Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
16 augustus 2016
 

Hoe gaan zzp’ers om met uurtarieven en uitbetaling?

 
 

Een kwart van de zzp'ers wordt binnen veertien dagen uitbetaald. Bijna drie op de vier zzp'ers wordt binnen 30 dagen uitbetaald. Hoewel dit een redelijk gangbaar termijn lijkt, geeft een op de vijf zzp'ers aan dat hij of zij bereid is om een percentage van het uurtarief af te staan voor een snellere betaling. 

Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 912 zzp’ers in samenwerking met IT-Staffing. Uit het onderzoek blijkt dat het huidige uurtarief van de zzp’er nagenoeg gelijk is aan het gewenste uurtarief. Er bestaat wel een verschil tussen de lager opgeleide en de hoger opgeleide zzp'er.
 
Huidige versus gewenste uurtarief
Het gewenste uurtarief van de zzp'er die een hogere opleiding heeft gevolgd ligt aanzienlijk hoger, namelijk gemiddeld 76,63 euro, dan het gewenste uurtarief van de zzp'er die een lagere opleiding heeft genoten, namelijk gemiddeld 51,89 euro. Drie op de vier zzp'ers met een lagere opleiding wenst een uurtarief onder de 70 euro terwijl ditzelfde aantal hoger opgeleide zzp'ers het liefst een uurtarief rekent van 70 euro of meer.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs