Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Zzp’er met leaseauto 33,6 procent minder boetes

23 augustus 2016 - Leaserijders zijn gemiddeld langer onderweg en zijn daarbij op basis van gereden minuten 33,6 procent minder kosten aan boetes kwijt en 38 procent minder kosten aan onderhoud dan zzp’ers met een eigen auto. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1.035 zzp’ers.

Een zzp'er die in een leaseauto reist zit per dag gemiddeld 84,7 minuten in de auto.  Dat is 48 procent meer dan de zzp’er met een eigen auto. Ondanks de langere reistijd ontvangen ze nagenoeg hetzelfde bedrag aan boetes. Zzp’ers met een leaseauto zijn per jaar ongeveer 73,52 kwijt aan boetes, tegenover de 74,19 die zzp’ers met een eigen auto gemiddeld betalen.  Rekening houdend met de reistijd is het boetebedrag van de leaserijder aanzienlijk lager. Het totale boetebedrag dat zzp'ers met een leaseauto ontvangen ligt namelijk één derde lager dan zzp'ers die reizen in hun eigen auto. 
 
Zzp’er met leaseauto minder kosten aan schade en onderhoud
Zzp’ers met een leaseauto hebben niet alleen een lager boetebedrag, ook hebben zij per jaar minder kosten aan schade en onderhoud. Met een gemiddeld schade- en onderhoudsbedrag van 407,38 per jaar betalen zijn 35,47 minder dan zzp’ers met een eigen auto. Als de schade- en onderhoudskosten vergeleken zouden worden met het aantal minuten reistijd, blijkt het dat de leaserijders te maken hebben met 37,9 procent minder kosten dan zzp’ers met een eigen auto.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Lisa

24-08-2016 18:35  |  

Opzich verklaarbaar.

Chauffeurs die iedere dag voor hun werk op de weg zitten, bekijken waar de flitsers (mbt boetes) zijn en hebben meer rij-ervaring (mbt schade).

Cijfers verbazen mij niets. Vanzelfsprekend!

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.