Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
2 december 2016
 

Drie goede redenen om uw salarisadministratie uit te besteden

 
 

Unit4 onderzocht samen met Reed Business Information de stand van zaken onder Nederlandse HR-professionals op het gebied van automatisering. Uit dit Nationaal HR Onderzoek 2016 kwamen een aantal aandachtsgebieden naar voren.

In een serie van vier artikelen doet Unit4 aanbevelingen op deze gebieden. Deze week: het uitbesteden van de salarisadministratie.
Bijna 30 procent van de respondenten gaf in het onderzoek aan dat bij hen de salarisadministratie niet was uitbesteed. Toch zijn er een aantal goede redenen om dat wel te doen.
 
Uitbesteden is goedkoper dan zelf doen
Als u als bedrijf de salarisadministratie zelf doet, betekent dat ook dat u vaste overheadkosten hebt. Niet alleen voor het salaris van de administrateur die u in dienst hebt en de kosten die u als werkgever maakt voor het bijhouden van zijn vakkennis, maar ook voor de werkplekkosten. Die kosten staan vast, u hebt geen ‘knoppen om zelf aan te draaien’ en zo de kosten te verlagen. Als u het uitbesteedt, betaal u een bepaald bedrag per verloning.
 
Rekenvoorbeeld:
Voor 350 medewerkers heeft u 1,2 fte aan salarisadministrateurs in dienst. Hun salaris bedraagt 2800 per maand op basis van 40 uur. Dat betekent dat u ongeveer 50.000 euro per jaar kwijt bent aan salarissen en werkgeverslasten. Daar komen dan nog werkplekkosten bij van 10.000 euro, plus vakliteratuur van 1500 euro. Daarmee zit u jaarlijks over de 60.000 euro aan kosten. Op het moment dat u dit uitbesteedt, bedragen deze kosten nog ongeveer de helft van dat bedrag.
 
Uitbesteden is veiliger dan zelf doen
Bij een klein team ligt altijd het continuïteitsrisico op de loer. Er hoeft maar iemand (langdurig) afwezig te zijn, of het interne proces loopt vertraging op. Daarnaast is er nog het compliance risico. Om te kunnen blijven voldoen aan alle veranderende wet- en regelgeving, moet de salarisadministrateur continu op de hoogte zijn en blijven. Als u de salarisadministratie uitbesteedt, staat er een heel team aan gecertificeerde mensen klaar. Die altijd werken volgens het vier-ogen-principe. Dit waarborgt de werkprocessen en zorgt voor een kwaliteitsslag.
 
 Uitbesteden bespaart tijd (en die kan aan andere zaken worden besteed)
Organisaties die de salarisverwerking zelf in huis uitvoeren worden geleefd door de waan van de dag. En (een deel van) de HR-afdeling vindt zichzelf bezig met oplossen van incidenten, het uitvoeren van veel administratieve handelingen en veel ad hoc werkzaamheden. Het kost allemaal tijd en gaat ten koste van de kwaliteit. Met het uitbesteden van de salarisadministratie maakt uw organisatie een efficiëntieslag.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs