Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
11 augustus 2016
 

Amsterdamse kantoren in trek na Brexit

 
 

Flexas.nl en WeWork zien sinds Brexit het aantal aanvragen vanuit internationale organisaties uit Engeland stijgen. Na Brexit is de interesse vanuit de UK met ruim 600 procent gestegen. Een drastische toename die onder andere door een vernieuwde focus op kantoren in de UK tot stand gekomen is.
 

Marcel de Groot, eigenaar van Flexas.nl over deze ontwikkeling: "Toen het definitieve nieuws naar buiten kwam dat de meerderheid van de Britten had gestemd vóór vertrek uit de Europese Unie hebben we wel serieus rekening gehouden met de gevolgen voor de Nederlandse kantorenmarkt, en dan met name in Amsterdam. Maar dat er zo een enorme stijging zou komen hadden we niet verwacht."
 
Meest begeerde locatie topbedrijven 
Grote kranten als de New York Times (James B. Stewart) voorspelden het weken geleden al. Amsterdam zou wel eens de meest begeerde locatie kunnen worden voor top bedrijven uit de UK. De verwachting is echter wel dat de grote bedrijven hier toch minimaal vijf tot tien jaar over zullen doen. Deze bedrijven hebben langlopende huurovereenkomsten en een aanzienlijke hoeveelheid werknemers die in de UK wonen. Een verhuizing van organisaties met duizenden werknemers heeft daarom grote impact en dient zorgvuldig te gebeuren.
Op dit moment zijn het vooral kleinere en meer flexibele organisaties zijn die snel na Brexit hun kans zien om te verkassen naar Amsterdam. Voor deze bedrijven is het veel eenvoudiger om terug naar de EU te verhuizen.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs