Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Nieuwe kentekenreeks voor bedrijfswagens

17 oktober 2016 - Op vrijdagochtend 14 oktober 2016 is de RDW gestart met de uitgifte van een nieuw kenteken voor alle lichte bedrijfswagens. Het bestaat uit de combinatie 'letter, cijfer, cijfer, cijfer, letter, letter'. De eerste variant is V-001-BB.

De vorige reeks heeft de RDW bijna vier jaar uit gegeven. De nieuwe kentekenreeks zal naar verwachting ook ongeveer vier jaar mee gaan. Het is de elfde combinatie van het Nederlandse kenteken voor bedrijfsauto' s sinds de landelijke registratie in 1951 in Nederland begon. Daarmee loopt deze kentekenreeks voor op de kentekenreeks van personenauto's.

Bevestiging
Het kenteken is belangrijk voor de handhaving van verkeersveiligheid en voor opsporingsautoriteiten. Via het kenteken kan de RDW alle technische gegevens en de gegevens van de eigenaar/houder achterhalen. Het is daarom ook van belang dat kentekenplaten goed zijn bevestigd aan de auto, zodat ze niet gemakkelijk te stelen zijn. Zie ook op de websites van de voertuigbranche en RDW.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.