Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
15 december 2015
 

Lang TV kijken en weinig beweging slecht voor het geheugen

 
 

Onderzoeksbureau Time uit Californië heeft voor een kwart eeuw onderzoek gedaan onder ruim 3.000 twintigers. Daarbij werd gekeken naar het aantal uur dat ze televisie keken en de gesteldheid van het geheugen door de tijd heen.

Ook werd gekeken naar het effect dat sporten hierbij kan hebben. Het resultaat: personen die gemiddeld drie uur of langer per dag televisie keken en minder dan twee en half uur aan actieve beweging deden konden dingen minder goed onthouden dan de personen die meer sporten of korter tv keken. Ook konden ze minder goed vooruit plannen.

Verder onderzoek absolute noodzaak
Kenny Collé, marketing directeur en analist van Aanbiedercheck.nl, geeft aan dat het onderzoek opvallende resultaten heeft opgeleverd. "Er moet echter wel kritisch naar worden gekeken. U kunt het natuurlijk ook omdraaien. U kunt de vraag stellen of het juist aannemelijk is dat de personen die uit zichzelf al minder goed kunnen plannen of dingen onthouden vaker voor de televisie gaan zitten. Ook zou het onderzoek nog verder kunnen worden verdiept met onderzoek naar de gezondheid als gevolg van het vele televisie kijken en weinig beweging. Denk hierbij aan obesitas, hartproblemen en depressies welke invloed kunnen hebben op de prestaties van de hersenen."

Nintendo Wii als oplossing?
Nintendo erkende jaren terug al het probleem en kwam met een innovatieve oplossing. Een hele generatie die met de spelcomputer was opgegroeid kon met de nieuwe spelcomputer Nintendo Wii computerspelletjes spelen en tegelijkertijd bewegen. De spelcomputer registreerde de bewegingen die gebruikers met de controllers maakten en verwerkte dat in de games welke getoond worden op het televisiescherm.

 
Doorsturen »  2 reacties »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
De-WebTV  |   | 
31-01-2017
 | 
13:46 uur
Lang TV kijken, gamen en weinig beweging is niet alleen slecht voor het geheugen, het is algemeen bekend dat je nadat je twee uurtjes achter de TV hebt gezeten even iets anders moet gaan doen. Kinderen moeten bijvoorbeeld 2 uur buiten gaan spelen. Dit is namelijk goed voor de ontwikkeling van de ogen want kinderen krijgen snel een ''min'' en hebben een bril nodig door te lang televisie te kijken of te gamen.
Nintendo Switch kopen  |   | 
28-06-2017
 | 
00:40 uur
Ik weet niet of een Nintendo de juiste oplossing is. Gamen, ook al beweeg je wellicht wat meer met een Nintendo Wii, is geen goede gewoonte voor jonge kinderen. Tegenwoordig heeft elke 8-jarige een iPad en gamen stimuleren lijkt me dan niet de juiste stap. De Nintendo Switch is daarnaast niet meer zoals de Wii en stimuleert bewegen niet. Ik denk daarom dat je kinderen naar buiten moet sturen en niet te vroeg een iPad / game console moet geven.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs