Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

41 procent mkb last van ongewenste bezoekers in en om pand

24 augustus 2015 - 41 procent van de mkb-ers heeft last van ongewenste bezoekers in en om het pand. Hierbij gaat het vooral om insluipers en inbrekers, zo blijkt uit de Nationale Veiligheidsbarometer van Securitas.

Deze bedrijven maken dan ook vaker incidenten als intimidatie, agressie en bedreiging mee. Bezoekersregistratie staat desondanks niet hoog op de agenda bij de ondernemers: bij 71 procent worden de bezoekers niet standaard geregistreerd. In totaal maakte 44 procent van de ondernemers ooit een veiligheidsincident mee.
 
Gasten
Securitas vroeg 455 mkb-ers onder meer hoe zij omgaan met hun bezoekers. 21 procent waakt goed over wie er binnenkomt en vertrekt. Vijf procent doet dit alleen bij speciale gelegenheden, 66 procent doet dit helemaal niet. Bert den Hartog van Securitas: "Wanneer u een klein bedrijf hebt met een overzichtelijk pand, is professionele bezoekersregistratie misschien niet iets waaraan u snel denkt. Toch kunnen ongenode gasten vervelende incidenten veroorzaken, zoals diefstal. Bezoekersregistratie is uiteraard niet de enige methode om incidenten te voorkomen, maar het werkt drempelverhogend als ongewenste bezoekers zich moeten aanmelden bij binnenkomst."
 
Mkb-ers op bedrijventerreinen meeste last van inbrekers
Ondernemers op industrieterreinen en in woonwijken hebben het meest last van ongewenste bezoekers in en om hun pand. In de meeste gevallen gaat het hier om inbrekers en insluipers. Daarna volgen hangjongeren (twaalf procent) en zwervers of junks (negen procent). Inbrekers zorgen met name voor overlast bij bedrijventerreinen, gevolgd door woonwijken.
 
Top drie maatregelen tegen ongewenste bezoekers
1. Vriendelijk vragen te vertrekken
2. Direct de politie bellen
3. Het beveiligingsbedrijf bellen

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.