Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Groeiende groep bedrijven belooft mkb-ers binnen 30 dagen te betalen

23 juni 2016 - PostNL, Koninklijke Philips Nederland, Achmea, de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE), ISS, Van Oers United, Rijk Zwaan en USG People hebben zich aangesloten bij Betaalme.nu, het initiatief van  grote bedrijven en organisaties om facturen van hun leveranciers uit het mkb sneller te betalen.

Inmiddels hebben 26 deelnemers zich bij Betaalme.nu aangesloten. Uit de manifesten waarin de bedrijven hun toezeggingen openbaar maken, blijkt dat betaling aan mkb-leveranciers binnen 30 dagen een steeds breder gedragen norm wordt.

Algemene norm
"Dat steeds meer bedrijven nu 30 dagen als uiterste betaaltermijn hanteren, is niet alleen van belang voor hun directe leveranciers, maar draagt ertoe bij dat het een algemeen gehanteerde norm wordt," zegt Joost van den Hondel, een van de initiatiefnemers van Betaalme.nu. "Dat is goed voor het mkb en daarmee ook voor de Nederlandse economie."
Casper van den Herik, CFO van NLE: "Niet eens zo lang geleden waren wij zelf nog een mkb-bedrijf, wij weten dan ook hoe belangrijk het is dat facturen binnen de gestelde termijn betaald worden. Door ons aan te sluiten bij Betaalme.nu hopen we meer mkb-bedrijven de kans te geven uit te groeien tot een groot bedrijf."

Gesteund door EZ
Betaalme.nu wordt gesteund door het ministerie van Economische Zaken. "De afgelopen jaren is de gemiddelde betalingstermijn al verkort van 43 dagen tot 32 dagen," zegt minister Henk Kamp. "Met Betaalme.nu zetten we in op de realisering van een verdere verkorting. Ik heb veel waardering voor de inzet van de grote bedrijven die zich hebben aangesloten en roep andere grote bedrijven op dit voorbeeld te volgen."
"Het mkb is de motor achter de landelijke economie. Gezien het mkb wendbaar en innovatief is, ligt daar de basis voor herstel en groei van de Nederlandse economie," zegt Johan Bogaard, Country Finance Director van USG People The Netherlands. "USG People wil graag vanuit haar maatschappelijke rol duurzaam bijdragen aan het versterken van de positie van het mkb middels het sneller betalen van facturen. Dit vergroot hun financiële slagkracht."
"Wij juichen het initiatief van Betaalme.nu van harte toe," zegt Davy Vreys, CFO van ISS Facility Services. "Betere betalingstermijnen leiden niet alleen tot meer werkgelegenheid, maar geven ook een impuls aan kleine innoverende bedrijven waarmee we samenwerken. Bovendien laten we hiermee zien dat we fatsoenlijk en maatschappelijk verantwoord ondernemen."

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

peter zzp-boekhouder

23-06-2016 06:42  |  

Uitstekend initiatief, meer bedrijven zouden dit voorbeeld moeten volgen. Ik zie dat het alleen geldt voor betalingen aan MKB, en hoe staat het met de ZZP' er, die is vaak nog minder liquide dan de MKB' er, wordt die ook binnen 30 dagen betaald, of kan die wachten....

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.