Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Nederland wil liever vrouwelijke klusser voor behangen en schilderen

18 februari 2016 - Nederlandse consumenten tonen in de meeste kluscategorieën een lichte voorkeur voor een mannelijke klusser, behalve in de categorie behangen en schilderen. De meeste consumenten hebben geen voorkeur voor een vakman of -vrouw voor hun klus.

Van de mensen die wel hun voorkeur uitspreken, zegt 71 procent van de mensen het liefst een vrouwelijke behanger te hebben. Voor de categorie schilderen geldt dat van de mensen met voorkeur, 54 procent het liefst een vrouwelijke schilder inhuurt. Dit blijkt uit de Klusmonitor van Werkspot.nl. Het onderzoek is uitgevoerd door marktonderzoekbureau SAMR onder 1.353 respondenten.
 
Voorkeur voor man
In de overige categorieën is de voorkeur voor een mannelijke klusser groter. Met als uitschieter klussen gericht op bestraten. Van de respondenten met voorkeur wil iedereen zijn of haar straatje door een man laten leggen. In deze categorie heeft niemand voorkeur voor een vrouw. Ook metselen, stucen en het plaatsen van een keuken zijn klussen die Nederlandse consumenten het liefst uitbesteden aan vakmannen.

Geschikt of ongeschikt
Verder is onderzocht of consumenten vrouwen geschikt vinden voor werken in de bouw. Het blijkt dat vooral ouderen vrouwen minder geschikt vinden voor werk binnen deze branche. 42 procent van de Nederlandse consumenten vindt dat vrouwen prima op de bouwplaats passen, tegenover slechts 27 procent van de 65-plussers die dit vindt. Daarnaast schatten vrouwen (47 procent) hun bouwvaardigheden hoger in dan mannen (37 procent).
 
Schilder
Miranda Haaksman-van de Bleek, behanger en schilder bij Schilderdoos.nl, vertelt over haar ervaringen via Werkspot: "Ik zelf ben eigenlijk via een oude buurvrouw die ook kluste het vakgebied ingerold. Ik had al ervaring in de standbouw en maakte graag muurschilderingen. De meeste mensen die mij inhuren vinden het wel grappig dat ik een vrouw ben, het komt toch minder voor. De feedback die ik krijg is dat ik prettig en vertrouwd overkom en dat ik mijn vak versta en daar gaat het uiteindelijk natuurlijk om!

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.