Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Nieuwe schikkingen in vastgoedfraudezaak

11 januari 2011 - In de zogenoemde Klimop-zaak, de vastgoedfraude aan de Zuidas, zijn weer nieuwe schikkingen getroffen. Met projectontwikkelaar Trimp & Van Tartwijk Property Performance, Justified & Ancient en Recolte zijn boetes van in totaal 2,5 miljoen euro overeengekomen.

Met mede-eigenaar Harm Trimp is een boete van 350.000 euro en een taakstraf van 120 uur overeengekomen. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De bedrijven hebben eveneens voor onbekende bedragen geschikt met gedupeerden Rabo Vastgoed en Philips Pensioenfonds. 

Aanklacht
De bedrijven en Trimp werden verdacht van witwassen, valsheid in geschrifte en deelname aan een criminele organisatie. Bij transacties in het project Eurocenter aan de Zuidas zouden valse facturen, overeenkomsten en kostenbegrotingen zijn opgesteld. 

Rechtszaak
De zaak telt in totaal zo'n 125 verdachten. Het OM is niet van plan iedereen te dagvaarden. Een aantal zaken wordt afgedaan met een schikking. De hoofdverdachten komen wel voor de rechter. De rechtszaak tegen hen, waaronder de mede-oprichter van het vastgoedbedrijf, Hans van T., start volgende maand. Tegen andere verdachten in de fraudezaak, waaronder de top van Bouwfonds, lopen al langer rechtszaken.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.