Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

'De gekleurde aov waarheid van bestuurders en ondernemers'

9 oktober 2015 - Zogenaamde experts zetten hele groepen ondernemers met gekleurde informatie op het verkeerde been als het gaat om arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Daarom zet aovXL de feiten zoals zij die ziet nog eens op een rij.

De markt van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen is weer volop in beeld, mede door meningen van bestuurders die roepen dat het verzekeren van arbeidsongeschiktheid duur is, dat de premie weggegooid geld is en ook nog even pleiten voor een verplichte verzekering. Voor de zelfstandigen in Nederland. Een gevaarlijke en ongewenste ontwikkeling, stelt aovXL.

aovXL: "Door de positie die deze bestuurders innemen; voorzitter van de FNV, een belangenvereniging of hoogleraar arbeidsrecht, wordt hun mening serieus genomen. Niet alleen door de pers, maar ook door ondernemers. Dit is jammer en gevaarlijk, omdat zij hele groepen ondernemers met gekleurde informatie op het verkeerde been zetten."

Ongenuanceerde beeldvorming
Natuurlijk hebben bepaalde beroepen door een hoog risico op arbeidsongeschiktheid het moeilijker om zich te verzekeren, maar het is onverantwoordelijk en kortzichtig dat deze zogenaamde experts hun positie gebruiken om de hele markt over een kam te scheren, negatieve beeldvorming creëren en op ongenuanceerde wijze de politiek trachten te beïnvloeden.
aovX": "Een voorbeeld van deze ongenuanceerde beeldvorming is een zeer treurig item op de site van NPO. Ondernemer Lars de Beer(40) kreeg op Texel een ongeluk met zijn mountainbike en brak daarbij zijn nek. Daardoor is hij van voeten tot schouders verlamd geraakt. Deze ondernemer had geen arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Een dieptrieste gebeurtenis die je niemand toewenst en waarvan Lars ook zelf aangeeft, dat hij nooit had gedacht dat hem zo iets zou kunnen overkomen."

De werkelijke premies voor een AOV
Jaarlijks worden honderden ondernemers met arbeidsongeschiktheid geconfronteerd. De oorzaak is achteraf vaak simpel doch onvoorspelbaar, vaak klein van aard met zowel grote fysieke als financiële gevolgen.
Ook nu was de reactie ‘Waarom zijn verzekeringen voor zelfstandigen zo duur? En moet er niet een goedkopere, betaalbare, variant komen?’ was er te lezen. Om de discussie zuiver te houden, zet aovXL de premie voor ruim 500.000 kenniswerkers in Nederland op een rij:

Grafisch ontwerper/designer van 40 jaar, verzekerd voor 25.000 per jaar, wachttijd van drie maanden, uitkering beroepsarbeidsongeschiktheid tot 67e. De nettopremie voor een starters-AOV is circa 29,- per maand. De nettopremie voor de meest uitgebreide AOV is 100,- per maand. Dit komt uit op een premie van 1,50 tot 5,00 per dag, 0,20 cent tot 0,63 cent per declarabel uur.

Interim-manager/HR-manager/adviseur/coach van 40 jaar, verzekerd voor 40.000 per jaar, wachttijd van drie maanden, beroepsarbeidsongeschiktheid tot 67e. De nettopremie voor een starters-AOV circa 35,- per maand. De meest uitgebreide AOV heeft een nettopremie van 96,- per maand. Volledig doorgerekend is de premie 1,75 tot 4,80,- per dag, 0,22 cent tot 0.60 per declarabel uur.

Duur?
aovXL: "Bovenstaande berekening zijn van een doorsnee verzekeraar vanaf internet gemaakt. Bij een in arbeidsongeschiktheidsverzekeringen gespecialiseerd advieskantoor en door gebruik te maken van collectieve ondernemersarrangementen zou deze premie in de praktijk lager kunnen uitvallen.
Betreft het hier een belachelijk hoge premie voor een uitkering van 675.000 tot 1.080.000 euro? Of laten de meeste bestuurders en ondernemers zich leiden door onjuiste informatie en vooroordelen? Wie de schoen past trekke hem aan, maar nuance in de discussie kan geen kwaad."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.