Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Vijf tips voor de beveiliging van uw bedrijf

3 december 2015 - Bedrijfspanden zijn vaak interessante doelwitten voor inbrekers. Niet alleen omdat ze veelal buiten werktijden verlaten zijn, maar ook omdat er op de afgelegen bedrijventerreinen weinig toezicht is.

En wat dacht u van een aantrekkelijke buit, zoals kostbare goederen of computers en andere hardware? John van Hemert van Kluis-kopen geeft vijf tips om inbraak voorkomen, en zo de kans op financiële of emotionele schade te verkleinen. Volgens VanHemert zijn beveiligingsopties in te delen naar de afstand tot waardevolle spullen. "Het is mogelijk in cirkels van buiten naar binnen te denken, en het doel in iedere fase is het een inbreker zo moeilijk te maken dat hij af wil of moet haken."
 
Beveiliging rond het pand
We beginnen rondom het pand. "Het plaatsen van een staalhekwerk, gaashekwerk of spijlhekwerk schrikt inbrekers af omdat ze hier doorheen moeten breken maar, dit ook de vluchtweg kan afsnijden. Het lijkt een ouderwets idee maar een waakhond versterkt dit idee nog eens. Daarnaast is het mogelijk een beveiligingsbedrijf te laten surveilleren. Soms is het mogelijk de kosten te delen met andere bedrijven."
 
Buitenzijde pand: verlichting
Van Hemert benoemt verder iets dat eigenlijk iedereen wel weet: inbrekers zijn niet dol op licht. "Goede verlichting zoals energiezuinige lampen met bewegingssensoren schrikken af, maar houden ook rekening met het energieverbruik. Zaak is verlichting met een schemerschakelaar te nemen en een slagbestendige behuizing, en deze minimaal 2,7 meter hoog te plaatsen."
 
Degelijk hang- en sluitwerk
Heeft een inbreker toch het pand bereikt dan is degelijk hang- en sluitwerk essentieel. "Laat gecertificeerde sloten plaatsen op deuren en ramen (en houdt goed bij wie sleutels heeft), inbraakstrips bij deuren, dievenklauwen en mogelijk zelfs rolluiken plaatsen. Let vooral ook goed op de afsluitmogelijkheden van kelderramen en lichtkoepels."
 
Alarmsignaal bij inbraak
Mocht een inbreker toch het hang- en sluitwerk kunnen forceren, dan gaat een goed alarm een rol spelen. "Een alarm signaleert de eigenaar of een andere aangewezen persoon. Ook kan dit signaal direct aan de politie of een particulier beveiligingsbedrijf worden gegeven. Houdt er wel rekening mee dat deze laatste partij wel eens een boete zou kunnen geven als ze te vaak op vals alarm moeten afgaan."
 
Een kluis voor waardevolle zaken
Is het de inbreker toch gelukt binnen te komen in het bedrijfspand? Dan zal een inbreker volgens Van Hemert niet rustig rond gaan kijken wat er allemaal te vinden is. "Inbrekers werken altijd onder tijdsdruk. Hoe langer ze binnen zijn, hoe groter de kans op ontdekking en hoe sneller de politie er zal zijn. Laat waardevolle spullen dus niet zomaar rondslingeren, maar berg deze op in een kluis. Een inbreker zal geen tijd of gereedschap hebben deze open te breken, en kan deze niet meenemen als er sprake is van een juiste verankering."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.