Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

'Oneigenlijk dreigement van Weekers richting Leaserijders'

18 april 2012 - Weekers dreigt met aanvullende wetgeving als berijders van een auto van de zaak die toevallig dit najaar aan een andere auto toe zijn, gebruik maken van de commerciële initiatieven die leasemaatschappijen ontplooien. VAVDZ vindt dit dreigement ongepast, onuitvoerbaar en buiten proportie.

Kamerlid Neppérus heeft Kamervragen gesteld over de actie van Athlon waarbij leaserijders na 1 juli in een eerder geregistreerde auto kunnen gaan rijden om zo toch gedurende vijf jaar een lagere bijtelling te betalen. Deze actie staat overigens niet op zich. 

Voorregistratie
VAVDZ verbaast zich erover dat de staatssecretaris en het ministerie verrast zijn door dergelijke commerciële initiatieven. In de automotive sector zijn 'voorregistraties' gemeengoed. Bij veranderingen in de fiscale wetgeving is er altijd een moment dat mensen nog profiteren van de oude en betere voorwaarden. In dit geval is het repareren door wetgeving naast onwenselijkheid, praktisch ook onuitvoerbaar. 

Onzekerheid
Martin Huisman voorzitter van de Vereniging Auto Van De Zaak hierover: "Het dreigement van de staatssecretaris is ongepast en onrealistisch. Dit geeft onzekerheid bij leaserijders, terwijl de nieuwe regels wat ons betreft vervelend, maar in ieder geval wel duidelijk zijn. Wij adviseren berijders om gewoon in een voorgeregistreerde auto te gaan rijden als ze de mogelijkheid hiertoe hebben. Dit bericht van Weekers is pure bangmakerij van de overheid. Dreigen om de regeling weer bij te gaan schaven, zien wij als een zwaktebod. Dat zal ook niet gaan gebeuren, daar zijn de aantallen auto's die dit betreft veel te klein voor." 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.