Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
5 april 2013
 

Zzp’er heeft meer oog voor eigen ontwikkeling

 
 

Bedrijven focussen zich voor de inhuur van de flexibele schil steeds minder op extra capaciteit en steeds meer op de toegang tot specifieke kennis. Zzp’ers worden daarbij steeds vaker ingezet om de organisatie te vernieuwen.

Zzp’ers spelen in op deze trend door meer aandacht te besteden aan hun opleiding en ontwikkeling. 68 procent reserveert bijvoorbeeld een persoonlijk budget om een opleiding te financieren. Dat blijkt uit onderzoek van FastFlex onder 617 zzp’ers. 

Meerwaarde voor opdrachtgevers
In dit onderzoek zijn de behoeften en trends rond de werkzaamheden, acquisitie en opdrachtgevers van zzp’ers in kaart gebracht. Op basis van het onderzoek verscheen in samenwerking met ABN AMRO het trendrapport De toekomst aan de zzp’er. Uit het onderzoek blijkt dat zzp’ers zich steeds meer focussen op opleiding en ontwikkeling om hun meerwaarde voor opdrachtgevers te vergroten. 61 procent van de zzp’ers richt zich bovendien op ontwikkeling om zich te kunnen onderscheiden van de concurrentie. 

Toegang tot expertise
Clemens Huis in ’t Veld, directeur van FastFlex: "Naarmate de crisis vordert zien we dat de rol van de flexibele schil als kostenbesparend middel steeds meer verschuift naar toegang tot expertise. Uit ons onderzoek blijkt dat zzp’ers met deze trend meebewegen en inzetten op hun eigen ontwikkeling en opleiding om van meerwaarde te zijn voor organisaties. Vanuit FastFlex ondersteunen we zzp’ers in het volgen van opleidingen en trainingen. Dat is niet alleen positief voor hen, maar ook voor onze klanten die zo het meeste rendement uit kwalitatief goede recources kunnen halen."

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Adriana van Schalken...  |   | 
8-04-2013
 | 
16:05 uur
''Naarmate de crisis vordert zien we dat de rol van de flexibele schil als kostenbesparend middel steeds meer verschuift naar toegang tot expertise.''

Ik denk sowieso dat dit geen tijdelijke trend is in tijden van crisis maar dat dit een blijvende trend gaat worden wat zich steeds verder gaat ontwikkelen. Bedrijven gaan steeds meer experts inhuren op zzp basis dan de experts fulltime in dienst te hebben.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 246.63 -1.29 %
Stijgers Dalers
Arcadis 19.72  5.1 %
Oci 20.03  5 %
Nutreco 47  3.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Doc data 0.42  -6.7 %
Altice 8.29  -2.7 %
Meer beurs