Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
25 maart 2015
 

Brandwerend glas stimuleert productiviteit werknemers

 
 

Door natuurlijk licht wordt de productiviteit bij het werken gestimuleerd. Om deze reden wordt brandwerend materiaal in kantoren steeds vaker vervangen door brandwerend glas, meldt Glaspunt.

Elke woning en elk bedrijf moet voldoen aan brandveiligheidseisen. Om een gebouw brandveilig te maken, wordt vaak gebruik gemaakt van gipskartonplaat, gipsvezelplaat en silicaat plaat in muren, plafonds en/of vloeren. Deze materialen beperken de brand tot een bepaalde ruimte.

Natuurlijk licht
Bouwbedrijven gebruiken in kantoorgebouwen de laatste tijd steeds vaker brandwerend glas om deze materialen te vervangen. De reden hiervan is dat onderzoek heeft aangetoond dat natuurlijk licht de productiviteit bij het werken stimuleert. Daarnaast zou het depressiviteit verminderen en blijkt het dat mensen beter kunnen leren in een natuurlijk verlichte omgeving.

Brandwerend glas
Brandwerend glas beperkt een brand tot een bepaalde ruimte en zorgt daarnaast voor natuurlijk licht. Brandwerend glas is tegenwoordig even sterk als vaste muren, plafonds of vloeren. Deze kunnen dus vervangen worden door brandwerend glas, waardoor de werkomgeving beter verlicht wordt.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs