Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Winnaars studentencompetitie ontwikkelen waterproof toiletdispenser

12 augustus 2014 - Toiletpapier en zeep zijn voor iedereen ter wereld basisproducten. Maar sommige situaties vergen een creatieve blik om deze producten gebruiksvriendelijk te maken.

SCA en haar merken, inclusief Tork, ondersteunen aankomend jaar de Volvo Ocean Race. Tijdens deze zware zeilrace -waarin Team SCA onder extreme omstandigheden op een klein oppervlak leeft- zijn wind, gewicht, water en schommelingen aanleiding om hygiëneproducten aan boord te herzien. Om die reden schreef Tork een wedstrijd uit onder studenten ‘Industrieel Ontwerpen’ over de hele wereld, om met de beste innovatie op het gebied van hygiëneproducten te komen. Zij kregen de volgende uitdaging mee: zoek een oplossing om wc-papier droog te houden in een natte omgeving.
 
Het winnende idee
Het winnende idee is bedacht door vijf studenten van de ENSAM Universiteit uit Parijs. Het is een waterproof dispenser met twee verschillende ophangsystemen: een zuignap en een haak. De dispenser is gemaakt van een licht en zacht, schokbestendig materiaal en houdt het wc-papier droog. ‘’Door de extreme omstandigheden aan boord vonden we een goed bevestigingssysteem ook belangrijk, naast dat het waterproof moet te zijn. Daarom hebben we twee verschillende systemen ontwikkeld’’, zegt Inés Ballano Vicente, één van de leden van het winnende team. Op dit moment wordt er een prototype ontwikkeld.
 
Over SCA en de Volvo Ocean Race
De Volvo Ocean Race is de zwaarste open zeilrace ter wereld. De race start op 11 oktober 2014 in Alicante, Spanje en finisht op 27 juni 2015 in Göteborg, Zweden. SCA en Tork nemen deel aan de race en werken nauw samen met een toegewijd team dat in heftige omstandigheden moet leven gedurende een lange tijd. Voor SCA en  Tork is de Volvo Ocean Race een bron van unieke learnings en inzichten voor toekomstige productontwikkeling, maar ook voor andere bedrijfsfactoren. Voor meer informatie over de race en Team SCA gaat u naar www.teamsca.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.