Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

'ZZP'er kopje onder na afschaffen belastingvoordeel'

19 augustus 2013 - ‘Duizenden zelfstandigen stoppen hun onderneming en kloppen aan bij de sociale dienst als de belastingaftrek voor eenmanszaken wordt afgeschaft.’ Die verwachting uiten ZZP Nederland en FNV Zelfstandigen vorige week in Trouw. Nu.nl vatte samen.

De FNV berekende dat negen procent van de bijna 800.000 zzp'ers (72.000 ondernemers) overweegt zijn of haar zaak in dat geval op te doeken. Als de helft van deze ondernemers daadwerkelijk stopt, dan kost dit de sociale diensten ruim 500 miljoen euro extra kosten. Exact dit bedrag wil het kabinet besparen met de maatregel. "Voor mensen die 1.500 euro per maand verdienen en door de afschaffing van de zelfstandigenaftrek 300 euro kwijtraken, komt de bijstandsnorm sowieso in zicht," zo stelt Johan Marrink, directeur van ZZP Nederland in Trouw.


Bron: Nu.nl Doorsturen  |  3  |  Nieuwsbrief

Reacties

Ton

19-08-2013 09:54  |  

De bijstand komt voor ons allemaal in zicht als het kabinet zo door blijft plannen. Armoe voor het bijna rijkste land ter wereld. Feit.
Laten we ons allemaal, elkaar maar bijstaan.

Platlanders missen helaas de visie en het uitzicht op de eindeloze repetitie van de flatline in de derde dimensie. Dan is er overvloed ...

Henk

19-08-2013 10:00  |  

Nederland is onbestuurbaar geworden. Door o.a dit soort beslissingen dichten we het ene gat met het andere. Uiteindelijk valt de hamer en is Nederland failliet. Leve de euro, leve Brussel. Geen leve Nederland!!!!!

Patrick

19-08-2013 17:13  |  

Is dit beleid of is er over nagedacht?

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.