Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Kostenverlaging belangrijkste reden voor desktopvirtualisatie

17 april 2012 - Het verlagen van IT-kosten is de belangrijkste reden voor Nederlandse organisaties om desktopvirtualisatie te implementeren. Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek van Citrix; 53 procent van de Nederlandse respondenten geeft aan IT-kosten te willen verlagen, terwijl 47 procent zijn werknemers een flexibelere werkomgeving wil bieden door middel van desktopvirtualisatie.

Overige redenen waarom Nederlandse organisaties deze technologie omarmen zijn verbeterde ondersteuning voor personeel op locatie, verbeterd risicobeheer en meer mogelijkheden voor het ondersteunen van het nieuwe werken. 

Werkverschuiving

In het onderzoek ‘Workshifting Index’ van Vanson Bourne (in opdracht van Citrix) zijn 1.100 IT-beslissers ondervraagd uit Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, Australië, China, Japan en India. Ruim de helft (53 procent) van de ondervraagde organisaties die nog geen gebruik maakt van desktopvirtualisatie is van plan dit in de (nabije) toekomst wel te doen.
Nederlandse respondenten denken dat desktopvirtualisatie de oplossing is voor een aantal serieuze IT-problemen, zoals malware en hacking (44 procent) en het tegengaan van verlies van gevoelige informatie of intellectueel eigendom (ook 44 procent). 

Belangrijkste beweegredenen

De belangrijkste beweegredenen voor Nederlandse organisaties die desktopvirtualisatie al hebben geïmplementeerd zijn:
• Het veilig aanbieden van applicaties en informatie (56 procent)
• Toegangsbeheer (45 procent)
• De mogelijkheid om verschillende devices te ondersteunen (33 procent)

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.