Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Trefzekere stuurinformatie voor mkb-ondernemer

1 juli 2016 - In één oogopslag weten wat de financiële positie van de ondernemer is ten opzichte van de concurrent, met aandachtspunten voor de bedrijfsvoering in een uniek persoonlijk adviesrapport. Daartoe is er de gratis Mkb-branchescan van SRA.

De gratis Mkb-branchescan is vanuit het platform Branche in Zicht (BiZ) ontwikkeld en onderbouwd met harde actuele cijfers. De scan is aangepast aan recente ontwikkelingen en geeft de mkb-ondernemer per branche direct inzicht in de financiële positie ten opzichte van de concurrent. Specifieke informatie over brutomarge, personeelskosten, winst en omzet worden gebenchmarkt en vergeleken met kengetallen uit de database Branche in Zicht, waarin de meest actuele jaarrekeningcijfers uit de branche zijn verzameld. Dit biedt de ondernemer harde cijfers over het afgelopen jaar, en daarmee inzicht in zijn bedrijfsvoering.
 
Persoonlijk adviesrapport
Naast het realtime benchmarken met harde cijfers wordt de ondernemer gevraagd wat de verwachtingen zijn voor de komende periode. Ook deze verwachtingen worden afgezet tegen die van de concurrent. Denk aan de financieringsbehoefte en prognoses over de omzet- en winstontwikkeling. Heeft de ondernemer de scan ingevuld, dan krijgt hij aansluitend een persoonlijk adviesrapport met daarin tevens kansen en bedreigingen en andere branchespecifieke informatie over overheidsmaatregelen en trends.
 
Branche in Zicht
De Mkb-branchescan is een initiatief van SRA, een netwerk van 370 accountantskantoren die gezamenlijk het platform Branche in Zicht (BiZ) hebben opgericht. Eén van de speerpunten van BiZ is het verzamelen van kennis, cijfers en trends van branches in het mkb. Op basis van al deze gegevens stelt BiZ trendwijzers, benchmark- en brancherapporten samen. Dit doet ze in samenwerking met experts uit de betreffende branche. Voor specialistische kennis over diverse branches kunnen ondernemers terecht bij een van de 370 SRA-kantoren.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.