Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Toename resourcing als strategische keuze

23 december 2016 - Nederlandse bedrijven hebben de behoefte om in een veranderende kandidatenmarkt (schaarste) inzicht en zekerheid te krijgen in de beschikbare capaciteit van gekwalificeerde professionals.

Volgens Brunel ligt de oplossing in het structureel resourcen van de juiste kandidaten door een team van gespecialiseerde adviseurs. Opdrachtgevers kiezen hierbij bewust voor een focus op regie over het gehele traject van werving en selectie.
 
Inhuur professionals
Brunel signaleert een verschuiving in de vraagstukken rondom inhuur van gekwalificeerde professionals. Waar de laatste jaren de inhuur strakker werd georganiseerd om kostenreducties door te voeren, ziet Brunel nu dat de focus ook op het toekomstbestendig aantrekken van de juiste professionals ligt. Directies en afdelingen willen zich steeds meer richten op hun core business. Inhuur wordt daarom vaak niet goed belegd of valt tussen wal en schip. Directies worstelen met de opdracht om de meest geschikte kandidaten in een krapper wordende markt te vinden. En anderzijds ook met de beperkte middelen om dit onderdeel van de bedrijfsvoering optimaal in te richten. Deze ontwikkelingen zijn zichtbaar in alle sectoren.
 Sadako Huitema, Director Resourcing Solutions van Brunel: "Bedrijven onderschatten niet langer het belang van werving en selectie in een markt waar kwalitatief hoogwaardige en gespecialiseerde professionals steeds schaarser worden. Door het centraal stellen van de kandidatenmarkt is er ook behoefte aan een ander type partner. Een partner die bedrijven toegang biedt tot kennis over ontwikkelingen in de kandidatenmarkt."
 
Toenemende rol data-analyse
De bijdrage van data-analyse neemt enorm toe bij het identificeren van een toename of afname van de behoefte aan kandidaten voor het bedrijf. Daarnaast speelt data-analyse een grote rol bij het in kaart brengen van de beschikbaarheid of schaarste van geschikte kandidaten.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.