Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Garages scoren slecht op veiligheid

27 december 2010 - Garagemonteurs lopen dagelijks risico's bij hun werkzaamheden. Dat concludeert de Arbeidsinspectie in het rapport 'Garages in Beeld' waarvoor ruim 1.000 garages gecontroleerd werden. Bij maar liefst 80 procent van de onderzochte garages was de situatie onveilig.

Vooral ongekeurde hefbruggen (waaronder mensen bekneld kunnen raken als de bruggen plotseling naar beneden zakken), machines die kunnen omvallen (omdat ze niet vastgemonteerd zijn) en valgevaar (medewerkers die op verhogingen werken die niet beveiligd zijn) bleken gevaarlijke situaties op te leveren. Ook was er bij een aantal bedrijven ontploffingsgevaar bij het oppompen van (vrachtwagen)banden  en waren medewerkers daarbij niet beschermd tegen rondvliegende onderdelen. 30 bedrijven moesten direct hun deuren sluiten. Er was overigens ook iets verbeterd ten opzichte van vorige controles: monteurs hoeven vrijwel nooit meer zware onderdelen te tillen.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.