Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
6 februari 2014
 

Meer budget voor evenementen

 
 

96 procent van de bedrijven verwacht dat hun budgetten voor evenementen de komende zes maanden zullen stijgen of op zijn minst gelijk zullen blijven. Het vertrouwen in de markt stijgt en de crisis lijkt achter de rug.

Dat blijkt uit de resultaten van de achtste EventMonitor. Zowel opdrachtgevers, organisatoren als eventbedrijven zijn het met elkaar eens dat de sector terug aantrekt. Ze kijken positief naar de toekomst. 36 procent van de opdrachtgevers zag zijn budgetten voor events zelfs de afgelopen maanden al toenemen. Er worden bovendien stilaan weer meer evenementen georganiseerd.

Nederland versus België
In de vergelijking tussen België en Nederland zien we dat vooral de Nederlandse bedrijven terug meer events organiseren. In België stijgt dan weer bij 29 procent van de opdrachtgevers het budget, daar waar in Nederland 43 procent van de ondervraagden aangaf het budget per event te laten dalen. Belgen leggen meer de nadruk op kwaliteit dan op kwantiteit. De catering neemt een grote hap uit de Belgische budgetten.

Budget per persoon in de lift
Het budget per persoon dat bij evenementen wordt gespendeerd, stijgt opnieuw. Vooral events die voorheen met 50 euro of minder per persoon werden georganiseerd (vorig kwartaal nog 40 procent van de events), gaan nu door met een budget van 60-70 euro per persoon. Op dit moment geeft 65 procent van de opdrachtgevers meer dan 50 euro per persoon uit.

Kortere ‘lead time’
52 procent van opdrachtgevers schiet pas minder dan drie maanden voor het event plaatsvindt, uit de startblokken. Een stijging met tien procent ten opzichte van de vorige bevraging. 86 procent van alle opdrachtgevers starten met de voorbereidingen minder dan zes maanden op voorhand. Opdrachtgevers wachten tot de allerlaatste moment om te beslissen. De eventsector speelt hier flexibel op in, maar dat heeft helaas tot gevolg dat opdrachtgevers eraan wennen dat het ook last-minute kan. Dat maakt het moeilijk om de ‘lead time’ de komende jaren weer op normaal niveau te krijgen. Iets waar de branche alert voor moet zijn.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs