die van recruitment marketeer
 •  
  Mobile first voor millennials
  Uit cijfers van Monsterboard blijkt dat 41,5 procentvan het website verkeer komt van mobiele apparaten. "Gemiddeld checken we 150 keer per dag onze mobiele telefoon, maar tot nu toe blijft het aantal sollicitaties via mobiel nog achter op sollicitaties via desktop of laptop. Werkgevers die kandidaten bereiken daar waar ze hun online leven zich afspeelt en barrières om mobiel te solliciteren wegnemen, gaan het verschilmaken. Een trend die u als werkgever alleen maar kunt omarmen om op te vallen bij de millennial generatie en ze voor u te winnen. Zo verschuift de rol van de recruiter steeds meer naar die van een recruitment marketeer," aldus Zandonà.
   

   
  Doorsturen »  5 reacties »  Nieuwsbrief »  

   

  Gerelateerde nieuwsitems

   
   
  Reacties
   
  Tina  |   | 
  28-12-2016
   | 
  11:31 uur
  Zie je steeds meer. Alles gaat langzaam naar mobiel. Waar veel sites nu ook responsive zijn. Overigens goede keuze geweest toen van Google, om daar wat druk achter te zetten.
  Motivatiebrief  |   | 
  4-04-2017
   | 
  10:56 uur
  Erg vluchtig om dat via de mobiele telefoon te doen. Ik hamer mijn leerlingen altijd op CV en motivatiebrief. Deze moeten zorgvuldig opgezet worden. Dat kan niet zomaar op een smartphone...
  Motivatiebrief  |   | 
  4-04-2017
   | 
  11:09 uur
  Met name de motivatiebrief moet onderscheidend van de rest zijn.
  Loopbaancoaching  |   | 
  6-04-2017
   | 
  11:14 uur
  Mobiel zorgt voor diverse mogelijkheden die op papier niet mogelijk zijn. Desalniettemin is een combinatie van beiden essentieel voor het huidige sollicitatieproces aangezien veel bedrijven nog niet optimaal gebruik maken van de mobiele en online mogelijkheden op het gebied van solliciteren.
  JobByBid  |   | 
  13-04-2017
   | 
  11:01 uur
  Het zou natuurlijk geweldig zijn wanneer sollicitanten gewoon een filmpje van zichzelf kunnen uploaden waarin ze hun motivatie toelichten. Dit geeft een veel beter beeld van de persoon dan de brief die opgesteld wordt. En dit past ook beter bij de nieuwe generatie. Je ziet een vacature, neemt een filmpje op met je mobiel en solliciteert direct.

  Reageren

  Naam:
  Emailadres:
  URL: (niet verplicht) http:// 
   
  Reactie/Opmerking:
  Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
   
  Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
  code te wijzigen.
  ADVERTORIAL
  Frank van Marwijk, Michel Hoetmer, Asha Kalijan, Jan Vermeiren, Johanna Kroon en André de Waal. Lees de gratis artikelen van deze management best-seller auteurs op Managersonline.nl. Plus: handige checklists en het laatste managementnieuws!
  Managersonline.nl
  Het internetmagazine voor directeuren en managers
  Meer dan 100 checklists
  Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
  Dankzij Dogdrones is overlast van hondenpoep verleden tijd
  Tinki.nl, de vergelijkingssite voor hondenliefhebbers, heeft samen met Space53, het internationale testcentrum voor drones, twee dogdrones ontwikkeld die de overlast van hondenpoep moeten terugdringen.
  BOEKENNIEUWS
  De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek.
  Lees verderMeer boeken
  ADVERTORIAL
  Word nu abonnee van Brisk Magazine en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists en voorbeelddocumenten voor ondernemers. Klik hier om u te registreren.
  BRISK-INDEX
  AEX index: 524.05 0.06 %
  Brisk-index: 205.66 -0.19 %
  Stijgers Dalers
  Doc data 0.6  5.3 %
  Nutreco 47  3.9 %
  Ballast neda 0.31  3.3 %
  TNT express 8.45  -9.5 %
  Ict automati 11.95  -3.5 %
  Binck 4.56  -3.4 %
  Meer beurs