Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
5 oktober 2016
 

Nederlander investeert steeds vaker in Duits vastgoed

 
 

Duits vastgoed is steeds populairder bij investeerders, blijkt uit een gisteren gepubliceerd onderzoek naar de Duitse vastgoedmarkt. Ook Nederlanders ontdekken dit steeds vaker, concludeert Synvest.

De aanbieder van beleggingsfondsen zag het aantal investeringen in hun Duitse vastgoedfonds jaarlijks met minstens 30 procent toenemen naar in totaal 140 miljoen euro aan vastgoed. Dit groeide de afgelopen jaren met circa 35 miljoen euro per jaar.
Uit een onderzoek naar de Duitse vastgoedmarkt blijkt dat "de stabiele economische situatie, de robuuste arbeidsmarkt, de groeiende bevolking en lage rentestanden zorgen voor een grote vraag naar commerciële ruimte en woningen. Dit maakt dat investeerders graag investeren in Duits vastgoed." Het onderzoek is uitgevoerd door de Deutsche Genossenschafts—Hypothekenbank (DG-HYP), een van de leidende aanbieders van commerciële vastgoedfinancieringen in Duitsland.

Andere fase
"De Nederlandse markt verkeert in een andere fase dan de Duitse," verklaart Martin van Gooswilligen, directeur van Synvest de populariteit van Duits vastgoed bij Nederlandse investeerders. "In Duitsland is er al een aantal jaar een stijging en verbetering te zien, terwijl in Nederland de markt net pas weer langzaam aan het herstellen is."

Lage rente
Meer dan 1500 Nederlanders belegden de afgelopen vijf jaar in het SynVest German RealEstate Fund. De verwachting is dat de beleggers eind dit jaar 160 miljoen euro hebben geïnvesteerd in Duits vastgoed middels dit fonds. Over 2015 werd een rendement van 8,3 procent gerealiseerd. Synvest beschikt over een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
De goede resultaten van het fonds komen volgens Van Gooswilligen door de sterke Duitse economie en Synvests ervaring met de markt. "Ook profiteert vastgoed van de lage rente die op dit moment geldt," stelt Van Gooswilligen. "Vastgoed wordt namelijk voor een deel gefinancierd met een hypothecaire lening en de rente die daarvoor nu betaald moet worden is erg laag. Dit geeft aanzienlijk lagere kosten voor het fonds en een belegger in dit fonds profiteert hier dus van. Het is dezelfde lage rente waar bijvoorbeeld een spaarder bij de bank nu juist last van heeft. We zien dus steeds meer mensen die kiezen voor meer rendement en dus voor een belegging in bijvoorbeeld dit fonds."  

Profiteren
DG-HYP, een dochter van de DZ Bank, de op vier na grootste bank in Duitsland, verwacht dat de vastgoedmarkt zal blijven profiteren van de gunstige condities en dat de vraag naar kantoren, winkelruimtes en woningen nog zal blijven bestaan. "Interesse vanuit investeerders in Duits commercieel vastgoed en flatgebouwen zal onverminderd blijven bestaan, aangezien commercieel vastgoed nog steeds een relatief goede opbrengst zal blijven geven."

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs